Sokszor mondják, hogy a nyugat diktálja a divatot és a tempót. Nos ez nem igaz, ha a bőrápolásról beszélünk. Akkor sajnos vagy nem sajnos be kell látnunk, hogy a koreaiak azok, akiknek tudása egyszerűen felülműlhatatlan. 

A porcelánbőr közelebb, mint valaha

A K-Beauty lényege csak egy: kifogástalan, porcelánbőrt elérni. A bőr hibátlan, fényes, kompakt, túnusa kifogástalan, akár a porcelánbabáké. 

Nemrég pedig meg is érkeztek Magyarországra a nagy sikernek örvendő koreai bőrápolási márkák, ám az internetnek köszönhetően ma már minden tudásuk elérhetővé vált. 

Előszeretettel alkalmaznak akár 20 lépéses rutinokat is, ám léteznek olyan SOS tippjeik is, amelyek pártíz forintba kerülnek, alkalmazásuk pedig pofon egyszerű. 

Tejes mézes jégkocka

A technika lényege, hogy egy igazi bőrápoló bombát készítünk jégkocka formájában, amely lassan olvad fel, majd felszívódik a bőrrétegekbe, ragyogóvá teszik az arcbőrt, és még a mitteszerekkel is elbánnak. 

A tej vitaminokban, ásványi sókban és antioxidánsokban gazdag összetevő, amelyek tápláló és hámlasztó hatást fejtenek ki a bőrön. Mézzel, a természetes hidratálóval kombinálva a kapott keverék megújult, megtisztított és mélyen hidratált megjelenést kölcsönöz a bőrnek.

Hozzávalók

  • egy csésze tej
  • egy bőséges kanál méz

Elkészítés és alkalmazás

A keveréket tegyük jégkocka formába. Ha megszilárdult, vegyük ki, és vigyük fel a kockát a megtisztított arcra. A kellemes frissesség mellett a keverék serkenti a mikrokeringést, a sejtaktivitást. Egy krémes réteg rakódik le a bőrre, amelyet ujjal bele kell masszíroznunk. Várjunk fél órát, amíg egy maszkként funkciónálva hat, majd mossuk le. 

Via