1. Így készíthetsz gyorsan és egyszerűen strandhullámokat hajvasalóval

A hajvasaló használata jó módszer a laza, tengerparti megjelenés eléréséhez – magyarázza Jen. Bár ellentmondásosnak tűnhet, de ha hajvasalót használsz a hajad göndörítéséhez, lágyan áramló fürtöket hozhatsz létre.

·        Miután kibontottad és tincsekre szétválasztottad, a hajvasaló lapjaival gyűjtsd össze a hajat, majd forgasd el az eszközt 360 fokban az arctól távolabb, és lassan, egyenletesen csúsztasd át a hajtincset a lapokon.

·        A hajlítható lemezekkel rendelkező hajvasalók a legalkalmasabbak erre a feladatra, így nem kell extra nyomást gyakorolni, miközben a hajad átsiklik rajta.

·        Ismételd meg ezt a folyamatot, váltogatva a fürtök irányát.

·        Végül egyenesítsd ki a végeket, és lazítsd fel az ujjaiddal, hogy könnyed, tengerparti stílust kapj!


2. Beach wave look hajformázóval

A Dyson Airwrap hajformázó a Coanda-effektust – egy aerodinamikai jelenséget – használja, hogy a formázóhenger körül forgó légörvényt hozzon létre. „Gyengéden feltekeri és göndöríti a hajat, így nagyszerű eszköz a laza tengerparti hullámok eléréséhez" – magyarázza Jen.

·        Kezdd a hajad szárításával a Firm vagy Soft Smoothing Brushing Brush segítségével, ameddig el nem éred a „majdnem száraz” állapotot – ez hajtípusonként változik. Minél vastagabb szálú és dúsabb hajad van, annál nedvesebb állapotban kell kezdeni a formázást.

·        Ezután rögzítsd az ízlésednek megfelelő göndörítő hengert a készülékhez, és tartsd fejjel lefelé az Airwrap-et úgy, hogy a henger a padló felé mutasson. Kézzel tekerd körbe a tincset.

·        A tincseket hideg levegővel rögzítsd.

·        Az új Airwrap hengerei mindkét irányba képesek feltekerni a hajtincseket, így tetszőlegesen váltogathatsz, ezzel pedig dús és laza hullámokat érhetsz el.

·        Ha a végén az ujjaiddal beletúrsz a hajadba, biztos lehetsz benne, hogy elérted a célodat – egy cool, dögös tengerparti lookot!

3. Beach wave style egy körkefével? Igen ez is lehetséges!

Csodás strandhullámokat kaphatsz a Dyson kerek, volumennövelő keféjével is, amely tökéletes a kócos, strandhullámos stílus kialakításához. „Úgy tervezték, hogy a levegőt a hajtincsekre irányítsa, azokat megemelve a sörték feszültséget hoznak létre, így száradás közben formázzák a hajat" – magyarázza Jen.

·        Törülközővel szárítsd meg a hajad, mielőtt formázni kezded a kerek volumennövelő kefével. A dúsabb hatás elérése érdekében szárítás közben emeld meg az egyes tincseket a töveknél, és győződj meg róla, hogy teljesen megszáradtak, mielőtt a következőre fürtre térnél át.

·        Ha megszáradtak, tekerd fel az egyes hajfürtöket, és rögzítsd csattal, majd hagyd, hogy a hajad teljesen kihűljön, mielőtt kivennéd a csatokat.

·        Finoman fésüld át a hajad az ujjaiddal, vagy csak túrj bele, így még inkább tudod fokozni a tengerparti stílust.

4. Strandhullámok egy hajszárító diffúzorral

„A Dyson diffúzor számomra mindent megváltoztatott” – meséli Jen. „Ideális és egyszerű módja a hullámosításnak, vagy göndörítésnek, a frizura a végén pedig abszolút természetes hatású lesz." A hajszárító diffúzort úgy tervezték, hogy egyenletesen oszlassa el a levegőt a hajon, göndörséget és laza fürtöket eredményezve.

·        Hajmosás után óvatosan nyomd ki a felesleges vizet a hajadból, majd egy széles fogú fésűvel fésüld át. A diffúzor fejet rögzítsd a hajszárítóhoz, amit állíts alacsony fokozatra és megfelelő hőmérsékletre (vastagabb haj esetén magasabb hőfokra), és a fejed tetején kezd a szárítást, hogy a volumen megmaradjon.

·        Ezután helyezd a tincseket a diffúzorba, a hajat a fejbőrödhöz közel tartva.

·        Tedd ezt addig, amíg a haj teljesen megszárad, majd hideglevegőt fújj rá a maximális tartás érdekében. Így tökéletesen tudod rögzíteni a strandhullámokat.