Sajnos kevesünket áldotta meg a természet olyan kézügyességgel, ami biztosítja, hogy a hajkoronánk minden nap tökéletes legyen. Ha pedig a készségeid adottak, még mindig ott az idő kérdése, hiszen ki akar naponta órákat göndörítéssel, formázással, vagy hajvasalással tölteni. Sokszor tűnik úgy, hogy két kéz és több óra is kevés egy igazán menő frizurához, ráadásul a legtöbb hajformázó eszköz extrém hőt alkalmaz és nem igazodik a hajtípusodhoz sem, így könnyen roncsolhatod a hajadat, amit sokszor a leggondosabb ápolással sem tudsz helyrehozni. Ismerős, ugye?

Erre a problémára talált megoldást a világ egyik vezető kutató-fejlesztő vállalata, a Dyson. A brit vállalat idén szeptemberben mutatta be az új Dyson Airwrap multifunkciós hajformázót, amellyel most Te is könnyedén profi hairstylisttá válhatsz és attól sem kell tartanod, hogy károsítod a hajad, legyen az egyenes vagy göndör, vékony vagy vastagszálú.

Az új termék a 2020-as hajformázó upgradelt változata, amelyet a Dyson azért fejlesztett tovább, hogy még könnyebb és gyorsabb legyen az otthoni hajformázás, mindez extrém hőhatás nélkül. A Dyson mérnökei gondosan ügyeltek arra, hogy ne pusztán a hajformázást tegyék pofon egyszerűvé, de hajkoronánk épségét is megóvják.

Egy kis hajtudomány: ennek köszönhetően lesz csillogó és gyönyörű hajkoronád percek alatt

A Dyson mérnökei az ultramodern design mellett arra is törekedtek, hogy minimalizálják a hőfokot, a formázással töltött időt, hogy a hajad minél kevesebb káros hatásnak legyen kitéve és megőrizze dússágát és fényességét. Ehhez nem kellett más, csak egy kis Coanda hatás.

A Coanda-hatás Henri Coandă román aerodinamikai mérnökről kapta a nevét. Ez egy áramlástani fizikai jelenség, aminek az a lényege, hogy a környezetéhez képest nagyobb sebességű folyadék- vagy gázsugár követi a közeli konvex felületet is, szinte hozzátapad ahhoz A Dyson új hajformázója esetében úgy jelenik meg, hogy a haj követi a levegőt, vagyis az Airwrap formázó hengere köré csavarodnak a hajszálak a levegőáramlat hatására. A légáram gyakorlatilag magától felcsavarja a tincseidet. Emiatt alacsonyabb hőfok is elegendő a formázásához. 


Ami nélkül nem fogsz tudni élni: az új tartozékok

Az újgenerációs hajformázó igazán nagyszerű fejlesztése az immár csak egyetlen, irányváltásra képes hajformázóhenger. Ennek a segítségével akár balra, akár jobbra tudod feltekerni vagy inkább a Coanda hatás által feltekertetni a tincseidet, nincs többé henger-cserélgetés, csak gyönyörű, göndör fürtök! 

Az új Dyson Airwrap kétfunkciós Coanda simító-szárító fejjel is rendelkezik, ami segíteni fog Neked abban, hogy a szárítás során sima és fényes végeredményt kapj, égnek álló antennák nélkül. Egyik funkciójában lesimítja a hajszálaidat, ha pedig megnyomsz egy gombot rajta, erőteljes hajszárítóvá alakul. Mindezt természetesen extrém hőhatás nélkül teszi.

A továbbfejlesztett hajkefe tartozékok lehetővé teszik, hogy igazán precízen formázhasd a hajad. A hullámos és göndör hajhoz tervezett széles fogú fésűs fej segít formát, tartást és hosszúságot adni a hajadnak szárítás közben. A Dyson fésűk fogait puha, ívelt végekkel tervezték, nincsenek az éles szélek, amelyek megakadnának, húznák a hajad vagy sérülést okoznának. 


Frizuratippünk rövidebb hajúaknak: a megunhatatlan francia bubi

Lássuk, hogy működik ez a megunhatatlan francia bubifrizura esetében. 

A frissen mosott hajadat törölközővel óvatosan nyomkodd át, majd kezeld a hajadat a kedvenc hajformázóddal. Fésüld át a tincseket, majd a hajad alsó részét, hátul hagyd szabadon, a többit pedig válaszd szét négy részre és tűzd fel négy tincsben. A kisebb simító fejjel, közepes sebességen, közepes hőfokon simítsd át a frufrudat kétszer, majd az ujjaiddal igazítsd meg a szálakat. 

A bal oldalon az alsó tincseket simítsd át lassan a tőtől a hajvégekig, majd ugyanígy járj el a felsőbb tincsekkel és a jobb oldalon is.

A kis méretű dúsító körkefével, ugyancsak közepes sebességen és hőfokon formázd meg a hajszálak végét, és már kész is a mindig divatos bubifrizura.


Loknik Charlie angyalainak – ezt bizony Farah Fawcett is megirigyelné

Ha hosszú hajad van, ne hagyd ki a 70-es éveket idéző retro-frizurát, amit szintén gyerekjáték lesz elkészítened az új Dyson Airwarp használatával.

Hajmosást követően törölközővel óvatosan itasd fel a vizet a hajadról, használd kedvenc hajformázó terméked, majd fésüld át a hajadat. A Coanda simító-szárító fejjel nagy sebességen és hőfokon majdnem teljesen szárítsd meg a hajad. Ezután tűzd fel hat külön tincsben – persze ez lehet több is, attól függően milyen dús hajkoronával rendelkezel - és használd a kerek, dúsító körkefe fejet. Közepes sebességen és hőfokon húzd át az első tincset vele, tövétől a hajvégig, majd a haj végétől kezdve tekerd fel a tincset a körkefére. Amikor már száraz, állítsd a hőfokot hidegre, fixáld vele a fürtöt 5-10 másodpercen át, majd óvatosan tekerd ki. Az ujjadra tekerd fel a már megformázott hajtincset, tűzd meg egy csattal. Ugyanígy járj el a többi hajfürt esetében is.

Hagyd így tíz percig, amíg teljesen megszárad a hajad, majd vedd ki a csatokat. Utolsó lépésként a Detangling fésűvel lazán fésüld át a hajadat, és kész is a csodás retro-frizura. Fixáláshoz használd a kedvenc hajápoló termékedet!

Most válts Te is Dyson technológiára, mert November 21-től szuper Black Friday ajánlatok várnak a  dyson.hu oldalon!