A 2022-es év egyértelműen a változatos hajtrendek netovábbja: míg az év elején a vörös árnyalat volt a legmenőbb hajszín, addig tavasszal már a gombabarna színű sérók hódítottak, most nyáron pedig már mindenki a fehérarany fantázianévre hallgató hajszínt akarja!  

Sztárok fehéraranyban

Az utóbbi néhány hétben Kim Kardashian, Gigi Hadid, Anya Taylor-Joy, Gwen Stefani és még egy halom más világsztár, modell, valamint influencer festette át ilyen fehérarany árnyalatúvá a haját - tehát jogosan mondhatjuk, hogy az idei nyár legmenőbb hajszíne ez a fényes és nagyon világos, már-már fehér árnyalat!

Több, mint macerás!

Sajnos ez nem azt jelenti, hogy ezt a színt könnyen könnyen el lehetne érni, sőt: Kim Kardashian például egy interjúban bevallotta, hogy a 14 órás (!) szőkítés során majdnem kihullott az összes haja, ami sokkolóan hangzik! Szóval mi azért nem ajánljuk, hogy pár óra alatt próbálkozz meg ezzel a fehérarany árnyalattal, de lépésről lépésre, pár fodrászvizit során biztosan el lehet érni a kívánt színt – feltéve, ha hozzáértő és profi hajszobrászhoz mész.

A legnagyobb kihívást azonban így sem a fehérarany szín elérése jelenti, hanem maga az árnyalat megtartása! A lenövés ugyanis maximum csak annál nem látszódik meg, aki már alapból is egy teljesen ősz hajszínnel rendelkezik; ha azonban az eredeti hajszíned egy kicsit is elüt ettől az árnyalattól (ami valljuk be, több, mint valószínű), akkor elég gyakran, nagyjából 4-5 hetente kell majd tőfestésre járnod a fodrászhoz, ami azért nem olcsó mulatság.

És akkor még nem is beszéltünk a helyreállító keratinos kezelésekről, ami drasztikus szőkítés során erősen ajánlott, ráadásul speciális sampont és kondicionálót is szoktak ilyenkor javasolni, mert a napsütés csak még jobban roncsolja a már amúgy is megterhelt hajszálakat.

Fodrász nélkül szeretnéd megúszni a dolgot?

Azt nem ajánljuk, mert az otthoni kísérletezgetés (főleg ilyen mennyiségű hidrogénnel) könnyen balul sülhet el - a túlzott festéssel pedig még a végén még ártani fogsz a hajadnak! Mielőtt tehát belevágsz ebbe az árnyalatba, érdemes azon elgondolkodnod, hogy hosszútávon is fent tudod-e tartani ezt a színt, vagy csak a hecc kedvéért próbálnád ki – az utóbbi esetén mi nem biztos, hogy ezt az árnyalatot javasolnánk. 

Ne maradj le a legfrissebb beauty-híreinkről!

Szerelmes parfümök: ezeket az illatpárokat használjátok a pasiddal

Kim Kardashian lopta az új márkájának nevét

Az idei nyár legmenőbb manikűrje: szivárványos pasztell körmök