Bár az egész nyáron azon vagyunk, hogy megelőzzük a nap okozta leégést, az idei nyár legmenőbb sminktrendje most pont a lepirult arcot próbálja meg leutánozni. Szerencsére azonban nem kell veszélynek kitenni magunkat és órákon át naptej nélkül napoztatni az arcunkat (az amúgy is rettentő rosszul nézne ki); helyette inkább egy kis pirosítóval vagy egy szép fényű rúzzsal érhetjük el a kívánt végeredményt!  

Mutatjuk is, hogyan készítsd el a menő napcsókolta arcot pár lépésben!

@zoekimkenealy Sunkissed blush. I legit am obsessed with the way this came out gotta have a heavy hand😫 #sunkissedmakeup #nomakeupmakeup #naturalblush ♬ Sazed - STRFKR

Ahogyan a videón is látszik, itt éppen egy pirosas-barnás árnyalatú rúzzsal lett pár frappáns mozdulattal megoldva a smink. Ez is jó ötlet, de vannak rúzsok, amik ragadnak, nem kendődnek el annyira, csomósak, túl zsírosak, tapadóak és még sorolhatnánk – ezért mi inkább azt javasoljuk, hogy próbálj ki pár rózsaszínes-pirosas árnyalatú pirosítót, és azzal készítsd el ezt a menő sminket. Hidd el, sokkal szebb lesz a végeredmény és a nap végére nem fogsz úgy kinézni, mint egy bohóc! 

A napcsókolta sminkért egyébként a világsztárok is rajonganak: Hailey Bieber például utálja a nagy, füstös sminkeket és a feltűnő rúzsokat, mostanában pedig szinte csak ilyen arccal mutatkozik, ami remekül áll neki. De példának felhozhatnák Bella Hadidot is, aki inkább a visszafogottabb, szolidabb árnyalatú pirosítókat részesíti előnyben, hiszen az arcbőre is sokkal világosabb, mint Hailey-nek. Mi azt javasoljuk, hogy világos rózsaszínű palettát válaszd, mert azokkal nem lehet mellélőni – a későbbiekben aztán azokat is simán lehet rétegezni.

A legszebb hatást úgy érheted el, ha nem az arccsontodat fested ki (mint azt általában szokás a kontúrozásnál), hanem a szemed alatti almácskáidat hangsúlyozod, kissé vízszintes mozdulatokkal. Utána pár mozdulattal az orrodat is befestheted, de vigyázz, az azért ne legyen piros, maximum kicsit megkapott.

A világsztárok sminkesei egyébként azt ajánlják, hogy minél krémesebb és fényesebb textúrájú pirosítót használj, azok ugyanis highlighterként is remekül működnek, ráadásul természetesebbnek hatnak a nyári melegben, mint a teljesen matt társaik. 

Via