Az áprilisban a Milánói Kongresszusi Központban megrendezett Esxence szakvásáron már fény derült arra, hogy milyen illat uralja majd a nyarat. Most egy egészen különleges összetevő lesz a sláger.

A megszokott parfümöket most letaszítják a trónról

Az eseményen közel 300 független európai parfümmárkát elemeznek, hogy megállapítsák, hogy a közeljövőben mely illatjegyek lesznek azok, amelyek uralni fogják a piacot. Az összetéveszthetetlen virágos jegyek például minden évben visszatérnek, azok szinte mindenkinek jól állnak, és lehetetlen velük mellé lőni. 

De a könnyű, friss és trópusi illatok is rendkívül népszerűek, és minden évben előkerülnek. 2023-ban egy hatalamas csavar történt, most egy olyan összetevő debütált, ami eddig eléggé el volt hanyagolva a parfümpiacon. 2023 nyarán mindenkit azok az illatok vesznek majd le a lábukról, amelyek tartalmaznak teát. 

Hogyan lett a teás parfüm ennyire népszerű?

A szakértők szerint, a tea berobbanása a parfümpiacra nagyrészt a koronavírus-járványnak köszönhető. Hiszen a pandémia óta tarolnak azok a megoldások, amelyek nyugalmat árasztanak és megnyugtató hatással vannak ránk. De az ázsiai parfümpiac felemelkedése is okolható ezért a meglehetősen furcsa eredményért. 

A tea egyébként nem annyira új a parfümpiacon, mint elsőre gondolnád. Több vezető márka is alkalmazza már az illataiban. Közülük is kiemelkedik a Bvlgari emblematikus Eau Parfumée au Thé Vertje. A ház első uniszex illata, melyben élénkítő zöld tea található. Egy másik példa? A Roger & Gallet Thé Vert, amely nyugtató citromos jegyekkel büszkélkedhet, a márka szerint ez egy igazi teafelhő. És hogy mi a teás parfümök sikerének titka? Ezeknek az illatoknak megvan az a hatalmas előnyük, hogy a kifinomultságot és a finomságot ötvözik, miközben karaktert adnak a nedűnek anélkül, hogy túlzásba vinnék.

via