Nemcsak a szürkének, a pirosnak is van leglaább 50 árnyalata. A piros rúzsra gondolva egy szín ugrik be, pedig ez a skála is igen széles. Ezernyi árnyalata van a vadító színnek, és csupán egy apróságon múlik, melyik passzol hozzád. 

Melyik piros a befutó nálad?

A megfelelő piros rúzs kiválasztása egy életen át tartó támogatást jelenthet. Ha sikerül rájönnöd, melyik a jolly joker, akkor egy olyan kulcs lesz a kezedben, amellyel jöjjön bármilyen kihívás, a sminked mindig tökéletes lesz.

Mégis, ha bemész egy boltba, tuti, hogy az összes piros rúzs máshogy mutat majd rajtad. Na de mi ennek az oka? A smink árnyalata, na és persze a bőrödé.

A pirosnak is vannak hideg és meleg árnyalatai. A meleg tónusúakban több a sárga, amíg a hideg tónusúakban a kék dominál. Nyugodtan húzz a kézfejedre egy-egy vonalat, hogy lásd egymáshoz viszonyítva, melyik árnyalat, melyik kategóriába tartozik. 

Hozzád melyik passzol?

Oké, megvannak az árnyalatok, tudod, hogy melyik a hideg piros, és melyik a meleg piros. Na de honnan fogod tudni, melyik áll neked jól? Vizsgáld meg a bőröd! Inkább karamellás, bronzos, sárgás árnyalatban pompázik a bőröd? Akkor meleg tónusú vagy, és a sárgás színek lesznek a legjobbak. 

Ha viszont a bőröd akár egy porcelánbabáé, sőt, néhol áttűnnek a kékes-lilás erek is, te hideg bőrtónussal rendelkezel, így a kék dominanciájú vörös rúzst kell felkenned. 

A legszembetűnőbb az eredmény, ha egyik oldalra ezt, másikra azt kened - hidd el, azonnal látni fogod, melyik a befutó!