A legtöbb retró sminktrendtől a fejünket fogjuk, és nem értjük, miért tettünk ilyet? Miért gondoltuk valaha is, hogy ennek jó vége lehet? Nos, egy újabb régi klasszikus jön vissza a divatba, a kérdés már csak az, hogy ez jó vagy rossz hír. 

Ami 2000-ben szexi volt, ma már inkább ciki

Az elmúlt 20-30 évben rengeteget változtak a sminktrendek. A cérnavékony szemöldökök helyett már a laminált,  dús verziók  hódítanak. A baking módszer helyett tarol a dewy finish, de az alul-felül kihúzott, mindenhol feketére festett szemek helyett is az elegáns színek és formák hódítanak. 

Népszerűbb kontúrral alakítani a vonásainkon mint valaha, na és persze a vastag pirosítás helyett is a bronzosítás a menő. Épp így változott a szájfestés és a rúzsozás is. 

Amíg pár évtizede nagy sláger volt a rikító rózsaszín száj, vagy éppen a sötét kontúr - világos kitöltés rúzsozás, addig 2022-ben itt is a természetesség hódít. Na nem így 2023-ban. 

A sötét ajkak tarolnak 2023-ban

2023-ban ugyanis visszatérnek a sötétbarnára rúzsozott ajkak. Hogy ez nagy baj-e, vagy valami olyan dolog, amelynek örülnünk kell, az elég egyszerűen eldönthető. Egy-egy sminktrendnél ugyanis nem feltétlenül az ízlés az, ami eldöntheti, hogy jó-e ez így. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nude Lipgloss in all shades (@icyreyy_cosmetics) által megosztott bejegyzés

Sokkal inkább a színelmélet. Hiszen vannak olyan nők, akiknek a sötétbarna rúzs zseniálisan áll, akikhez hozzátesz, akiket öltöztet. Másoknak azonban (például a hideg bőrtónussal rendelkezők) általában nem a legjobb választás, nekik inkább a mályva árnyalatai lehetnek a tökéletesek. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beauty | Lifestyle | Fashion (@colouredbymel) által megosztott bejegyzés

Te mit gondolsz? 

Szavazás