A tökéletes parfümnek sok kritériumnak kell megfelelnie. Ezek közül az illat mellett a legfontosabb, hogy tartós legyen. Míg az illatot könnyen tesztelheted, a tartósság már kicsit nehezebb téma. 

Ezek a legtartósabb parfümök 

A tartósságot csak úgy tesztelheted le, hogy vásárlás előtt kipróbálod a parfümöt. Fontos, hogy ne csak a papírcsíkon teszteld, hanem a csuklódon, így egész nap szaglászhatod, megnézheted, milyen az alapillat, ami csak később jelentkezik. Természetesen a márka még nem garancia arra, hogy egy parfüm tartós lesz, de ezek az illatokat biztosan sokáig érezni fogod. 

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge

A TikTok kedvenc parfümje nagyon tartós, talán ez az egyik ok, amiért olyan sokan rajonganak érte. Megtalálható benne a jázmin, sáfrány, borostyánfa, fenyőgyanta és a cédrus. Bár a cédrus miatt nem tűnik kifejezetten édesnek, a valóságban ez egy nagyon kellemes, csábító illat. 

Armani Si Intense

Az Armani Si parfümjét sok nő szereti, hiszen egy nagyon gyümölcsös, frissítő illatról van szó, ami mégis édes. Az Intense ebből a szempontból hasonló, csak sokkal intenzívebb. A feketeribizli nektár, isparta rózsa, davana, benzoin és a pacsuli nagyon különlegessé teszik. Sokak szerint annyira tartós, hogy zuhanyzás után is érezni. 

Yves Saint Laurent Libre

Sokak szerint a Libre egy kifejezetten esti illat, míg mások úgy vélik,  tökéletes télre. Megtalálható benne a mandarin, neroli, levendula, jázmin, narancsvirág és vanília. Ezeknek az elegye egy kissé fűszeres, mégis édes parfümöt alkot, ami melegséget sugároz. 


Via