Egy tetoválás megtervezésénél nemcsak arra kell gondolni, milyen cuki vagy épp szexi mintát varratsz magadra, hanem arra is, hogy pontosan melyik testfelületedre fogod azt kérni – ugyanis nem mindenhol lesz fájdalommentes a megvalósítás, sőt! A legtöbb helyen igencsak gyötrelmes meglepetések érhetik azokat, akik előtte nem tájékozódnak az adott helyen lévő bőr vastagságáról és a közvetlen közelben lévő idegekről, ugyanis a tű könnyebben irritálja azokat a felületeket, ahol több ideg található.

Mi viszont most sorrendben összegyűjtöttük azokat a testfelületeket, ahová a lehető legkellemetlenebb és legfájdalmasabb tetoválásokat varratni!

Fej

Nem meglepő, hogy az idegekkel és vékony bőrfelülettel teli fejbőrre a legfájdalmasabb a tetoválások varratása. Mivel sok ér fut a fejen, a véres élményre is fel kell készülni, ahogyan arra is, hogy emiatt egy ülés alatt biztosan nem készül el a kívánt minta. Mindezek mellett többen is beszámoltak a tű elviselhetetlen hangjáról és a rezgésről, ami pont olyan, mintha az ember agyát fúrnák… Még belegondolni is szörnyű!

Borda

Talán nem erre tippeltél volna, de a mell alatti bordaív felületére a második legfájdalmasabb a tetoválás. Ez azért lehetséges, mert a bőr alatt itt a legkevesebb a zsírszövet, valamint az izom és a bőr vastagsága is rendkívül vékony, ami miatt pontról pontra lehet érezni a tű szúrását a bőrön!

Belső combív

A női erogén zónák egyik kiemelkedő területe a belső combív, ami épp ezért nem a legalkalmasabb hely a tetoválások varrására. Arról nem is beszélve, hogy hízás-fogyás során itt könnyen eldeformálódhatnak az alkotások, ahogyan az egymáshoz érő tetovált combok sem okoznak éppen kellemes pillanatokat.

Belső karív

A karokban lévő idegek 2/3-a a belső karívben fut: szinte mindent ezekkel érzékelünk akkor, ha valamit csinálunk a kezünkkel, ezért alacsony fájdalomküszöbbel érdemes ezt a területet békén hagyni. Azok, akik ide varratták az első tetoválásukat, azt mondják, hogy itt nemcsak azt a pontot érezni, ahol a tű van, hanem konkrétan az egész felső karja fáj az embernek.

Boka és lábfej

Nagyon vékony bőr fut végig a bokán és lábfejen, ahol a legtöbbször még az erek is kidudorodnak, annyira közel ül a bőr felülete az erekhez és a csontokhoz. Itt szinte semennyi zsír nem található a bőr alatt, ezért csak a bátraknak ajánljuk.

Csukló belseje

Ahogyan a bokánál és a lábfejnél, a csukló belső felénél is nagyon kevés zsírszövet található; az ott futó idegszálak pedig szó szerint fogcsikorgatós élménnyé tehetik a tetoválások varratását.

Kézfej és ujjak

Rengeteg idegszál és ér fut végig a kézfejen, akárcsak az ujjakon, ezért a véres tetkós élmény mellé ahhoz is fel kell készülni, hogy csak több üléssel lehet a kívánt eredményt elérni. A kézfej ráadásul sokat izzad, nehezen fedi be a festék, itt fakul a legjobban a minta, ezért néhány évente lehet, hogy újra is kell kreálni az egészet.

Hónalj

Ide csak nagyon kevesen terveznek tetoválni, mert egyrész nem is látszik, másrészt teljesen felesleges. A nyirokcsomók többsége itt helyezkedik el, a tetoválások varratásától pedig biztos, hogy be fognak duzzadni és akkor sem lehet tudni, hogyan fognak rá reagálni. A folyamatos izzadásról, fakulásról ne is beszéljünk...

De hogy valami jót is mondjunk, íme azok a helyek, ahová a legtöbb embernek szinte meg se kottyan egy-két tetkó!

Első helyen a váll áll, majd a kar külső része következik (különös tekintettel a bicepsz területére), aztán pedig a vádli, mellkas és a hát jön, amit egyébként sok ember választ az első tetoválások elkészítésének helyéül.

Via