Rengeteg fontos és érdekes információt tartalmaz annak a 22 éves, amerikai nőnek a vallomása, aki bevállalta, hogy a Popsugar hasábjain vall az intimplasztikáról. Ez az anominitást kérő fiatal nő elmeséli, miért döntött úgy, hogy meg szeretné csináltatni a szeméremajkait, elmondja, hogyan zajlott a műtét, és azt is, milyen volt az operáció óta eltelt idő.

Mint mondja, nem úgynevezett „designer-vaginát” akart, amihez érdemes hozzátenni, hogy az elnevezés nem túl szerencsés, mert a műtét során hozzá sem nyúlnak a szó szoros értelmében vett vaginához, azaz a hüvelyhez. Az operáció lényege, hogy a szeméremajkakat metszik meg úgy, hogy kisebbek legyenek.

Miért?

Szóval a történet főszereplője a következőképpen írja le, hogyan jött rá iskolás korában, hogy az ő szeméremajkai másmilyenek, mint az osztálytársnőié:

a barátaim elkezdtek beszélni a saját testükről, és feltűnt, hogy a szeméremajkaimra nem illett az a leírás, amit ők a sajátjukról adtak. Úgy éreztem, hogy az enyémek jobban kidudorodnak, mint kéne. A közösségi média is nagy szerepet játszott. A Twitteren meg a Facebookon folyton felugrottak olyan kommentek, amiknek egyértelműen hatása volt az önértékelésemre.

A vallomás egy olyan mémet említ többek között, amelyik a szendvicsből kilógó, túl nagyméretű húshoz hasonlította a nemkívánatosnak beállított formájú szeméremajkakat.

Ez a bizonyos nő hozzáteszi, bár nem ez motiválta elsősorban, a szűkebb bugyikat mindig nagyon kényelmetlennek találta, mert sosem fért beléjük rendesen.

Hogyan?

A guglizás világszerte ismert módszerével válaszott magának sebészt. Direkt egy női sebészt választott, mert komfortosabban érezte magát így. A műtétről a következőket meséli:

az eljárás alatt nem altattak el vagy ilyesmi. A sebész érzéstelenítő krémet kent rám és ennyi. Nem éreztem semmit — még egy kis szúrást sem. Dr. Parcells adott nekem egy iPadet, és bekapcsolatm a Manifest című Netflix-sorozatot. Betettem a fülhallgatókat addig, amíg ő végezte a teendőket. Nem emlékszem, meddig tartott; asszem néhány epizódot néztem végig közben. Amikor kész lett, letisztított, rátett egy kötést és hazamentem.

Mint mondja, különösebb diszkomfort-érzése később sem volt. A beavatkozás után egy alig látható heg maradt a szeméremajak belső oldalán.

Azóta...

Az összegzés lényege az, hogy úgy érzi, jó döntés volt az intimplaszikát választani:

most végre jó érzéseim vannak ezzel a testtájékommal kapcsolatban. Több az önbizalmam, és nem olyan kényelmetlen edzeni vagy biciklizni. Szóval tetszik a végeredmény és boldog vagyok. A következőket mondanám bárkinek, aki egy ilyen műtéten gondolkozik: saját magad miatt csináltasd meg, és ne azért, mert más mit gondol vagy mit mond neked arról, hogy mi néz ki jól.

Azért is jó ez a befejezés, mert rengeteg minden másra is igaz az intimplasztikán kívül: ne azért csináld, mert azt mondják, hanem azért, mert ismered magad és tényleg azt szeretnéd!

Via