Teljesen érthető, hogy sokan szeretnének ugyanolyan tökéletes arcot és testet, mint a mostani szépségideálok, de nem mindegy, milyen áron! Nem egy sztár faragott már rá a tökéletes külső hajszolásába: a Jóbarátok színésznőjének, Courtney Coxnak az arcát például teljesen eltorzították a kozmetikai kezelések, de Linda Evangelista szupermodell is alaposan ráfázott, amikor zsírleszívó műtétnek vetette alá magát. 

Hihetetlenül veszélyes ez a szerkezet

Egy biztos: a kozmetikai kezelések és a plasztikai műtétek cseppet sem zajlanak le komplikációk és mellékhatások nélkül, sőt! A TikTokon terjedő legújabb trend, a #hyaluronpen kész őrület, mert semmi jó nem származik belőle, ezért már több országban is bevonták a terjesztését! Ennek ellenére még mindig több, mint 69 millió találat van rá a neten, és a szám továbbra is folyamatosan növekszik.

A ceruza egyébként úgy működik, mint egy injekciós tű, csak tű nélkül: lényegében a hialuronsavval töltött hegyes szerkezetet csak bele kell nyomni az ajkakba, amik néhány perc elteltével dúsabbnak fognak hatni. A gond csak az, hogy az egész egy nagy átvágás, mert hiába lesz tőlük nagyobb a szánk, teljesen aszimmetrikus, csomós és furcsa végeredményt fogunk kapni! A többi mellékhatásról nem is beszélve…

Íme az elrettentő példa! (Figyelem, csak erős idegzetűeknek)
@nursejanetg

The issue with Hyaluron Pen. -advice from a nurse injector 🖤

♬ original sound - nursejanetg

A videón pontosan megmutatják, mennyire könnyen lehet elrontani a hialuronsavas ceruzával végzett ajakfeltöltéseket, mert nem egy pontos készülékről, hanem egy ócska gyártmányról van szó, amit kiszámíthatatlanságuk miatt még a megfelelően képzett szakemberek sem tudnak használni. Ahogyan te is láthatod, szegény csajszi ajka végig le lett csomókkal és ilyen-olyan gödrökkel, arról nem is beszélve, hogy az eredmény messze van a széptől. Már-már olyannak néz ki szegény szája, mintha valamilyen makacs bőrbetegsége lenne, ami egyébként lehetséges is.

Nagyon durva következményei vannak

A szakértők szerint ugyanis abszolút nem higiénikus ennek a kis szerkezetnek a használata, alkalmazásával ugyanis gombás és bakteriális fertőzéseket is könnyen el lehet kapni, a csomósodásról és az aszimmetrikus végeredményről, valamint a potenciálisan halálos kimenetelű vérmérgezésről nem beszélve! Persze, olyanok is vannak, akiknek mindezek ellenére is sikerül mindenféle mellékhatás nélkül megúszniuk a dolgot, ők pedig ezerrel terjesztik a neten, hogy egy milyen szuper kis szerkezetről van szó, de te ne dőlj be nekik!

Ha tényleg fel szeretnéd tuningolni a külsődet, akkor inkább kezdj el a napi 1 perces arcjógát vagy vesd bele magad Kim Kardashian edzéstervébe – azzal ugyanis még jót is fogsz tenni magadnak, ellenben ezzel a ceruzával, amit még az Amerikai Orvosi Kamara is tiltólistára tett.

Via