Nekiestett egy orvos a fiatal Tiktok sztárnak, aki videóban mutatta meg ritka bőrbetegségét. A felvételre raagáló bőrgyógyász szerint a sztori kamu. 

Évek óta küzd a betegséggel 

Nancy Morel december 12-én tett közzé egy felvételt, melyen éppen azt mutatja meg, milyen ritka bőrbetegségben szenved. A videón a fiatal lány elmondja, hogy így néz ki a bőre, 2016 óta jár orvoshoz, de diagnózisa még mindig nincs, azonban súlyos fájdalmakkal éli a mindennapjait. Miközben erről beszél sminkelni kezdi magát, egy-egy ponton pedig még el is sírja magát (vélhetően a fájdalomtól). A videót több mint 7 millióan látták, ám volt, aki szerint a látottak nem igazak. 

@nancy.xoxx such a bad grwm but we keep it real on this page, love you guys #nancymorel #flareup #skincondition #makeup #gwm ♬ original sound - Nancy Morel

Megvádolták

Dr. Azadeh Shirazi bőrgyógyász egy válasz videóban reagált Nancynek, a doki szerint a felvétellel valami nem stimmel, majd közli: a fiatal lány nagyon tehetséges sminkes. Vagyis röviden meggyanúsított azzal, hogy a bőrkiütését, a súlyos fellángolásokat mindössze színleli. A kommentelők durván kiakadtak ezen a feltételezésen, olyaannyira, hogy bocsánatkérésre szólították fel az orvost, akinek az oldalán már nem érhető el az említett videó

Nancy Morel azonban reagált az őt ért vádakra, egy friss felvételen azt mondta: 

Bízom benne, hogy a hölgy megérti, miért rendkívül felzaklató minden, tekintve, hogy nagyszámú követője van és hamis információkat terjeszt egy olyan helyzetről, aminek nyilvánvalóan nem nézett utána. 

Nancy is reagált

A válaszvideó során Morel végig is törölte az arcát, hogy megmutassam nincs smink a bőrén, valamint a szája belsejét is megmutatta, hogy látható legyen, ott is kiütéses. 

Ha egy ilyen érzékeny témáról, ilyen hangosan beszélsz, akkor győződj meg róla száz százalékban, hogy igazad van. 

- mondja a videó végén a fiatal lány. 

Bocsánatot kért

Ezt követően egyébként a bőrgyógyász egy újabb videóban bocsánatot kért, ami már szintén nem elérhető, de egy másik TikTok felhasználó repostolta, így fellelhető a platformon. 

@kellykilleenmd @Nancy Morel I’m so sorry this happened to you! #medicalethics #medtok #plasticsurgerytiktok #fyp #drazi #skincondition ♬ original sound - Kelly Killeen, MD FACS

Szia Nancy, szia TikTok. Nagy sajnálom (...) Bocsánatot szeretnék kérni, amiért azt hittem, a bőröd állapota nem valós. Nem tudtam eleget rólad, vagy az állapotodról ahhoz, hogy ilyen feltételezéseket tegyek. 

- üzente a doktornő Nancynek. 

A fiatal lány egyébként az Instagram oldalára is számos alkalommal töltött már fel olyan videót vagy fotót, ahol jól láthatók a betegségének a tünetei: 

(via)