Vírusszerűen terjed a TikTokon egy új sminktrend, amit a Netflix legújabb sikersorozatának karaktere, Wednesday Addams inspirált. Most mindenki a Jenna Ortega által játszott, kissé ijesztő tinilány hátborzongató makeupjáért rajong. Megmutatjuk, hogyan készítheted el!

Morbid smink

Hódít az interneten a morbid smink! A Netflix friss és ropogós sorozata felpörgette az internetet népét, az ikonikis szereplőgárda, Jenna Ortágával az élen valósággal hipnotizálta a rajongókat. Ráadásul a fiatalok megőrülnek Wednesday kissé rémisztő sminkjéért, a TikTokon már közel 900 millió megtekintést ért el a #wednesdayaddamsmakeup hashtag. Persze kérdés, hogyan készítheted el a gótikus makeupot? Nyugi, mutatjuk! 

Egyszerű elkészíteni

Wednesday sminkje egyébként egyszerűbb, mint gondolnád: a a műsor vezető sminkese, Tara McDonald elmondta, hogy a MAC  Nightmoth ajakceruzáját összekeverte egy átlátszó ajakbalzsammal és ezt kente Jenna szájára. A szemeihez a Tara márka barna árnyalatát használta, majd a  szemek alá  feketét vitt fel, végül metálfeketével fejezte be a sminket a felső szempillavonalon. 

Ami Jenna arcbőrét illeti Tara hű akart maradni az eredeti filmhez, amiben Christina Ricci alakította Wednesday-t. Tara ki szerette volna emelni Jenna természetes szeplőit, ezért áttetsző alapozót használt, az arccsontok kiemeléséhez pedig a MAC formázó púdereit vetette be. 

Filter is van

A TikTokon egyébként már filter is van, amivel pillanatok alatt magadra varázsolhatod Wednesday ikonikus sminkjét. Itt találod! 

(via)