2014.05.07.@ 15.05

Tények és tévhitek a helyi fogamzásgátlásról

Ha komoly a kapcsolatod a pasiddal és már hosszú távú fogamzásgátlásban gondolkodsz, de valamiért nem szeretnél tablettát szedni, akkor azt hinnéd, nem sok lehetőséged maradt, pedig…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tények és tévhitek a helyi fogamzásgátlásról

… a helyi fogamzásgátlás egy szuper megoldás lehet akkor is, ha még szülés előtt vagy. Erről a módszerről viszont nagyon sok tévhit kering, amiket ideje eloszlatni!

Tévhit No. 1: A helyi fogamzásgátlástól erősebb lesz a vérzésed

Igaz, hogy a fémtartalmú spirálok valóban okozhatnak ilyesmit, ez viszont a hormontartalmú spirálokra egyáltalán nem igaz!

Tévhit No. 2: A helyi fogamzásgátló felhelyezése fájdalmas

A fájdalom és a fájdalomtűrés egy elég szubjektív dolog, de azért ha egy rákszűrést kibírsz a nőgyógyásznál, akkor a ez sem rázhat meg különösebben. Nagyon fontos, hogy tudd, hogy ehhez a művelethez nincs szükség műtétre, egy rutineljárás az egész.

Tévhit No.3: A helyi fogamzásgátlók használata után nehezebb teherbe esni

Fontos tudnod, hogy ha már babát terveztek, és ezért úgy döntesz, szeretnéd eltávolíttatni a hormontartalmú spirált, akkor az azt követő egy-két hónapban egy kis „pihentetésre” lesz szükséged, hogy a hormonok kiürüljenek a szervezetedből. Ez például jelentős különbség a tabletták és a helyi fogamzásgátlás között, hiszen az előbbivel elég lehet egy-két kihagyott bogyó is ahhoz, hogy teherbe ess. Ha viszont letelt a tisztulásra szánt idő, akkor simán belekezdhettek a babaprojektbe, és aggódnotok sincs miért, hiszen a gyereket tervező csajok kb. 80%-a teherbe esik a helyi fogamzásgátló eszköz eltávolítása utáni egy éven belül.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több bed-time