Eszenyi Enikő elárulta, miből merít erőt

A Vígszínház igazgatója nagyon őszintén mesélt a Best magazinnak.

Eszenyi Enikő elárulta, miből merít erőt

A nap 24 órája is kevés lenne ahhoz, hogy minden elképzelését valóra váltsa. Eszenyi Enikő minden gondolta a színházról szól, mégpedig a Vígről. Minden rezdülésével arra koncentrál, hogy „a nézők mindig elégedetten távozzanak az előadásokról, hiszen mindig telt ház előtt játszunk. Ez a visszajelzés, hogy jó úton járunk és jó úton halad a Vígszínház.” – mesélte büszkén a Bestnek.

Logikus lenne, hogy a hét utolsó napja, a vasárnap Eszenyi Enikő életében is a pihenésé, ám mégsem így van. A direktor ugyanis akkor is dolgozik: „Évad végén lejár az igazgatói megbízatásom, ezért a pályázaton dolgoztam. Folytatni szeretném a megkezdett munkát. Sok mindent megvalósítottam abból, amit tíz évvel ezelőtt elterveztem, de rengeteg ötletem van a következő évekre is. Olyan pályázatot adok be, ami egyértelművé teszi, hogy továbbra is érdemes rám bízni a Vígszínház vezetését.” – árulta el a megjelent interjúban. Amellett, hogy igazgatja a körúti teátrumot, játszik, és rendez is.

Hogy honnan van ennyi ereje? Eszenyi Enikő elárulta, hogy ez számára így természetes, sőt mindezt nem munkának tartja, hanem a hivatásának. Ha mégis ki akar kapcsolódni, akkor általában könyvet olvas – legutóbb például Anna Dosztojevszkajának, Dosztojevszkij feleségének a naplóját fejezte be.

Azt sem titkolja, hogy vannak pillanatok az életében, amikor magányosnak érzi magát. „Egy intézmény vezetője, aki sok ember életéért felelős, tud magányos lenni, de a színház játékos hely. Engem iszonyúan feltölt, ha azt látom, hogy egy színész, aki itt kezdte a pályáját nálunk, néhány év elteltével már főszerepet játszik.” A teljes interjút a legújabb Best magazinban olvashatod el.

Előfizetnél a lapra? Itt teheted meg!

Még több

Best