2020.02.13.@ 14.02

Eszenyi Enikő elárulta, miből merít erőt

A Vígszínház igazgatója nagyon őszintén mesélt a Best magazinnak.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Eszenyi Enikő elárulta, miből merít erőt

A nap 24 órája is kevés lenne ahhoz, hogy minden elképzelését valóra váltsa. Eszenyi Enikő minden gondolta a színházról szól, mégpedig a Vígről. Minden rezdülésével arra koncentrál, hogy „a nézők mindig elégedetten távozzanak az előadásokról, hiszen mindig telt ház előtt játszunk. Ez a visszajelzés, hogy jó úton járunk és jó úton halad a Vígszínház.” – mesélte büszkén a Bestnek.

Logikus lenne, hogy a hét utolsó napja, a vasárnap Eszenyi Enikő életében is a pihenésé, ám mégsem így van. A direktor ugyanis akkor is dolgozik: „Évad végén lejár az igazgatói megbízatásom, ezért a pályázaton dolgoztam. Folytatni szeretném a megkezdett munkát. Sok mindent megvalósítottam abból, amit tíz évvel ezelőtt elterveztem, de rengeteg ötletem van a következő évekre is. Olyan pályázatot adok be, ami egyértelművé teszi, hogy továbbra is érdemes rám bízni a Vígszínház vezetését.” – árulta el a megjelent interjúban. Amellett, hogy igazgatja a körúti teátrumot, játszik, és rendez is.

Hogy honnan van ennyi ereje? Eszenyi Enikő elárulta, hogy ez számára így természetes, sőt mindezt nem munkának tartja, hanem a hivatásának. Ha mégis ki akar kapcsolódni, akkor általában könyvet olvas – legutóbb például Anna Dosztojevszkajának, Dosztojevszkij feleségének a naplóját fejezte be.

Azt sem titkolja, hogy vannak pillanatok az életében, amikor magányosnak érzi magát. „Egy intézmény vezetője, aki sok ember életéért felelős, tud magányos lenni, de a színház játékos hely. Engem iszonyúan feltölt, ha azt látom, hogy egy színész, aki itt kezdte a pályáját nálunk, néhány év elteltével már főszerepet játszik.” A teljes interjút a legújabb Best magazinban olvashatod el.

Előfizetnél a lapra? Itt teheted meg!

Címkék: best best magazin eszenyi enikő interjú magyar sztárhírek színház sztárhírek sztárok vígszínház

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Best

Tudatos felkészülés az őszi hónapokra

Tudatos felkészülés az őszi hónapokra

Az ősz sokak számára az elmúlás évszaka, pedig valójában az újjáéledés első lépése. A hűvösebb idő beköszöntével egyre inkább otthonmaradásra kényszerülünk, ami segít abban, hogy több időt fordítsunk magunkra. Ahogy a fák lehullajtják ősszel leveleiket, hogy felkészüljenek a későbbi megújulásra, úgy érdemes nekünk is elhagyni pár régi szokásunkat.