Elgondolkodtató kampánnyal kíván boldog nőnapot a Best magazin!

A Best magazin március 6-án megjelenő lapszámában a nőnapé a főszerep.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mivel a világ és hazánk közvéleményét is egyre erőteljesebben foglalkoztatják a nők jogai, a nemek közötti esélyegyenlőség kérdése, ezért a lap egy támogató kampánnyal ünnepli női olvasóit.

A kampány egy nagyon alapvető és sokak által sérelmezett kérdést boncolgat: 2020-ban hogyan fordulhat elő, hogy egy nő azonos munkáért kevesebb bért kapjon, mint egy férfi kollégája? „Az Eurostat legfrissebb adatai alapján hazánkban óránként 14,2%-kal kevesebb pénzt keresnek a nők, mint a férfiak, de egyes szektorokban – úgy, mint pénzügy és biztosítás, információ és kommunikáció –, sokkal sötétebb a kép. Bár az elmúlt években voltak arra irányuló törekvések, hogy azonos munkáért azonos bér járjon nemtől függetlenül. Ezek a kezdeményezések legtöbbször csírájukban elhaltak.”támasztja alá az Üvegplafon blog, akivel együttműködve valósította meg különleges kampányát a Best.

A nőnapi Best magazinban Für Anikó, Gubás Gabi, Balsai Móni és Bajor Lili színésznők macsószerepben, férfiasan emelik fel a hangjukat és mesélik el a személyes történeteiket a jelenséggel kapcsolatban. „A nőnap remek apropó, hogy a nőkről, a minket ért egyenlőtlenségekről és a bennünk rejlő valódi lehetőségekről beszéljünk.”fogalmazott Sabján Johanna, a lap főszerkesztője.

Címkék: bajor lili balsai móni best best magazin für anikó gubás gabi nőnap nőnapi kampány

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Best