2020.03.06.@ 16.03

Für Anikó: „Méltatlan, ha egy nőnek kell szólnia, hogy ugyanazért a munkáért azonos fizetés jár”

Határozott véleménye van a női és férfi fizetések eltéréseiről.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Für Anikó: „Méltatlan, ha egy nőnek kell szólnia, hogy ugyanazért a munkáért azonos fizetés jár”

A Best magazin nagyon különleges kampánnyal készült az idei nőnapra: négy magyar színésznő, Für Anikó, Gubás Gabi, Balsai Móni és Bajor Lili vállalta, hogy egy fotózás erejéig férfi bőrbe bújnak. Itt azonban nem árt véget a projekt, a felkért művésznők ugyanis mind megosztották, mit gondolnak arról a nőket érintő általános problémáról, hogy ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést kapnak, mint férfi kollégái. Für Anikó így reagált a témára:

„Számomra egy dolog számít, a munka eredménye. És ha az egy nő esetében ugyanolyan minőségű, mint a férfi kollégájáé, akkor ugyanannyi fizetség illeti meg. Egy kedves barátnőmnek, aki évekkel ezelőtt egy cégnél dolgozott, véletlenül tudomására jutott, hogy a férfi kollégája ugyanabban a státuszban magasabb fizetésért dolgozik. Mikor elmesélte, felháborodtam. De az igazat megvallva tanácstalan voltam. Hiszen mit tehet ilyenkor egy nő? Borogasson asztalt? Annyira méltatlan még csak belegondolni is, hogy neki kellett volna odamennie a főnökeihez és felhívni rá a figyelmet, hogy ‘Hahó, ugyanazért a munkáért talán ugyanannyi fizetés járna’. Az jelenthetne megoldást, ha az embereket teljesen anonim módon, kizárólag a teljesítményük alapján szondáztatnák a munkaadók. Az internet korában erre bőven lenne már lehetőség. Nálunk színészeknél személyre szabott gázsik vannak, és őszintén szólva senki pénztári kimutatását nem látom. Nálunk a fizetés az adott személynek és a státuszának szól. De elég csak a Hollywoodi színészgázsikra gondolni. Ott is először a vezető férfi sztárok fizetése szökkent a több tíz millió dollárig. – részletezte a Für Anikó. A teljes kampányt és a színésznőt átalakulásait az új bestben nézheted meg!

Für Anikó átalakulása a nőnapi Bestben

A Best magazin március 6-án megjelenő lapszámában a nőnapé a főszerep. Mivel a világ és hazánk közvéleményét is egyre erőteljesebben foglalkoztatják a nők jogai, a nemek közötti esélyegyenlőség kérdése, ezért a lap egy támogató kampánnyal ünnepli női olvasóit az Üvegplafon bloggal együttműküdve. A nőnapi Bestben Für Anikó, Gubás Gabi, Balsai Móni és Bajor Lili színésznők macsószerepben, férfiasan emelik fel a hangjukat és mesélik el a személyes történeteiket azzal a jelenséggel kapcsolatban, hogy a nők sajnos sokszor azonos munkáért alacsonyabb bérezésben részesülnek, mint a férfiak. Ebben a videónkban Für Anikó átalakulását láthatod, aki elmondta: „Méltatlan, ha egy nőnek kell szólnia, hogy ugyanazért a munkáért azonos fizetés járna…"#nonap

Közzétette: BEST Magazin – 2020. március 5., csütörtök

Előfizetnél a lapra? Itt megteheted! 

Címkék: bajor lili balsai móni best best magazin fizetés fizetéskülönbség für anikó gubás gabi nőnap

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Best

Tudatos felkészülés az őszi hónapokra

Tudatos felkészülés az őszi hónapokra

Az ősz sokak számára az elmúlás évszaka, pedig valójában az újjáéledés első lépése. A hűvösebb idő beköszöntével egyre inkább otthonmaradásra kényszerülünk, ami segít abban, hogy több időt fordítsunk magunkra. Ahogy a fák lehullajtják ősszel leveleiket, hogy felkészüljenek a későbbi megújulásra, úgy érdemes nekünk is elhagyni pár régi szokásunkat.

Horváth Gréta ennek köszönheti, hogy 10 kilót fogyott

Az Ázsia Expressz 2 győztese rutinos diétázó, így biztosan tudja, mi működik, és mi nem, titkát pedig szívesen meg is osztja a külvilággal.

Ezt tette a karantén Rékasi Károly kapcsolatával

A hetekig, sőt hónapokig tartó karantén egymás után robbantotta szét az évek óta együtt élő sztárpárokat. Pikali Gerda és Rékasi Károly mindennapjaira azonban egészen máshogy hatott az összezártság.

Fehér Anna: így változtatta meg az életét, hogy 53 évesen anya lett

A Szomszédok hosszú évekig rejtőzködő sztárja exkluzív interjút adott a BEST magazinnak, amiben édesanyjáról, saját anyaságáról, és 9 éves kisfiáról is őszintén mesélt.

Schell Judit titokban Spanyolországba költözött

A népszerű színésznő két gyermekével hagyta el az országot, miközben a kicsik apja, Schmied Zoltán továbbra is itthon él.

Szőke Zoltán: „Nem volt gyomrom tovább a Barátok közthöz”

21 évig alakította Berényi Miklós szerepét, Szőke Zoltán mégis besokallt a sikeres sorozattól. A BEST magazinnak őszintén mesélt róla, miért érezte úgy, hogy maga mögött kell hagynia az ikonikus karaktert.

Varga Viktornak pénzt ajánlottak a szexért cserébe

Méghozzá egy mindenre elszánt rajongója!

Megszületett Debreczeni Zita kisbabája!

Instagramon osztották meg az örömhírt.

Koncz Zsuzsa: „Édesanyámat soha semmi nem pótolhatja”

Az énekesnő őszintén vallott legnagyobb fájdalmáról.

Szegedi Ferenc „Fecsó” őszintén mesélt 16 évvel fiatalabb barátnőjéről

A sors különös fintora, hogy volt feleségéhez hasonlóan új kedvesét is Vivinek hívják.

Várkonyi Andrea tette tönkre Palik László és Bochkor Gábor barátságát?

A Best magazin utánajárt, miért nem áll szóba egymással az egykor két jó barát.

Hosszú Katinka: döbbenetes változást hozott az új szerelem

Nemrég ünnepelte 1 éves évfordulóját szerelmével, és pontosan ennyi ideje éli meg nőiességét Hosszú Katinka. Nem is kérdés, hogy van összefüggés a két dolog között.

Kulcsár Edina: „Megtanultam 70 kilósan is büszke nő lenni”

A műsorvezető, üzletasszony teste hatalmas változásokon ment át, mióta kétgyermekes családanya. A Best magazinnak nem csak megmutatta ezt a testet, de az ezzel kapcsolatos viszonyáról is mesélt.