2020.03.06.@ 16.03

Für Anikó: „Méltatlan, ha egy nőnek kell szólnia, hogy ugyanazért a munkáért azonos fizetés jár”

Határozott véleménye van a női és férfi fizetések eltéréseiről.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Für Anikó: „Méltatlan, ha egy nőnek kell szólnia, hogy ugyanazért a munkáért azonos fizetés jár”

A Best magazin nagyon különleges kampánnyal készült az idei nőnapra: négy magyar színésznő, Für Anikó, Gubás Gabi, Balsai Móni és Bajor Lili vállalta, hogy egy fotózás erejéig férfi bőrbe bújnak. Itt azonban nem árt véget a projekt, a felkért művésznők ugyanis mind megosztották, mit gondolnak arról a nőket érintő általános problémáról, hogy ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést kapnak, mint férfi kollégái. Für Anikó így reagált a témára:

„Számomra egy dolog számít, a munka eredménye. És ha az egy nő esetében ugyanolyan minőségű, mint a férfi kollégájáé, akkor ugyanannyi fizetség illeti meg. Egy kedves barátnőmnek, aki évekkel ezelőtt egy cégnél dolgozott, véletlenül tudomására jutott, hogy a férfi kollégája ugyanabban a státuszban magasabb fizetésért dolgozik. Mikor elmesélte, felháborodtam. De az igazat megvallva tanácstalan voltam. Hiszen mit tehet ilyenkor egy nő? Borogasson asztalt? Annyira méltatlan még csak belegondolni is, hogy neki kellett volna odamennie a főnökeihez és felhívni rá a figyelmet, hogy ‘Hahó, ugyanazért a munkáért talán ugyanannyi fizetés járna’. Az jelenthetne megoldást, ha az embereket teljesen anonim módon, kizárólag a teljesítményük alapján szondáztatnák a munkaadók. Az internet korában erre bőven lenne már lehetőség. Nálunk színészeknél személyre szabott gázsik vannak, és őszintén szólva senki pénztári kimutatását nem látom. Nálunk a fizetés az adott személynek és a státuszának szól. De elég csak a Hollywoodi színészgázsikra gondolni. Ott is először a vezető férfi sztárok fizetése szökkent a több tíz millió dollárig. – részletezte a Für Anikó. A teljes kampányt és a színésznőt átalakulásait az új bestben nézheted meg!

Für Anikó átalakulása a nőnapi Bestben

A Best magazin március 6-án megjelenő lapszámában a nőnapé a főszerep. Mivel a világ és hazánk közvéleményét is egyre erőteljesebben foglalkoztatják a nők jogai, a nemek közötti esélyegyenlőség kérdése, ezért a lap egy támogató kampánnyal ünnepli női olvasóit az Üvegplafon bloggal együttműküdve. A nőnapi Bestben Für Anikó, Gubás Gabi, Balsai Móni és Bajor Lili színésznők macsószerepben, férfiasan emelik fel a hangjukat és mesélik el a személyes történeteiket azzal a jelenséggel kapcsolatban, hogy a nők sajnos sokszor azonos munkáért alacsonyabb bérezésben részesülnek, mint a férfiak. Ebben a videónkban Für Anikó átalakulását láthatod, aki elmondta: „Méltatlan, ha egy nőnek kell szólnia, hogy ugyanazért a munkáért azonos fizetés járna…"#nonap

Közzétette: BEST Magazin – 2020. március 5., csütörtök

Előfizetnél a lapra? Itt megteheted! 

Címkék: bajor lili balsai móni best best magazin fizetés fizetéskülönbség für anikó gubás gabi nőnap

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Best

Szabó Zsófi élő adásban akadt ki, ez áll a háttérben

Szabó Zsófi élő adásban akadt ki, ez áll a háttérben

A műsorvezető nem tudott, és nem akart higgadt maradni ebben a kérdésben.

Döntés született Eszenyi Enikő jövőjéről

Sokáig kérdés volt, mi lesz Eszenyi Enikő színészi karrierjével, miután Rudolf Péter átveszi a Vígszínház vezetését – most azonban a művésznő maga hozta meg a döntést.

Zsédára újra rátalálhat a szerelem ezen a nyáron?

A csillagok szerint legalábbis minden jel erre utal.

Adócsalás: Hajdú Péter bajban van, ő az elsőrendű vádlott

Olyan cégek számlájáról vett fel nem kevés pénzt, melyekhez nem sok köze volt.

A Barátok közt sztárja megmentette fia életét

A színésznő félelmetesen közel állt ahhoz, hogy elveszítse kisfiát, Bálintot – a részleteket a legújabb BEST magazinban mesélte el.

Mihalik Enikő titokban szakított, de már új szerelme van

4 év után döntöttek úgy párjával, hogy külön folytatják, azonban két hónappal az elválás után rátalált a mindent elsöprő szerelem.

Ezt az anya-lánya fotósorozatot mindenkinek látnia kell

De azoknak biztosan, akik bírják a cukiskodást, és fontos számukra az állatvédelem.

Kamarás Iván meglepő kijelentést tett saját külsejéről

A BEST magazinnak meglepő őszinteséggel mesélt arról, mennyit küzdött színészként a pályája elején azzal, hogy kifejezetten vonzó.

Kajdi Csaba két napig feküdt kómában, miután szétrobbant a veséje

Az Instagram első számú kedvencének édesanyja, akit az egész internet csak Annamária néven ismer, őszintén mesélt a BEST magazinnak fiáról.

Fluor Tomi és szerelme szakítottak

Az énekes néhány perce tette ki Instagram oldalára, hogy már nem alkotnak egy párt kedvesével.

Döntés született Benedek Tibor temetéséről

A család szeretné, ha szűk körben búcsúzhatnának el a sportlegendától.