Für Anikó: „Méltatlan, ha egy nőnek kell szólnia, hogy ugyanazért a munkáért azonos fizetés jár”

Határozott véleménye van a női és férfi fizetések eltéréseiről.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Für Anikó: „Méltatlan, ha egy nőnek kell szólnia, hogy ugyanazért a munkáért azonos fizetés jár”

A Best magazin nagyon különleges kampánnyal készült az idei nőnapra: négy magyar színésznő, Für Anikó, Gubás Gabi, Balsai Móni és Bajor Lili vállalta, hogy egy fotózás erejéig férfi bőrbe bújnak. Itt azonban nem árt véget a projekt, a felkért művésznők ugyanis mind megosztották, mit gondolnak arról a nőket érintő általános problémáról, hogy ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést kapnak, mint férfi kollégái. Für Anikó így reagált a témára:

„Számomra egy dolog számít, a munka eredménye. És ha az egy nő esetében ugyanolyan minőségű, mint a férfi kollégájáé, akkor ugyanannyi fizetség illeti meg. Egy kedves barátnőmnek, aki évekkel ezelőtt egy cégnél dolgozott, véletlenül tudomására jutott, hogy a férfi kollégája ugyanabban a státuszban magasabb fizetésért dolgozik. Mikor elmesélte, felháborodtam. De az igazat megvallva tanácstalan voltam. Hiszen mit tehet ilyenkor egy nő? Borogasson asztalt? Annyira méltatlan még csak belegondolni is, hogy neki kellett volna odamennie a főnökeihez és felhívni rá a figyelmet, hogy ‘Hahó, ugyanazért a munkáért talán ugyanannyi fizetés járna’. Az jelenthetne megoldást, ha az embereket teljesen anonim módon, kizárólag a teljesítményük alapján szondáztatnák a munkaadók. Az internet korában erre bőven lenne már lehetőség. Nálunk színészeknél személyre szabott gázsik vannak, és őszintén szólva senki pénztári kimutatását nem látom. Nálunk a fizetés az adott személynek és a státuszának szól. De elég csak a Hollywoodi színészgázsikra gondolni. Ott is először a vezető férfi sztárok fizetése szökkent a több tíz millió dollárig. – részletezte a Für Anikó. A teljes kampányt és a színésznőt átalakulásait az új bestben nézheted meg!

Für Anikó átalakulása a nőnapi Bestben

A Best magazin március 6-án megjelenő lapszámában a nőnapé a főszerep. Mivel a világ és hazánk közvéleményét is egyre erőteljesebben foglalkoztatják a nők jogai, a nemek közötti esélyegyenlőség kérdése, ezért a lap egy támogató kampánnyal ünnepli női olvasóit az Üvegplafon bloggal együttműküdve. A nőnapi Bestben Für Anikó, Gubás Gabi, Balsai Móni és Bajor Lili színésznők macsószerepben, férfiasan emelik fel a hangjukat és mesélik el a személyes történeteiket azzal a jelenséggel kapcsolatban, hogy a nők sajnos sokszor azonos munkáért alacsonyabb bérezésben részesülnek, mint a férfiak. Ebben a videónkban Für Anikó átalakulását láthatod, aki elmondta: „Méltatlan, ha egy nőnek kell szólnia, hogy ugyanazért a munkáért azonos fizetés járna…"#nonap

Közzétette: BEST Magazin – 2020. március 5., csütörtök

Előfizetnél a lapra? Itt megteheted! 

Címkék: bajor lili balsai móni best best magazin fizetés fizetéskülönbség für anikó gubás gabi nőnap

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Best