Pécsi Ildikó unokája először szólalt meg nagyapja halála óta

A családi viszályt félretéve a 21 éves Csaba méltóképpen akar megemlékezni a nemrég elhunyt nagyapjáról, Szűcs Lajos olimpiai bajnokról.

Pécsi Ildikó unokája először szólalt meg nagyapja halála óta

Szűcs Lajos 4 évig tartó súlyos betegség után hunyt el július 12-én. Augusztus 5-én százak vettek végső búcsút a labdarúgólegendától. A temetésen ott volt az unokája, Csaba is, aki kizárólag a BEST legújabb számában adott exkluzív interjút. „21 éves vagyok, gyerek voltam, amikor a szüleim elváltak, és a családban elindult a háborúskodás. Eleinte megkíméltek tőle, amikor pedig nagyobb lettem, saját elhatározásomból szálltam ki belőle… Hogy mi az igazság, azt csak én és a nagyszüleim tudhatjuk” – utal a családi viszályra, majd leszögezi, hogy kizárólag a búcsúztatóról szeretne beszélni.

„Nagyon szép visszamlékezéseket hallottam Papáról. Ezekből kiderült, amit én is pontosan tudtam. Nem csupán fantasztikus sportoló volt, hanem tiszta, őszinte, igaz ember, ami manapság óriási ritkaság – meséli, majd hozzáteszi, hogy meg sem fordult a fejében, hogy ne menjen oda a Mamához és az édesapjához a temetés után: „Most nekik a legnehezebb. Ha tudok, szívesen állnék kicsit mellettük, támogatni őket. Nem zárkózom el a folytatástól. Újrakezdeni lehet, a megbocsátás kicsit nehezebb kérdés.

Csaba azt is elárulta, hogy az utóbbi években többször is meglátogatta a nagyszüleit, hiszen tudott róla, hogy Szűcs Lajos nagyon beteg. „Kérdezgetik tőlem, sikerült-e elbúcsúznom tőle… Amikor háromnegyed éve náluk jártam, sokat beszélgettünk. Szerintem ez beillett egy búcsúnak” – mondja a fiú, és azt is elárulta, mit mondott neki utoljára a nagyapja: „Jól van, Csabikám, az egyetemre koncikázzál, egyelőre ez a te dolgod.”

A teljes cikket megtalálod a BEST legfrissebb számában, amire ITT fizethetsz elő!

Még több

Best