Titkon mindenki arra vágyik, hogy lapos és izmos hasa legyen, ám ha rendszeresen sportolunk, és egészségesen eszünk, ez könnyen megvalósítható.

A cél: izmos has

Azonban fontos leszögezni, hogy számtalan dolog befolyásolhatja, ugyanis mindenkinek más a testalkata, testfelépítése, és a súlya, viszont ha időt és energiát szánsz rá, eléred a kívánt célt. Ügyelned kell arra, hogy rendszeresen mozogj, felvátva kardiózz és súlyzózz, és válogasd meg, milyen ételek kerülnek a tányérodra.  

A következő gyakorlatokat pedig semmiképp ne hagyd ki a repertoárodból.

Plank

Vedd fel a fekvőtámasz kezdőpozícióját, majd támaszkodj rá az alkarodra. Állj lábujjhegyre, a lábaid legyenek párhuzamosak egymással. A lapockákat zárd össze, a vállöved legyen egyenes. A lábaidat zárd össze és nyújtsd ki, legyenek feszesek a combok. Közben feszítsd meg a far- és hasizmot, szorítsd össze a fenekedet és húzd be a hasad. Tartsd meg a pózt addig, ameddig csak tudod.

Biciklizés

Feküdj hanyatt, majd emelkedj meg a lapockád aljáig, kezeidet tedd tarkóra. Emeld fel a lábaidat, majd húzd fel az egyik térdedet, közben pedig próbáld megérinteni az ellenkező könyököddel. Csináld meg ugyanezt a másik oldalra is, mintha kerékpáron ülnél. Ez számít egy ismétlésnek. Ne emelkedj meg túlságosan, de ne is söpörd a földet, a hasad feszes legyen.

Ollózás

Feküdj hanyatt, kezeidet tedd a feneked alá. Emeld fel a nyújtott lábaidat, majd míg az egyik fennmarad, a másikat engedd le, ameddig csak tudod. Térj vissza a kiinduló helyzetbe, majd csináld meg az ellenkező oldalon is. 

Lábemelés

Tolótámaszban vagy alkaron támaszkodva a tolódzkodó gépen, vagy talajon fekve is végezheted. Emeld a lábadat nyújtva minél magasabbra! Végezz 10-15 ismétlést! Az egyenes hasizomalsó szakaszát erősíti a gyakorlat!

Yogi felülés

A kiinduló helyzet fekvő pozíció. A gyakorlatot úgy indítjuk el, hogy kilégzés során a bal könyökünket megpróbáljuk minél közelebb hozni a jobb térdünkhöz, miközben másik lábunkat kinyújtjuk. Ha ez sikerült minden nehézség nélkül, egy nagy levegővétellel vegyük fel újra a kezdőpozíciót. Ezután jön az ellentétes irány.


Rendszeresség

Biztos hallottad már, de a rendszeresség az egyik kulcsa, hogy elérd a kívánt célodat. Annak nincs értelme, hogy elhatározod, hogy lemész az edzőterembe, viszont nincs rá időd, mert rengeteget dolgozol. Válassz olyan sportot, amit be tudsz illeszteni a mindennapokba, és nem zökkent ki a jelenlegi életedből sem.

Étkezés

A legjobb itt is a mértékletesség, kell egy olyan étkezési terv, amit a napi rutinodba könnyén be tudsz illeszteni. Ha elakadtál, nyogodtan kérd ki egy dietetikus segítségét, hogy egy személyre szabott étrenddel megkönnyítse a dolgodat. 

via