2008.01.03.@ 14.01

Ne engedd ki a gőzt!

Azt hiszed, egy dühroham jól jön, mert megszabadít majd a harag érzésétől? Vagy úgy gondolod, a könnyekkel kisírod magadból a szomorúságot? Tévedsz!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez a pszichológiai álláspont ugyan meglehetősen elterjedt, de időközben annyira elavult, mint az a nézet, mely szerint a Földünk lapos, mint a korong. Agyunkat gőzkazánhoz hasonlítja, amelyben a negatív érzések a nyomástól felduzzadnak, és ki kell őket ereszteni, hogy elkerülhessük a veszélyes következményeket, azt, hogy „felrobbanjunk” a haragtól. És hányszor hallottad már azt a mondatot jószándékú barátnőidtől, hogy „sírd ki magad”?

Ne lovalld bele magad!
Természetesen jólesik néha kibeszélni a velünk történteket és egy közeli barátnak elmondani, mit érzünk, sokkal kisebb a fájdalom, ha megoszthatjuk valakivel. Az viszont már egyáltalán nem használ, ha negatív érzelmi kitörésbe hajszoljuk magunkat. Még egyetlen pszichológusnak sem sikerült bizonyítékot találnia arra, hogy a könnyek és a harag megkönnyebbülést hozna.

Mi a megoldás?
A boldogság titka a negatív érzések kontrollálásában rejlik. Minderre csak akkor van mód, ha érzéseinket egy pillanatra tudatosítjuk magunkban, de utána egyszerűen félretoljuk és visszazökkenünk a rendes kerékvágásba. Vigyázz! Az érzések szabályozása gyakran tizedmásodperceken múlik. Ha rövid időn belül nem sikerül felismerned szomorúságod, félelmed, haragod, akkor beindul a negatív érzelmek saját dinamikája, mint egy megállíthatatlan lavina. Ha pedig felülkerekednek benned ezek az érzések, nagyon nehéz lesz megnyugodnod és visszanyerned a valósággal kapcsolatos reális ítélőképességedet.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Csak két kilót fogyott, mégis teljesen átalakult a teste

Csak két kilót fogyott, mégis teljesen átalakult a teste

Ráadásul az Insta-sztár nem éhezett egy percig sem, finomakat főzött és a testmozgást sem vitte túlzásba. Ha érdekel a titka, olvass tovább!

Visszafelé öregszik ez a nő

Legalábbis ezt állítja a gyönyörű anyuka.

140 kilót fogyott, most elképesztően néz ki

Ráadásul kevesebb, mint egy év alatt szabadult meg a súlyfeleslegtől!

Kiderült: tilos az edzés másnaposan

Eddig a legdurvább macskajaj ellenére sem hagytad ki az edzést? Itt az ideje parkolópályára állítanod magad, legalábbis a koktéleste után, ha nem akarsz komoly bajt magadnak.

Véres képet posztot a blogger lány, kiakadtak a netezők

Az egész testét bekente, majd a fűben hemperget ez a blogger lány.

Túl sokat szoláriumozott, borzalmas dolog történt

Csak egy kis barnaságra vágyott, mégis túlzásba vitte, aminek az lett a következménye, hogy egy borzalmas lyuk tátong most az arcán.

Kivetette 4 bordáját, most így néz ki terhesen

A 41 centis derekú modell most terhes fotóival sokkolja a netezőket!

Eltört a vaginája, mert túl sokat használta a vibrátorát

Borzalmas dolog történt egy lánnyal, aki túl sokat örömöt szerzett magának!

37 éve pizzát vacsorázik, így néz ki

Oké, biztosan te is imádod a pizzát, de azért annyira nem, hogy 37 éven át minden este ezt edd, ugye? Képzeld, egy férfi annyira szereti, hogy minden nap ezt vacsorázza, sőt nem is variálja a különböző feltételeket.

36 kilós mellei vannak ennek a magyar lánynak

Borzalmas fájdalmakkal küzd egy magyar lány Amerikában a gigamellei miatt, akinek már csak hónapjai lehetnek hátra.

Ritka betegség miatt érezte magát folyton részegnek ez a lány

Két éven keresztül, minden egyes nap úgy érezte magát egy lány, mintha előző este egy hatalmas buliban lett volna.