2008.01.03.@ 14.01

Ne engedd ki a gőzt!

Azt hiszed, egy dühroham jól jön, mert megszabadít majd a harag érzésétől? Vagy úgy gondolod, a könnyekkel kisírod magadból a szomorúságot? Tévedsz!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez a pszichológiai álláspont ugyan meglehetősen elterjedt, de időközben annyira elavult, mint az a nézet, mely szerint a Földünk lapos, mint a korong. Agyunkat gőzkazánhoz hasonlítja, amelyben a negatív érzések a nyomástól felduzzadnak, és ki kell őket ereszteni, hogy elkerülhessük a veszélyes következményeket, azt, hogy „felrobbanjunk” a haragtól. És hányszor hallottad már azt a mondatot jószándékú barátnőidtől, hogy „sírd ki magad”?

Ne lovalld bele magad!
Természetesen jólesik néha kibeszélni a velünk történteket és egy közeli barátnak elmondani, mit érzünk, sokkal kisebb a fájdalom, ha megoszthatjuk valakivel. Az viszont már egyáltalán nem használ, ha negatív érzelmi kitörésbe hajszoljuk magunkat. Még egyetlen pszichológusnak sem sikerült bizonyítékot találnia arra, hogy a könnyek és a harag megkönnyebbülést hozna.

Mi a megoldás?
A boldogság titka a negatív érzések kontrollálásában rejlik. Minderre csak akkor van mód, ha érzéseinket egy pillanatra tudatosítjuk magunkban, de utána egyszerűen félretoljuk és visszazökkenünk a rendes kerékvágásba. Vigyázz! Az érzések szabályozása gyakran tizedmásodperceken múlik. Ha rövid időn belül nem sikerül felismerned szomorúságod, félelmed, haragod, akkor beindul a negatív érzelmek saját dinamikája, mint egy megállíthatatlan lavina. Ha pedig felülkerekednek benned ezek az érzések, nagyon nehéz lesz megnyugodnod és visszanyerned a valósággal kapcsolatos reális ítélőképességedet.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Kim Kardashian válni akar?

Kim Kardashian válni akar?

Újabb botrány van alakulóban a Kardashian családban?

Hihetetlen dolog derült ki Shawn Mendesről

Elég egészségtelennek tűnik ez a szokása...

Meghan hercegné ragaszkodik az amerikai dadushoz

A royal pár ezzel a döntéssel egy újabb hagyományt rúgna fel.

Hoppá, Meghan hercegné titokban Instázik!

Úgy tűnik, nem bírja a közösségi média nélkül!

A legnagyobb hiba, amit hajmosás közben elkövethetsz

Te is egészségesebb, élettel telibb és ragyogóbb hajat szeretnél? Akkor erre mindenképp figyelj oda!

Nincs viccesebb Kit Harington trollkodásánál!

Nem bírod majd ki nevetés nélkül!

Itthon is kipróbálhatod Meghan Markle kedvenc beauty cuccát

Képzeld, a hollywoodi sztárok egyik kedvelt márkájának, az Éminence Organic Skin Care-nek a termékeit és kezeléseit áprilistól te is csekkolhatod az Aria Hotel Budapest wellness részlegén.

Így néz ki szülés után a nő, aki kivetette 4 bordáját

Mindössze 41 centi volt a dereka terhessége előtt!

Imádni fogják a Gourmet Fesztivált a gasztronómia rajongói

Hazai és nemzetközi kiemelkedő séfek, borászok, cukrászok, de még a legjobb olasz pezsgő is bemutatkozik május 16-19. között a Millenárison szervezett OTP Bank Gourmet Fesztiválon. Ott a helyed, ha finom fogásokra vágysz!

Micsoda, a forró fürdő is fogyaszt?

Te is folyton a tuti trükköket keresed, amitől beindulhatna a fogyásod? Ez a meglepően hatásos módszer semmilyen erőfeszítésedbe sem kerül!