2009.07.08.@ 11.07

Így hagyd el a stresszt!

Már attól felmegy a vérnyomásod, ha csak rápillantasz az aznapi tennivalóid listájára? A Cosmo.hu most segít neked néhány tippel, hogyan törj ki az élet őrült pörgéséből!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Furdal a lelkiismeret, ha valamit nem sikerül véghezvinned, amit aznapra terveztél? Soha nem kapcsolod ki a mobilt, félsz, hogy munkaügyben bármikor kereshetnek? Ha valamelyikre, vagy mindkettőre igen a válaszod, akkor te is „stressz-hercegnő” vagy. Viccet félretéve, te is olyan nő vagy, aki a legmagasabb szinten akar teljesíteni. Az a típus, aki az életében zajló eseményeket csak két terminussal tudja leírni: siker vagy kurdarc. Aki már-már beleörül a ránehezedő nyomásba, stresszbe. Igaz, ami igaz, egy kevés idegeskedés, izgalom segíthet, hogy jobban teljesíts, viszont a túl sok aggodalom depresszióhoz vezethet, és olyan problémákat is előidézhet, mint a kimerültség, vagy a legyengült immunrendszer. A következőkben eláruljuk, hogyan csökkentsd a stresszt, mielőtt károsítaná a szervezetedet.

Ne szakadj szét!

A kutatások szerint, egy feladat elvégzése négyszer tovább tart, ha párhuzamosan több dologgal is foglalkozol. Valamint a számos teendő egyszerre történő kivitelezése akadályozza a kreatív gondolkodást is.

Hogyan nyugodj meg a káoszban?

Döntsd el, melyik a legfontosabb munka és tegyél el mindent az asztalodról, ami nem ahhoz kapcsolódik, így tiszta elmével láthatsz a feladathoz. Ha ezt a szelektálást nem engedheted meg magadnak, akkor is oszd be a napot kétórás időszakokra, és abban a két órában kizárólag csak az adott tennivalóval foglalkozz, a többit hanyagold! Kérd meg a főnöködet, hogy segítsen a helyes prioritás felállításában!

Űzd el a rossz stresszt!

A jó stressz, ami erősebbé tesz, akkor jelentkezik, amikor olyan projekten munkálkodsz, ami a szívügyeddé vált. Érd el a főnöködnél, hogy egyre több ilyen legyen. Amilyen gyakran csak lehet, oszd meg az ötleteidet a feletteseddel, biztos jó néhányra rábólint majd, így eleve nagyobb lelkesedéssel veselkedsz neki a munkának. És hogyan kerüld el a legrosszabb féle stresszt? Reggelente kérdezd meg magadtól, hogy azok a dolgok, amiket a nap folyamán meg kell csinálnod, valóban értékesek számodra? Segítenek a későbbi ambícióid megvalósításában? Ha egyre gyakrabban válaszolsz nemmel, akkor érdemes elgondolkodni az állásváltáson, vagy a pályamódosításon, persze csak, ha teheted. Egy biztos: ha olyasmivel foglalkozik az ember, amit nem szeret igazán, akkor a stressz sűrűbben teszi majd nála tiszteletét.

Figyelj a szavaidra!

Mellőzd a negatív nyelvezetet, amikor az idegességről beszélsz! Töröld az ilyen gondolatokat: „Érzem, ezt soha nem tudom megcsinálni.” Ezek mind erősítik a benned uralkodó kétségbeesést. A társadalmunkra jellemző ártalom, hogy az emberekben van egy „belső hang”, amely folyton közbeszól, és hajlamos olyanokat mondani, hogy „Ezt bizony te soha nem fogod megoldani!” vagy ha valami nagyon balul sül el, akkor azt is a fejünkhöz vághatja, hogy „Nem vagy más, csak egy csődtömeg!” Hogyan érheted el, hogy ez a belső hang a te oldaladon álljon? Vegyél erőt magadon, amikor nagyon elkenődsz, és már kezdenéd szapulni magad, akkor a belső beszélgetéseidet úgy folytasd le, mintha a legjobb barátnődhöz beszélnél, akinek bátorítás kell. Fejlesztd ki azt a technikát, amivel meg tudod magadat vigasztalni, és amivel kisimíthatod a stressztől megtépázott idegeidet.

Kapcsolódó cikkek:

Álmatlanság a stressz miatt? Oldd meg!

Tanuld meg kezelni a stresszt!

Tippek a munkahelyi stressz ellen

Győzd le a stresszt 30 másodperc alatt!

Stressz.lap.hu

Hogyan ápolja lábait egy strandolással vagy sétával töltött nap után? (x)

Ez a nyár talán nem egészen úgy alakul, ahogy korábban tervezte, mégis számos olyan tevékenységet végezhet, amelyeket a nyári feltöltődés érdekében be szokott vetni. Végtére is, szabadságon van!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Ezért hízol eleinte csak a tested bizonyos területeire

Ezért hízol eleinte csak a tested bizonyos területeire

Te is észrevetted már, hogy így van? Ez a magyarázat rá!

A legjobb nyújtások menstruációs fájdalmakra

5 szuper nyújtást mutatunk, amivel búcsút inthetsz a görcsöknek. Nem kell hozzá más, csak a kedvenc párnád!

„Minden reggel 10 percet nyújtok, így változott meg az életem”

Soroljuk a pozitív hatásait a reggeli nyújtásnak!

Egészségtelen alsóneműben aludni?

Ezt minden lánynak el kellene olvasnia!

Döbbenetes, hány éves valójában ez a nő

A lánya 26 éves, ő pedig kb. 20-nak néz ki. Zavar a rendszerben? És még nem is láttad a róla készült képet!

Mihalik Enikő félmeztelen strandolós fotója tarol a neten

És akkor Mihalik Enikő ellopta a show-t a Balaton elől!

Kanye West indul az amerikai elnökválasztáson, ez állhat a háttérben

Mert az Egyesült Államoknak ugye pont rá van szüksége…

Meghan és Harry hivatalosan is távolabb kerültek a királyi családtól

És ezzel bebizonyították, hogy akkor sem csinálnák vissza az egészet, ha lehetne…

4 szuper film a vasárnap esti lustálkodáshoz

Húzós hétvégéd volt? Mutatjuk a filmeket, amikkel rápihenhetsz a hétre!

Ilyen érzés a pasiknak, amikor egy nő segédeszközt használ szex közben

Arról nem is beszélve, ha rákanyarodsz előtte az önkielégítésre is.

Filmek, amik egy botrány miatt el sem jutottak a moziig

Megdöbbentő sztorik következnek!

Ezek a sztárok majdnem tönkretették a karrierjüket egy poszttal

Néhány meggondolatlan karakter, és az internet haragja maga alá temet...