2009.07.08.@ 11.07

Így hagyd el a stresszt!

Már attól felmegy a vérnyomásod, ha csak rápillantasz az aznapi tennivalóid listájára? A Cosmo.hu most segít neked néhány tippel, hogyan törj ki az élet őrült pörgéséből!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Furdal a lelkiismeret, ha valamit nem sikerül véghezvinned, amit aznapra terveztél? Soha nem kapcsolod ki a mobilt, félsz, hogy munkaügyben bármikor kereshetnek? Ha valamelyikre, vagy mindkettőre igen a válaszod, akkor te is „stressz-hercegnő” vagy. Viccet félretéve, te is olyan nő vagy, aki a legmagasabb szinten akar teljesíteni. Az a típus, aki az életében zajló eseményeket csak két terminussal tudja leírni: siker vagy kurdarc. Aki már-már beleörül a ránehezedő nyomásba, stresszbe. Igaz, ami igaz, egy kevés idegeskedés, izgalom segíthet, hogy jobban teljesíts, viszont a túl sok aggodalom depresszióhoz vezethet, és olyan problémákat is előidézhet, mint a kimerültség, vagy a legyengült immunrendszer. A következőkben eláruljuk, hogyan csökkentsd a stresszt, mielőtt károsítaná a szervezetedet.

Ne szakadj szét!

A kutatások szerint, egy feladat elvégzése négyszer tovább tart, ha párhuzamosan több dologgal is foglalkozol. Valamint a számos teendő egyszerre történő kivitelezése akadályozza a kreatív gondolkodást is.

Hogyan nyugodj meg a káoszban?

Döntsd el, melyik a legfontosabb munka és tegyél el mindent az asztalodról, ami nem ahhoz kapcsolódik, így tiszta elmével láthatsz a feladathoz. Ha ezt a szelektálást nem engedheted meg magadnak, akkor is oszd be a napot kétórás időszakokra, és abban a két órában kizárólag csak az adott tennivalóval foglalkozz, a többit hanyagold! Kérd meg a főnöködet, hogy segítsen a helyes prioritás felállításában!

Űzd el a rossz stresszt!

A jó stressz, ami erősebbé tesz, akkor jelentkezik, amikor olyan projekten munkálkodsz, ami a szívügyeddé vált. Érd el a főnöködnél, hogy egyre több ilyen legyen. Amilyen gyakran csak lehet, oszd meg az ötleteidet a feletteseddel, biztos jó néhányra rábólint majd, így eleve nagyobb lelkesedéssel veselkedsz neki a munkának. És hogyan kerüld el a legrosszabb féle stresszt? Reggelente kérdezd meg magadtól, hogy azok a dolgok, amiket a nap folyamán meg kell csinálnod, valóban értékesek számodra? Segítenek a későbbi ambícióid megvalósításában? Ha egyre gyakrabban válaszolsz nemmel, akkor érdemes elgondolkodni az állásváltáson, vagy a pályamódosításon, persze csak, ha teheted. Egy biztos: ha olyasmivel foglalkozik az ember, amit nem szeret igazán, akkor a stressz sűrűbben teszi majd nála tiszteletét.

Figyelj a szavaidra!

Mellőzd a negatív nyelvezetet, amikor az idegességről beszélsz! Töröld az ilyen gondolatokat: „Érzem, ezt soha nem tudom megcsinálni.” Ezek mind erősítik a benned uralkodó kétségbeesést. A társadalmunkra jellemző ártalom, hogy az emberekben van egy „belső hang”, amely folyton közbeszól, és hajlamos olyanokat mondani, hogy „Ezt bizony te soha nem fogod megoldani!” vagy ha valami nagyon balul sül el, akkor azt is a fejünkhöz vághatja, hogy „Nem vagy más, csak egy csődtömeg!” Hogyan érheted el, hogy ez a belső hang a te oldaladon álljon? Vegyél erőt magadon, amikor nagyon elkenődsz, és már kezdenéd szapulni magad, akkor a belső beszélgetéseidet úgy folytasd le, mintha a legjobb barátnődhöz beszélnél, akinek bátorítás kell. Fejlesztd ki azt a technikát, amivel meg tudod magadat vigasztalni, és amivel kisimíthatod a stressztől megtépázott idegeidet.

Kapcsolódó cikkek:

Álmatlanság a stressz miatt? Oldd meg!

Tanuld meg kezelni a stresszt!

Tippek a munkahelyi stressz ellen

Győzd le a stresszt 30 másodperc alatt!

Stressz.lap.hu

Legyél TE a NEUTROGENA® magyar Nagykövete! (x)

Bőrgyógyászokkal kidolgozott formula, innováció, letisztult, elegáns megjelenés – mindezt képviseli a Neutrogena®

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Kiderült, hogy hat a kávé a sportteljesítményedre

Kiderült, hogy hat a kávé a sportteljesítményedre

És az is, hogy pontosan mikor érdemes innod egy fincsi lattét.

Ez az első állam, ahol ingyenessé tették a menstruációs kellékeket

Mi csak remélni tudjuk, hogy minél több ország követi majd a példáját!

Hihetetlen, mit találtak a rajongók Vanessa Hudgens új pasijáról

Amit egyszer kiírsz a netre, az örökre ott is marad!

Katalin hercegné óriási rekordot döntött

Nem egyedül tette, de nagy része volt benne.

Ilyen hatással van a kapcsolatra a hatalmas korkülönbség

Kiderült végre, hogy mennyire para, ha sokkal idősebb nálad a szerelmed.

7 cucc a ‘90-es évekből, ami újra trendi, és imádjuk

Talán egy-két darabot vagy kiegészítőt te is őrizgetsz még otthon.

Ezekkel a módszerekkel tényleg elkerülheted a másnaposságot

Mutatjuk, az alap trükkökön kívül mit vethetsz még be, hogy biztosra menj!

Zendaya vadiúj frizurája lesz 2021 egyik legnagyobb hajtrendje

A színésznő soha nem tud mellélőni!

Lopással vádolják Jennifer Lopezt

Csendben jegyeznénk meg, hogy picit elsiették a vádakat…