2009.11.05.@ 11.11

Fogyókúrázz krémlevessel és sok folyadékkal!

Mindannyiunk rémálma a fogyókúrával járó folyamatos éhségérzet és szenvedés. Mintha saját szervezetünk önmagunk ellenségeként viselkedne, minél jobban szeretnénk éhségérzetünket csökkenteni, annál erősebben érezzük a késztetést arra, hogy valamit ízleljünk, rágjunk, kóstolgassunk, eszegessünk.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A fogyókúra akkor tud a legkevésbé „fájni”, ha legkisebb mértékben változtatjuk étkezési szokásainkat. Kezdjük kisebb lépésekkel, majd lassan és óvatosan vezessük rá a szervezetet a kevesebb vagy megváltozott kalóriabevitelre.

A szervezet „becsapásának” egyik leghasznosabb módja a folyamatos folyadékpótlás. Történhet ez ebben a hideg időben a nagyon kellemes közérzetet is biztosító teázással, amit kevés mézzel vagy édesítőszerrel ízesítve fogyasszunk. Ha fehér- vagy gyógyteát iszunk, még a mennyiségre sem kell ügyelnünk, hiszen ellentétben a fekete teával, nincs akkora serkentő és élénkítő hatása, így valóban iszogathatjuk egész nap.

A másik nagyon hatásos folyadék, amely gyorsan és könnyen elkészíthető, és bármikor fogyasztható, a krémleves. Rengeteg féle friss zöldégből készülhet, mely tápértéke, alacsony kalóriatartalma miatt a fogyókúra kiváló résztvevője.

Ezekkel a levesekkel garantáltan kibírjuk akár az egész napot úgy, hogy folyadéknapot tartunk, így a szervezetünk a hét egy napján folyamatosan tisztul. Éhségérzetünk garantáltan minimális lesz.
Minden krémleves alapja egy zöldség vagy erőleves, amit ha elkészítünk nagy tételben, és kis edényben lefagyasztjuk, csak elő kell venni később a mélyhűtőből. Ez lehetőleg csak zöldségek felhasználásával készüljön. De ugyanilyen jó megoldás az is, ha a vasárnapi ebéd alkalmával a mama isteni húsleveséből lefagyasztunk néhány adagot, és szükség esetén előkapjuk. Végszükség esetén pedig leveskockát használjunk. Íme, néhány pár perc alatt elkészíthető recept.
 
Fokhagyma krémleves

Ne ijedjünk meg előre, nyugodtan elkészíthető bármikor, ugyanis nem fog az intenzív fokhagymaillat érződni egész nap. A főzés során az illóanyagok könnyebben „elszállnak”, lágyulnak.
Készítése: 1-1,5 fej fokhagymát pucolj meg, és vágd apróra. Pucolj meg hozzá egy fél fej vöröshagymát is, azt is szeleteld fel. Kevés olajon párold a vörös és fokhagymát, majd amikor már kezd pirulni, adj hozzá 1,5-2 evőkanál lisztet úgy, hogy leveszed a tűzről, különben összecsomósodik. Ezután add hozzá a mélyhűtőből előkapott alaplét vagy húsleveskockát, amit fél liter vízben felforraltál. Kis ideig főzd, majd egy kevés tejszínnel, sóval, borssal ízesítsd. Ügyelj arra, hogy kóstold meg sózás előtt, mert ha leveskockát használsz, az már eleve tartalmazhat sót. Ha kész a leves, töltsd bele a turmixba, vagy még a fazékban botmixerrel pépesíted. Nagyon ízletes lesz a leves akkor, ha tálalás előtt kevés füstölt sajtot reszelsz a tányérba, és arra kanalazod rá a forró levest.
 
Tápláló, finom, ízletes, mi több a fokhagyma hatóanyagai folytán nagyon egészséges leves készíthető. Kevés pirított zsemlekocka a tetejére inkább fogyókúramentes időszakban kerüljön csak a tetejére.
 
Gombakrémleves

Szinte ugyanúgy készül, mint a fokhagyma, azzal a különbséggel, hogy bármilyen fajta gombát használunk fel a készítéséhez.
Pucold meg a gombákat, szűrőben alaposan mosd meg, majd szeleteld. Kevés olajon piríts meg fél fej hagymát, néhány gerezd fokhagymát, és tedd hozzá a szeletelt gombát. Ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, ha van otthon, frissen vágott petrezselyemzölddel. Szórd meg egy kis liszttel a tűzről levéve, majd engedd fel az alaplével. Tegyél hozzá egy kis tejszínt és a krémlevesek elkészítésének szokásos technikájával turmixold össze. Ezután még kicsit forrald, és ha kell ízesíteni, tedd meg. Figyelj arra, hogy amikor forró az étel, kevésbé érzed az ízeket, várj egy kicsit, amíg hűl, aztán kóstold meg újra.
Tálalásnál kevés petrezselyemzölddel díszítheted, egészséges, vízhajtó hatású, és még illatos is.
 
Zellerkrémleves

A technika szinte ugyanaz, csak a zellereket pucold jól meg, mosd meg alaposan, kockázd fel, és főzd puhára kevés vízben, majd turmixold is össze a vízzel együtt. Készíts egy világos vajas rántást, kevés vajat olvasztva lassú tűzön, kis liszttel megszórva. Erre öntsd rá az összepépesített zellert, ízesítsd sóval, borssal, majd öntsd rá az alaplevet. Forrald össze, és kész is van a tápláló leves.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

 

Címkék: fogyókúrázz folyadékkal! krémlevessel

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

A 4 legnagyobb baki, amit elkövethetsz a sztárfodrász szerint

A 4 legnagyobb baki, amit elkövethetsz a sztárfodrász szerint

Beyoncé fodrásza szuper új frizura trükköket osztott meg, hogy elkerülhesd a legparább hajbakikat.

Ez az 5 legjobb film vasárnap a tévében

Nézd meg, miért érdemes bekapcsolni ma este a tévédet!

10 fotó, amiről nem hiszed el, hogy megtörtént

Elsőre azt hiszed, hogy csak egy rossz vicc, pedig valaki ezt tényleg komolyan gondolta...

7 sztár, akiről nem tudtad, hogy örökbe fogadták

Nézd meg, kik szerepelnek a listán!

Ezt nézd szombat este a tévében

Csekkold le, mik vannak a listán!

Reese Witherspoon új frizurát villantott

A gyönyörű színésznő úgy döntött, nyárra egy rövidebb fazonra vált

3 csillagjegy, akire rátalál júniusban a szerelem

Csekkold le gyorsan, köztük vagy-e!

Tovább bonyolódik a sztori Vilmos hűtlenségéről

Kivételesen nem Meghan hercegnéről szólnak a hírek...

Így néz ki Brad Pitt és Jennifer Aniston egykori közös háza

Az egykori álompár exkecója még mindig döbbenetesen menő, amit most bárki meg is vásárolhat.

Joe Jonas összekeverte Sophie Turnert a dublőrével

Ezek szerint a sorozat készítői hátba veregethetik magukat, mert jól sikerült a casting.

Ezért tűnik el a srác, akiről azt hitted, odáig van érted

Megfejtettük a ghostolást! Szívesen.