2009.11.05.@ 11.11

Fogyókúrázz krémlevessel és sok folyadékkal!

Mindannyiunk rémálma a fogyókúrával járó folyamatos éhségérzet és szenvedés. Mintha saját szervezetünk önmagunk ellenségeként viselkedne, minél jobban szeretnénk éhségérzetünket csökkenteni, annál erősebben érezzük a késztetést arra, hogy valamit ízleljünk, rágjunk, kóstolgassunk, eszegessünk.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A fogyókúra akkor tud a legkevésbé „fájni”, ha legkisebb mértékben változtatjuk étkezési szokásainkat. Kezdjük kisebb lépésekkel, majd lassan és óvatosan vezessük rá a szervezetet a kevesebb vagy megváltozott kalóriabevitelre.

A szervezet „becsapásának” egyik leghasznosabb módja a folyamatos folyadékpótlás. Történhet ez ebben a hideg időben a nagyon kellemes közérzetet is biztosító teázással, amit kevés mézzel vagy édesítőszerrel ízesítve fogyasszunk. Ha fehér- vagy gyógyteát iszunk, még a mennyiségre sem kell ügyelnünk, hiszen ellentétben a fekete teával, nincs akkora serkentő és élénkítő hatása, így valóban iszogathatjuk egész nap.

A másik nagyon hatásos folyadék, amely gyorsan és könnyen elkészíthető, és bármikor fogyasztható, a krémleves. Rengeteg féle friss zöldégből készülhet, mely tápértéke, alacsony kalóriatartalma miatt a fogyókúra kiváló résztvevője.

Ezekkel a levesekkel garantáltan kibírjuk akár az egész napot úgy, hogy folyadéknapot tartunk, így a szervezetünk a hét egy napján folyamatosan tisztul. Éhségérzetünk garantáltan minimális lesz.
Minden krémleves alapja egy zöldség vagy erőleves, amit ha elkészítünk nagy tételben, és kis edényben lefagyasztjuk, csak elő kell venni később a mélyhűtőből. Ez lehetőleg csak zöldségek felhasználásával készüljön. De ugyanilyen jó megoldás az is, ha a vasárnapi ebéd alkalmával a mama isteni húsleveséből lefagyasztunk néhány adagot, és szükség esetén előkapjuk. Végszükség esetén pedig leveskockát használjunk. Íme, néhány pár perc alatt elkészíthető recept.
 
Fokhagyma krémleves

Ne ijedjünk meg előre, nyugodtan elkészíthető bármikor, ugyanis nem fog az intenzív fokhagymaillat érződni egész nap. A főzés során az illóanyagok könnyebben „elszállnak”, lágyulnak.
Készítése: 1-1,5 fej fokhagymát pucolj meg, és vágd apróra. Pucolj meg hozzá egy fél fej vöröshagymát is, azt is szeleteld fel. Kevés olajon párold a vörös és fokhagymát, majd amikor már kezd pirulni, adj hozzá 1,5-2 evőkanál lisztet úgy, hogy leveszed a tűzről, különben összecsomósodik. Ezután add hozzá a mélyhűtőből előkapott alaplét vagy húsleveskockát, amit fél liter vízben felforraltál. Kis ideig főzd, majd egy kevés tejszínnel, sóval, borssal ízesítsd. Ügyelj arra, hogy kóstold meg sózás előtt, mert ha leveskockát használsz, az már eleve tartalmazhat sót. Ha kész a leves, töltsd bele a turmixba, vagy még a fazékban botmixerrel pépesíted. Nagyon ízletes lesz a leves akkor, ha tálalás előtt kevés füstölt sajtot reszelsz a tányérba, és arra kanalazod rá a forró levest.
 
Tápláló, finom, ízletes, mi több a fokhagyma hatóanyagai folytán nagyon egészséges leves készíthető. Kevés pirított zsemlekocka a tetejére inkább fogyókúramentes időszakban kerüljön csak a tetejére.
 
Gombakrémleves

Szinte ugyanúgy készül, mint a fokhagyma, azzal a különbséggel, hogy bármilyen fajta gombát használunk fel a készítéséhez.
Pucold meg a gombákat, szűrőben alaposan mosd meg, majd szeleteld. Kevés olajon piríts meg fél fej hagymát, néhány gerezd fokhagymát, és tedd hozzá a szeletelt gombát. Ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, ha van otthon, frissen vágott petrezselyemzölddel. Szórd meg egy kis liszttel a tűzről levéve, majd engedd fel az alaplével. Tegyél hozzá egy kis tejszínt és a krémlevesek elkészítésének szokásos technikájával turmixold össze. Ezután még kicsit forrald, és ha kell ízesíteni, tedd meg. Figyelj arra, hogy amikor forró az étel, kevésbé érzed az ízeket, várj egy kicsit, amíg hűl, aztán kóstold meg újra.
Tálalásnál kevés petrezselyemzölddel díszítheted, egészséges, vízhajtó hatású, és még illatos is.
 
Zellerkrémleves

A technika szinte ugyanaz, csak a zellereket pucold jól meg, mosd meg alaposan, kockázd fel, és főzd puhára kevés vízben, majd turmixold is össze a vízzel együtt. Készíts egy világos vajas rántást, kevés vajat olvasztva lassú tűzön, kis liszttel megszórva. Erre öntsd rá az összepépesített zellert, ízesítsd sóval, borssal, majd öntsd rá az alaplevet. Forrald össze, és kész is van a tápláló leves.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

 

Címkék: fogyókúrázz folyadékkal! krémlevessel

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Belehalt a mellnagyobbításba ez a nő

Belehalt a mellnagyobbításba ez a nő

Két héttel a műtét után halt meg!

Napi tizennyolc órát alszik ez a 19 éves lány

Oké, lehet, hogy te is imádsz aludni, de ennyit még egy durván átbulizott éjszaka után sem tudnál, nem?

4 étel, amitől nem leszel télen beteg

Ugye, te sem szeretnél elkapni valamilyen nyavalyát most, az ünnepek előtt? Akkor csekkold a listát, mit érdemes naponta fogyasztanod!

Azt hitték terhes, borzalmas, mi volt igazából a hasában

Az orvosok sokáig nem hitték el, hogy nem kisbabát vár a nő!

Egy hétig vegánként élt, ez történt

Semmi hús, semmi tejtermék. Te meg tudnád csinálni?

Csak két kilót fogyott, mégis teljesen átalakult a teste

Ráadásul az Insta-sztár nem éhezett egy percig sem, finomakat főzött és a testmozgást sem vitte túlzásba. Ha érdekel a titka, olvass tovább!