2010.04.06.@ 14.04

Eddz és védd magad! Próbáld ki a Modern Defendot!

Szeretnél jó formába lendülni nyárra, és azt sem bánnád, ha meg tudnád védeni magad egy támadás során? Nos, akkor neked találták ki a Modern Defendot, ami egy önvédelmi rendszer. Mindössze két hónap, és tökéletes lesz az alakod, hogy a strandszezon ne legyen egy mumus számodra.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A kezdetek

Ez az összetett kanadai önvédelmi képzési rendszer 1918-ig vezethető vissza, és katonai, rendőrségi körökben csiszolódott évtizedeken keresztül. A rendszer hatékonyságát a technikai képzés és a fizikai felkészítés mellett az utcai taktikai képzés és a mentális felkészítés adja. Egy támadás során az áldozatnak elsősorban mentálisan kell erősnek lennie, hogy a félelem hatására jelentkező pánikreakció helyett határozottan, önbizalommal, az edzésen tanultak szerint reagáljon. Amennyiben egy ilyen pozitív reakció funkcionális állóképességgel és technikai tudással párosul, akkor beszélhetünk arról, hogy valaki képes magát megvédeni.

Hogyan lehet ettől erősödni?

Egy kifejezetten a funkcionális állóképességre vonatkozó PT (Physical Training) edzés segítségével, amely a világ egyik legjobb és leghatékonyabb fitneszprogramja. Formába lendít, miközben szórakoztató, mindemellett folyton új élményeket nyújt. Óránként 1200 kalóriát éget el, ráadásul nem öncélú testformázás, hiszen a védekezéshez, ütésekhez, rúgásokhoz szükséges izomzatot fejleszti. A gyakorlatok többségét váltakozó pulzusszámon végzett mozdulatok (alacsony-magas váltakozva) teszik ki, ami segít a vérkeringés, vérnyomás normális szintjének helyreállításában, megőrzésében. A PT által belülről jövő önbizalmat kaphatunk, tudatosabb, gyorsabb döntéseket hozhatunk. Stresszoldó hatása is van, mentálisan megerősít. (Az jár a fejünkben, hogy nem adom fel, túl fogom élni, nem leszek áldozat!) Az önvédelemhez szükséges alapütések, rúgások és kombinációk elsajátíthatók. Pozitív mellékhatásként tehát jelentősen javul egészségi állapotunk: megnő az általános energiaszintünk és állóképességünk, csökken a súlyunk, és lényegesen javul a tüdő- és szívkapacitásunk. Egyszóval egészségesebbek leszünk. Ha akarunk! A hatékony önvédelemhez vezető út izzadsággal, tanulással és készségeink célzott fejlesztésével van kikövezve.

Ki vehet részt?

Az elmúlt időszakban sajnos egyre többen szembesülünk azzal, hogy az erőszak a mindennapi életünk része. Éppen ezért bárki elkezdheti az edzést. A Modern Defendo kifejezetten nőknek fejlesztette ki Mad Girl elnevezésű programját, amely egyszerre hatékony és könnyed. Célja a résztvevők önbizalmának és magabiztosságának növelése, a másokkal szembeni félelem, bizonytalanság csökkentése, továbbá felkészíteni a résztvevőket a várható vészhelyzetekre és azok hatékony megoldására.

A Mad Girl újszerű tréning módszertanát és koncepcióját a Modern Defendo Nemzetközi vezetője és a Modern Defendo Europe alapító igazgatója, Willian H. Wolfe dolgozta ki, aki hosszú évekig vezette a kanadai rendőrség elit bevetési osztagát, és számos alkalommal szemtanúja volt a nők ellen irányuló durva erőszaknak. Ezen tapasztalatait ötvözve katonai és rendőrségi közelharc- és taktikai ismereteivel dolgozta ki a Mad Girl programot kimondottan a civil nők biztonságérzetének és erejének fokozására. A mai napig világszerte több ezer nő tanul Modern Defendot, és vesz részt az egyedülálló "Mad Girl" programban.

Ha szeretnéd kipróbálni, akkor keresd fel a Modern Defendo Magyarországi csapatának budapesti központját a VIII. kerület Rákóczi út 57. szám alatt (Sporttemplom)!

Nézd meg a Defendo PT állóképességi edzés bemutatóját!

Kapcsolódó cikkek:

Ismerkedj meg a jógák királynőjével!

9 tipp, hogyan hozd ki a legtöbbet az edzésből!

Tekerd meg! Minden, amit a spinningről tudni kell

Címkék: defendot! eddz magad modern próbáld védd

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Mindannyian szeretjük a nyarat. Napozás, fürdőzés, vagy csak maga a jó idő... Viszont az UV sugarak, a sós víz, a meleg és a medencék vegyszerei igencsak károsítják hajunkat. De a megfelelő eszközökkel könnyedén óvhatod hajad a káros külső hatásoktól, hogy az visszatérhessen eredeti szépségéhez. Próbáld ki az új Univerzális növényi balzsamot az Yves Rocher-tól!

Ezért érzed magad másnaposnak alkohol nélkül is

Kevés ennél gonoszabb dolog létezik.