2010.07.12.@ 11.07

Találd meg a hozzád illő edzéstípust!

A személyiséged döntő szerepet játszik abban, hogyan viszonyulsz a mozgáshoz, a fittséghez, vélekedik egy londoni személyi edző. A szakértő szerint négy típust különböztethetünk meg, amelyekhez más és más mozgásformák passzolnak.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Aki nem bírja a bezártságot

Imádod a vidámságot, a jókedvet, szeretsz szórakozni, és úgy akarsz még fittebb lenni, hogy közben még élvezed is a mozgást, igazán örömödet akarod lelni benne.
Próbáld ki: Bármit, ami eltér a megszokottól, például egy újfajta táncstílust vagy egy nemrégiben népszerűvé vált aerobic irányzatot. Ma már a mozgás területén is számos trend érezteti hatását, próbálj ki minél többet, hogy megtaláld a neked valót! Ha viszont inkább szabadtéren szeretnél formálódni, menj el görkorizni, esetleg egy barátnőddel karöltve vegyétek célba a legközelebbi parkot, és frizbizzetek. Minél kevesebb szabály irányít, annál jobb!

Aki szereti a saját kezében tudni az irányítást

Állandóan bizonyítasz, magabiztos és igényes vagy, te magad akarod irányítani a dolgokat. Egyszerűen maximálisan teljesíteni szeretnél a munkádban és az élet minden területén, így a mozgásban is.
Próbáld ki: Vegyél részt olyan órákon, amelyeket határozott, ugyanakkor jókedélyű edző vezet, akinek tanúbizonyságot tehetsz kiváló erőnlétedről. Szóba jöhetnek gyors, dinamikus versenysportok is, például a squash és a tenisz, de ha időhiánnyal küszködsz, akkor egy otthoni fitnesz DVD is megoldást jelenthet, hiszen így is fokozatosan erősítheted a tested. Ha eddig nem tetted, kísérletezz a futással is, szerezz be egy pulzusmérőt, és ügyelj arra, hogy normál tartományon belül maradjon a pulzusod. Ha pedig szépen kidolgozott izomzatra vágysz, emelgess súlyzókat.

Aki szereti a nyüzsgést, a tömeget

Empatikus, odaadó és nyugodt vagy, ugyanakkor szereted, ha zajlik körülötted az élet. Szeretsz újonnan megismert emberekkel kapcsolatot építeni, de néha azért szükséged van arra, hogy valaki felrázzon. A barátaidra akkor is számíthatsz, ha mozgásról van szó.
Próbáld ki: Mozogj együtt a barátaiddal! Ám inkább a társaság kedvéért és ne a versengés miatt legyen ott a barátnőd. Egyfajta motiváló erőként támogassátok egymást, tartsátok a másikban a lelket! Ússzatok vagy jógázzatok együtt, esetleg toborozz össze még több havert, és focizzatok vagy kosarazzatok egy jót! A csapatsportoknál a társasági élmény sem elhanyagolható szempont.

Aki erős, állhatatos és rendszerető

Pontos vagy, az otthonod is rendkívül rendezett, lehet, hogy még a cipőidet is a saját dobozukban őrzöd, mindennek megvan a maga helye. Az olyan mozgásformák nyerik el tetszésedet, amelyekben lényeg, értelem és rend is rejlik.
Próbáld ki: A pilatest, a jógát, a harcművészeteket vagy a súlyzózást, bármit, amit precíz technikával lehet véghezvinni, ahol végül is egy egész rendszert kell elsajátítanod ahhoz, hogy hatékonyan végezd a feladatot. Olyan sportot válassz, ahol komolyan összpontosítanod kell arra, hogy jól csináld, amit csinálsz.

Fotó: NorthFoto

Kapcsolódó cikkek:

Fokozd a nőiességed jógával!

10 könnyű nyári mozgásforma

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: edzéstípust! hozzád illő találd

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Belehalt a mellnagyobbításba ez a nő

Belehalt a mellnagyobbításba ez a nő

Két héttel a műtét után halt meg!

Napi tizennyolc órát alszik ez a 19 éves lány

Oké, lehet, hogy te is imádsz aludni, de ennyit még egy durván átbulizott éjszaka után sem tudnál, nem?

4 étel, amitől nem leszel télen beteg

Ugye, te sem szeretnél elkapni valamilyen nyavalyát most, az ünnepek előtt? Akkor csekkold a listát, mit érdemes naponta fogyasztanod!

Azt hitték terhes, borzalmas, mi volt igazából a hasában

Az orvosok sokáig nem hitték el, hogy nem kisbabát vár a nő!

Egy hétig vegánként élt, ez történt

Semmi hús, semmi tejtermék. Te meg tudnád csinálni?