Bébiétel diéta – biztos, hogy ki akarod próbálni?

Egyre több hírességről állítják, hogy remek alakját bébiételek fogyasztásával éri el. Ugyan a kisbabáknak készült ételek egészségesek és táplálóak, de nem biztos, hogy egy felnőtt nő számára is igazi táplálékot jelentenek.

A bébiétel diéta lényege, hogy a reggelit és az ebédet 14 kis üveg bébiétel váltja ki a nap során egyenletes időközönként elfogyasztva – ezek egyenként kb. 25-75 kalóriát tartalmaznak, majd vacsorára a fogyókúrázó „rendes” ételt, sovány húst, salátát, gyümölcsöket fogyaszt. Valóban igazán trendi ez a fogyókúra? Itt egy gyors pro és kontra útmutató.

Pro: Nem kell a főzéssel bajlódni, csak be kell szerezni néhány adag bébiételt, és napközben magaddal vinni őket, hogy étkezni tudj, az adagok pedig ellenőrzött mennyiégűek, és nincs lehetőség a túlevésre.
Kontra: Hiába változatosak a bébiételek, nem biztos, hogy hosszú távon pürésített ételekre vágynál. És hiába a napi 14 adag bébiétel, ezek együttesen még mindig kevesebb, mint 1000 kalóriát tartalmaznak, amely nem fedezi egy egészséges nő napi tápanyagigényét!

Pro: Olyan celebek, mint Lady Gaga, Marcia Cross és Reese Witherspoon a pletykák szerint ezzel a diétával fogynak. A sztáredző, Tracy Anderson pedig Jennifer Anistont „gyanúsította meg” a bébiétel-fogyasztással. Mindegyikük alakja tökéletes!
Kontra: Előfordulhat, hogy mégsem ettől fogynak, mivel egyikük sem ismerte be, hogy követi ezt az étrendet.

Pro: A bébiételek nem tartalmaznak adalékanyagokat és tartósítószereket, tehát felettébb egészségesek.
Kontra: Ha egészséges ételekre vágysz, és szeretnél adalékoktól mentes táplálékokat fogyasztani, akkor válaszd a bioételeket, amelyek bizonyítottan és ellenőrzötten mentesek a káros anyagoktól.

Pro: Senki nem fogja kilopni az ebéded az irodai hűtőből.
Kontra: Nehezen harcolhatsz ki magadnak megfelelő tekintélyt a kollégák körében, ha azt látják, hogy egész nap passzírozott bébiételeket kanalazgatsz – és még egy korrekt üzleti ebédre sem tudsz elmenni emellett a diéta mellett.

Pro: A bébiételek olcsóbbak, mint a rendelt ételek, és az otthoni főzés költségeinél is kevesebb az áruk.
Kontra: Ha naponta 14 üveg bébiételt kanalazol el, az valójában nem olcsó mulatság! Ha szereted a pürésített, passzírozott fogásokat, akkor párolj magadnak otthon sovány húsokat, zöldségeket, majd turmixold le őket.

A bébiétel diétát legfeljebb rövidtávon érdemes kipróbálni, hiszen a segítségével könnyen és gyorsan le lehet adni néhány kilót. Hosszú távon fogyasztva azonban alultápláltsághoz vezethet, a dietetikusok szerint ugyanis a bébiételek a csecsemők szükségleteivel összehangolt élelmiszerek, felnőttek számára azonban nem jól hasznosuló és kevés tápanyagot tartalmaznak. Jól vigyázz tehát, ha belevágsz ebbe a fogyókúrába, mert hiába a gyors fogyás, a rendes táplálkozásra való visszatéréskor újra felkúszhatnak a kilók a testedre!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Harcolj vízzel a cellulitisz ellen!

9 étel, amitől lapos lesz a hasad

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Még több

Body