2010.11.16.@ 11.11

Melyik típusba tartozol? Így fogyókúrázz!

Az internetet böngészve millió tuti tippet találhatsz, hogy fogyj le minél többet, minél gyorsabban. A gond csak az, hogy ami az egyiknek beválik, a másiknak maga a kínszenvedés. Nézd meg, melyik típusba tartozol, így a fogyózás is könnyebben megy majd!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A búgócsiga

Ha ebbe a típusba tartozol, örökké elfoglalt vagy, állandó pörgés az életed. Rengeteget dolgozol, mindennap túlórázol, ebédszünetről pedig nem is álmodsz. Ha nem a munka tölti ki az egész életed, akkor rohansz a gyerekért, különórákra és edzésekre jártok. Hétvégén pedig igyekszel utolérni magadat az otthoni teendőkben, mosás, takarítás, főzés, vasalás és egyéb remek elfoglaltságok. Ilyen életritmus mellett, nem csoda, ha szendvicseken és készételeken kívül másra már sem időd, sem energiád nincsen. Ezért felejtsd el azokat a diétákat, amik bár nagyon hatékonyak, de a te idődbe nem férnek bele. Kerüld, a mindennapra mást kell főzni fogyókúrákat, vagy a bonyolult számolgatós módszereket. Neked a gyümölcsökre épülő diétákat találták ki, amelyek segítenek a megfelelő szinten tartani a vércukrodat, ám plusz energiaráfordítással nemigen járnak.
 
A céltudatos
 
Utálsz diétázni, de ha egyszer rászánod magad, nincs az az isten, aki eltántoríthat tervedtől. Ha egyszer belevágsz, akkor azt egész biztosan véghez is viszed, ha törik, ha szakad. Te garantáltan nem csábulsz el egy hamburger, vagy egy szelet torta láttán. Diétanaplót vezetsz, előre megtervezed a heted, és szigorúan tartod magad a szabályokhoz, hiszen a sikerért mindent megteszel. Kitartásod becsülendő és bizony igen ritka. Ha azonban ebbe a típusba tartozol, érdemes lesz kipróbálnod egy hosszabb, ám tartós eredményt ígérő kúrát, hiszen nálad a kitartással biztosan nem lesz gond. Kezdj bele egy 90 napos diétába, a hosszú távú kúrák közül még mindig ez az egyik leghatékonyabb. Tapasztalataid és receptjeid megoszthatod másokkal a neten, így még több erőt meríthetsz, és tovább növelheted akaraterődet.

A dőzsölő
 
Talán a legtöbbünk ebbe a típusba tartozik, hiszen az emberek nagy többsége bizony nehezen tud lemondani a finom falatokról. És ha már egyszer bűnöztünk, miért is ne kezdjünk mértéktelen habzsolásba, hiszen már úgyis megszegtük az éppen aktuális diétánk szabályait? Ami ezután jön, az pedig a szörnyű bűntudat, amit pedig a még drasztikusabb módszerek követnek. A legnagyobb probléma pedig, hogy az állandó megvonás és dőzsölés váltakozása nagyon megterheli a szervezetet. Ha te is ebbe a népes táborba tartozol, felejtsd el a nagyon monoton diétákat, hiszen ezeket úgysem bírod sokáig és vég nélküli evészetbe menekülsz. Válassz egy olyan módszert, ami szinte bármit megenged, inkább csak a mértékekre és az arányokra kell odafigyelned. Ideális lehet számodra az Update módszer, ami csak elsőre tűnik bonyolultnak, némi tanulmányozás után könnyen bele fogsz jönni.

Fotó: NorthFoto

Kapcsolódó cikkek:

6 szuper tipp a sikeres fogyáshoz

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között! 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Mindannyian szeretjük a nyarat. Napozás, fürdőzés, vagy csak maga a jó idő... Viszont az UV sugarak, a sós víz, a meleg és a medencék vegyszerei igencsak károsítják hajunkat. De a megfelelő eszközökkel könnyedén óvhatod hajad a káros külső hatásoktól, hogy az visszatérhessen eredeti szépségéhez. Próbáld ki az új Univerzális növényi balzsamot az Yves Rocher-tól!

Ezért érzed magad másnaposnak alkohol nélkül is

Kevés ennél gonoszabb dolog létezik.