2010.11.26.@ 14.11

Fogyj le tartósan a legújabb életmódprogrammal!

Ma már Magyarországon is egyre többen küzdenek súlyproblémával. Van, aki csak 2-3 kilótól, de van, aki több 10 kilótól szeretne megszabadulni. Tartós megoldást találni a plusz kilók legyőzésére azonban nem könnyű. A Metabolic Balance program során meghatározott egyéni étrenddel, bárki számára karnyújtásnyira kerülhet az álomsúly elérése.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az iparilag fejlett országokban a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyos. A problémát ráadásul az is súlyosbítja, hogy mai táplálkozásunk jelentős részét értéktelen szénhidrátok teszik ki, és nem fogyasztunk elég vitaminokban és nyomelemekben gazdag élelmiszert. Az egészségtelen, helytelen táplálkozás felborítja szervezetünk inzulintermelését, melynek következtében felborul a test működésének egyensúlya, és megváltozik a súlyunk. Kilóink gyarapodása mellett ráadásul anyagcserénk működése is átalakul, és hormonháztartásunkban is zavar keletkezhet.

Próbáld ki a Metabolic Balance-ot!

A Metabolic Balance életmód program keretében, laborleletek alapján, egyéni, személyre szabott étrendet javasolnak a pácienseknek. A program során mennyiségi és minőségi szempontok alapján kontrollálják a táplálékbevitelt. Így kordában lehet tartani az egészséges inzulintermelést, a kiegyensúlyozott hormonháztartást és az egészséges anyagcserét. Ezáltal működik a tartós súlyszabályozás – mondja Dr. Szemerey Balázs István, a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság Esztétikai Szekciójának elnöke.

Közel 40, a vérben lévő alkotó meghatározása szükséges az egyénre szabott diétaterv felállításához. A vérmintát egy központban vizsgálják meg, és elemzik, majd a kapott értékek alapján elkészítik az egyéni étrendet. A program összesen négy fázisból áll: egy előkészítő, egy szigorú, egy teszt-, és egy fenntartó szakaszból.

Az előkészítő szakasz

Az egyéni táplálékbeviteli terv meghatározása után kezdődik az első, úgynevezett előkészítő fázis, melynek során felkészítik a szervezetet az étkezés átállítására. Ez egyrészt a bevitt táplálék mennyiségének csökkentését, másrészt a bélrendszer tisztítását jelenti.

A szigorú szakasz

A második, szigorú fázis minimum két hétig tart. Ez idő alatt a szervezet átáll az új, számára egészséges táplálkozásra. Ahogy a neve is mutatja, ebben a fázisban pontosan követni kell az előírásokat, például, hogy milyen formában fogyasszunk fehérjéket, vagy mennyi folyadékot igyunk. Hogy kinek mit szabad, és mit nem, azt a diétaterv pontosan meghatározza. A cél elérése érdekében nagyon fontos, hogy ebben a szakaszban egyáltalán ne szegjük meg az előírt étrendet. A szigorú fázist addig kell folytatatnunk, ameddig a kívánt testsúlyt el nem érjük.

A tesztszakasz

A harmadik fázis a kísérletezés szakasza. Vagyis itt tudjuk ellenőrizni és kipróbálni, hogy a program kezdete előtt fogyasztott ételek közül melyik milyen hatással van testsúlyunkra. Ha észrevesszük, hogy egy-egy étel esetében nagyon kileng a mérleg, akkor azt a jövőben teljesen el kell hagyni az étrendünkből, vagy nagy odafigyeléssel kell fogyasztanunk. Ha ismerjük a különböző élelmiszerek testsúlyunkra gyakorolt hatását, akkor könnyedén össze tudjuk állítani a számunkra ideális étrendet.

A fenntartó szakasz

A negyedik, úgynevezett fenntartó fázis akkor kezdődik, amikor elértük a kívánt testsúlyt, és jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ebben a szakaszban arra kell törekednünk, hogy megtartsuk súlyunkat. Továbbra is tartsuk be a program előírásait, és fogyasszunk sok folyadékot, az étkezések között tartsunk minimum 5 óra szünetet, tartsuk be a fehérjék fogyasztására vonatkozó előírásokat, és emellett igyekezzünk rendszeresen mozogni. Így garantált a tartós eredményt.

A Metabolic Balance programmal nagyjából heti fél-egy kilós fogyást várhatunk el, de az eredmény egyénenként és nemenként változik. A program nemcsak azoknak ajánlott, akik nagy súlyfelesleggel küzdenek, hanem azoknak is jó megoldás, akik mindössze 3-4 kilótól szeretnének megszabadulni, hiszen az adott szervezet számára megfelelő, egészséges étrendet határozunk meg.

Próbáld ki itt: http://www.mediburg.hu

Fotó: NorthFoto

Kapcsolódó cikkek:

Állítsd meg a cukorfüggőséget!

A rendszeres mozgás és a depresszió viszonya

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: életmódprogrammal! fogyj legújabb tartósan

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Ezért fájhat a torkod bizonyos gyümölcsöktől

Ezért fájhat a torkod bizonyos gyümölcsöktől

Észrevetted már, hogy miután beleharapsz egy-egy gyümölcsbe, valami egészen furát érzel a szádban? Nem, nem a gyümölcs ízére gondolunk…

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Mindannyian szeretjük a nyarat. Napozás, fürdőzés, vagy csak maga a jó idő... Viszont az UV sugarak, a sós víz, a meleg és a medencék vegyszerei igencsak károsítják hajunkat. De a megfelelő eszközökkel könnyedén óvhatod hajad a káros külső hatásoktól, hogy az visszatérhessen eredeti szépségéhez. Próbáld ki az új Univerzális növényi balzsamot az Yves Rocher-tól!