2011.10.18.@ 11.10

Nem megy a tanulás? Agygimnasztikázz a testi-lelki fittségért!

A futás, az aerobik vagy az úszás nagyon hasznos, hisz növeli a fizikai aktivitásodat, ám a Brain Gym-gyakorlatokkal az agyadat is magasabb sebességre kapcsolhatod!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tornáztasd az agyad!

Az amerikai gyógypedagógusok, Dr. Paul E. Dennison és felesége, Gail Dennison évtizedeken keresztül a kisgyermekek tanulási és olvasási nehézségeinek alternatív kezelési módszereit keresték, és megalkották a tanulási képességfejlesztő rendszert, a Brain Gymet. A speciális program célja, hogy elősegítse a test és az agy, a két agyfélteke, illetve az agy egyéb dimenzióinak összehangolását a mozgás révén, s így ösztönözze a koncentrációs és gondolkodási képességeket. A rendszer kb. 26 egyszerű kineziológiai gyakorlatból áll, amelyek egyensúlyba hozzák a belső és külső mozgást, csökkentik a stresszt, növelik a teljesítményt, a kreatív gondolkodást, elősegítik a tanulás örömét és fejlesztik az önkifejezést.

Mozogj az energiáért!

Az alábbi gyakorlatokat bárhol és bármikor elvégezheted, akár az irodában, sportolás közben vagy a szabadidőben. Mielőtt nekilátnál, érdemes egy pohár vizet innod, ami segíti az ellazulást, a sejtek közötti kommunikációt és gyorsítja az információáramlást – tájékoztat Eörssy Péter, kineziológus.

„Bekapcsoló” gyakorlat

Helyezd bal kezed a köldöködre, jobb kezedet pedig tedd úgy a kulcscsont alatt a szegycsonttól balra és jobbra lévő két kis gödörbe, hogy az egyikben a hüvelyk, a másikban a mutató- és a középső ujjad helyezkedjen el, majd kezdd el masszírozni. Kb. fél perc múlva cserélj kezet, és végezd el így is a gyakorlatot. Ezután bal kezed ismét helyezd a köldöködre, és jobb kezeddel masszírozd meg a felső ajak feletti (mutató és középső ujjaid összezárva), és az alsó ajak feletti (hüvelykujjal) részt, majd cserélj kezet. Végezetül tedd bal kezed a köldöködre, és jobb kezeddel masszírozd meg a farokcsontot, majd válts kezet. Minden gyakorlatot kb. 30 másodpercig végezz.

Keresztbelendítés

Ez a mozdulat remekül összehangolja a két agyfélteke munkáját, támogatja a köztük zajló kommunikációt, segít az olvasott anyag megértésében, a koordinációban, valamint a helyes írásban és az írásképben. Érdemes egy nagy X-et rajzolnod a gyakorlat előtt, és magad elé helyezni, ám közben is magad elé képzelheted az alakzatot. Bal kezeddel érintsd meg félig felemelt jobb térdedet, jobb kezeddel pedig bal térdedet. A gyakorlatot a hátad mögött is végrehajthatod, bal kezeddel érintsd meg a jobb talpadat, és ugyanezt fordítva is.

Cook csomó

Ez egy rendkívül hatékony energiakiegyenlítő gyakorlat, amelyet ülve és állva egyaránt végezhetsz. Ülj le egy székre, helyezd bal lábfejed a jobb térdedre, majd tedd jobb kezed a bal bokádra, bal tenyeredet pedig a bal talpadra. A nyelvedet helyezd közvetlenül az első fogak mögé a szájpadlásra, és csukott szájjal lélegezz az orrodon keresztül. Kilégzéskor engedd le a nyelvedet, és szájon át fújd ki a levegőt. Ebben a pozícióban legalább 1 percig végezd el a légzőgyakorlatot. Tedd le mindkét talpadat a talajra, és érintsd össze mindkét kezed ujjhegyét, miközben a fenti módon lélegzel.

Elefánt

A gyakorlatot kezdd laza és kényelmes állásban. Érintsd meg bal füleddel a bal válladat, jó szorosan, és lehetőleg ne emeld meg közben a válladat. Karod maradjon nyújtva, majd kinyújtott mutatóujjaddal rajzolj magad mellé egy nagy fekvő nyolcast úgy, hogy a számot a bal felső sarkából kezded el írni. Felsőtesteddel is kövesd az ujjak mozgását, amelyet a gyakorlat során nézz folyamatosan. Legalább háromszor végezd el a rajzolást a mozgással együtt.

Szakértőnktől ide kattintva kérdezhetsz!

Látogass el a Wellness Caféra, és olvass még többet a témában!

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Így hozd magad otthon formába Fitball labdával!

Sosem késő: szabályozd a fogaidat!

 

Címkék: agygimnasztikázz fittségért! megy tanulás? testi-lelki

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Mindannyian szeretjük a nyarat. Napozás, fürdőzés, vagy csak maga a jó idő... Viszont az UV sugarak, a sós víz, a meleg és a medencék vegyszerei igencsak károsítják hajunkat. De a megfelelő eszközökkel könnyedén óvhatod hajad a káros külső hatásoktól, hogy az visszatérhessen eredeti szépségéhez. Próbáld ki az új Univerzális növényi balzsamot az Yves Rocher-tól!

Ezért érzed magad másnaposnak alkohol nélkül is

Kevés ennél gonoszabb dolog létezik.