2011.10.28.@ 14.10

Fogfehérítés otthon: Előnyök és hátrányok

Újabban nagyon népszerűek az otthon is használható fogfehérítők. Sokan nem akarnak rendelőben fehéríttetni, de egy egyszerű, olcsó módszert szívesen kipróbálnának. Hatásos? Biztonságos? Megéri az árát? Íme a válaszok.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ahogy a rendelői fogfehérítések, úgy az otthon alkalmazható eljárások is sokat fejlődtek az elmúlt 10 évben, és ma már meglepően hatékonyak ezek is. Általánosságban jelemző rájuk, hogy ugyanazt az anyagot használják, amit az orvosok, csak gyengébb a koncentrációban. Ebből következik, hogy nem egy alkalom alatt fehéríti ki a fogakat, hanem 7-14 nap kell a megfelelő eredmény elérésére.

Kezdjük az előnyökkel!

1. A leggyakoribb ok, amiért az otthoni fogfehérítést választják az emberek, az ára. A legnagyobb előnye, hogy jóval olcsóbb, mint a rendelői fogfehérítés, jellemzően 5-15 ezer között mozognak az árak.

2. A másik előny az, hogy nem kell fogorvoshoz menni, az ember saját maga otthon is kényelmesen megcsinálhatja.

3. A harmadik előny, hogy mivel alacsony a koncentráció, ezért ritkábban jár fájdalommal, mint a rendelői fogfehérítés, ami bizony eljárástól függően gyakran fájdalmas. Van olyan rendelő, ahol nem is végzik fájdalomcsillapító injekció adása nélkül.

Nézzük, mik a hátrányok!

1. Legalább egy hétig kell használni, hogy valami eredményt elérjünk vele.

2. Hatékonyságban általában elmaradnak a rendelői fogfehérítéstől.

3. Némelyiknek körülményes a használata.

Lássuk az otthoni eljárásokat kicsit részletesebben!

A legrégebbi és egyben legelterjedtebb megoldás a sínes fogfehérítés, amit manapság már kezdenek leváltani az újabb, matricás és például filces módszerek.

A sínes és a matricás módszer hatékonyságban körülbelül egyforma, azonban a matricásat jóval egyszerűbb használni, mert csak fel kell ragasztani a fogra, és a végén levenni, míg a sínes eljárásnál a fogakra kell formázni a síneket, majd belefecskendezni a fogfehérítőt, a végén pedig elmosni.

A matricás módszer előnye, hogy nem nekünk kell adagolni a fogfehérítő anyagot, hanem az egy nagyon vékony rétegben van felhordva a matricára. Ez a biztonságos használat miatt lehet fontos, ugyanis törekednünk kell arra, hogy minél kevesebb fogfehérítő anyagot nyeljünk le. Egyébként fogfehérítés során elkerülhetetlenül lenyelünk valamennyit, azonban ne aggódjunk emiatt, kis mennyiségben teljesen ártalmatlan.

Hogy kinek mennyire fehéríti ki a fogát az otthoni módszer, nem lehet előre megmondani, függ az ember eredeti fogszínétől is, és még sok más tényezőtől. Sokan azt gondolják, hogy olyan hófehérek lesznek a fogaik, mint amit a filmekben lehet látni, azonban ez sajnos nem mindenkinél lehetséges. Azonban ma már tényleg látványos eredményeket lehet elérni ezekkel az új otthoni fogfehérítőkkel. Ezért akinek túl drága rendelői fogfehérítés, az bátran próbálja ki valamelyik otthoni technikát.

Szakértő: Kremniczky Ildikó fogtechnikus

Látogass el a Wellness Caféra, és olvass még többet a témában!

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Felfázás: megelőzés és gyógymódok

7 tanács a Candida diétához

 

Címkék: előny fogfehérítés hátrány otthon

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Mindannyian szeretjük a nyarat. Napozás, fürdőzés, vagy csak maga a jó idő... Viszont az UV sugarak, a sós víz, a meleg és a medencék vegyszerei igencsak károsítják hajunkat. De a megfelelő eszközökkel könnyedén óvhatod hajad a káros külső hatásoktól, hogy az visszatérhessen eredeti szépségéhez. Próbáld ki az új Univerzális növényi balzsamot az Yves Rocher-tól!

Ezért érzed magad másnaposnak alkohol nélkül is

Kevés ennél gonoszabb dolog létezik.