2011.10.28.@ 14.10

Fogfehérítés otthon: Előnyök és hátrányok

Újabban nagyon népszerűek az otthon is használható fogfehérítők. Sokan nem akarnak rendelőben fehéríttetni, de egy egyszerű, olcsó módszert szívesen kipróbálnának. Hatásos? Biztonságos? Megéri az árát? Íme a válaszok.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ahogy a rendelői fogfehérítések, úgy az otthon alkalmazható eljárások is sokat fejlődtek az elmúlt 10 évben, és ma már meglepően hatékonyak ezek is. Általánosságban jelemző rájuk, hogy ugyanazt az anyagot használják, amit az orvosok, csak gyengébb a koncentrációban. Ebből következik, hogy nem egy alkalom alatt fehéríti ki a fogakat, hanem 7-14 nap kell a megfelelő eredmény elérésére.

Kezdjük az előnyökkel!

1. A leggyakoribb ok, amiért az otthoni fogfehérítést választják az emberek, az ára. A legnagyobb előnye, hogy jóval olcsóbb, mint a rendelői fogfehérítés, jellemzően 5-15 ezer között mozognak az árak.

2. A másik előny az, hogy nem kell fogorvoshoz menni, az ember saját maga otthon is kényelmesen megcsinálhatja.

3. A harmadik előny, hogy mivel alacsony a koncentráció, ezért ritkábban jár fájdalommal, mint a rendelői fogfehérítés, ami bizony eljárástól függően gyakran fájdalmas. Van olyan rendelő, ahol nem is végzik fájdalomcsillapító injekció adása nélkül.

Nézzük, mik a hátrányok!

1. Legalább egy hétig kell használni, hogy valami eredményt elérjünk vele.

2. Hatékonyságban általában elmaradnak a rendelői fogfehérítéstől.

3. Némelyiknek körülményes a használata.

Lássuk az otthoni eljárásokat kicsit részletesebben!

A legrégebbi és egyben legelterjedtebb megoldás a sínes fogfehérítés, amit manapság már kezdenek leváltani az újabb, matricás és például filces módszerek.

A sínes és a matricás módszer hatékonyságban körülbelül egyforma, azonban a matricásat jóval egyszerűbb használni, mert csak fel kell ragasztani a fogra, és a végén levenni, míg a sínes eljárásnál a fogakra kell formázni a síneket, majd belefecskendezni a fogfehérítőt, a végén pedig elmosni.

A matricás módszer előnye, hogy nem nekünk kell adagolni a fogfehérítő anyagot, hanem az egy nagyon vékony rétegben van felhordva a matricára. Ez a biztonságos használat miatt lehet fontos, ugyanis törekednünk kell arra, hogy minél kevesebb fogfehérítő anyagot nyeljünk le. Egyébként fogfehérítés során elkerülhetetlenül lenyelünk valamennyit, azonban ne aggódjunk emiatt, kis mennyiségben teljesen ártalmatlan.

Hogy kinek mennyire fehéríti ki a fogát az otthoni módszer, nem lehet előre megmondani, függ az ember eredeti fogszínétől is, és még sok más tényezőtől. Sokan azt gondolják, hogy olyan hófehérek lesznek a fogaik, mint amit a filmekben lehet látni, azonban ez sajnos nem mindenkinél lehetséges. Azonban ma már tényleg látványos eredményeket lehet elérni ezekkel az új otthoni fogfehérítőkkel. Ezért akinek túl drága rendelői fogfehérítés, az bátran próbálja ki valamelyik otthoni technikát.

Szakértő: Kremniczky Ildikó fogtechnikus

Látogass el a Wellness Caféra, és olvass még többet a témában!

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Felfázás: megelőzés és gyógymódok

7 tanács a Candida diétához

 

Címkék: előny fogfehérítés hátrány otthon

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Lecserélte az ásványvizet, 30 kilót fogyott

Lecserélte az ásványvizet, 30 kilót fogyott

Különös fogyókúrás trükköt árult el ez a lány, de esküszik rá, hogy működik. Igaza lehet, hiszen elképesztő átalakuláson ment keresztül az utóbbi időben!

Aludj ebben a pózban, és többé nem fáj a mensi

Neked is kihívás pihentetően aludni a piros betűs napok alatt? Akkor gyorsan olvass tovább, mert megtaláltuk tökéletes, és fájdalommentes a megoldást!

Csak rágón élt ez a fiatal lány, most így néz ki

A fiatal lány 32 kilóra fogyott, mikor úgy döntött, változtat, és nem éhezteti magát többé!

Szerinted is túl kövér ez a lány modellnek?

Egy ügynök mondta neki, hogy kövér ahhoz, hogy rendes modell legyen, pedig a 23 éves lány gyakorlatilag alultáplált.

Ez a lány megmutatta, hogyan néznek ki igazából az Insta-csajok

Képzeld, egy bevállalós lány megelégelte, hogy minden túl tökéletesnek tűnik az Instán és úgy döntött, megmutatja a művészi képek mögött rejlő valóságot! A meghökkentő fotója pedig azonnal bejárta az Instagrammot!