Így leszel gyönyörű tíz év múlva

Nincs mit szépíteni: most gyönyörű vagy, de olykor azért biztos eszedbe jut, hogy vajon milyen módszerekkel szépíted a bőröd, és tartod magad fiatalon tíz év múlva, ugye? Akkor irány a szépség-időkapu, és csekkolj be a jövő szalonjaiba!

Így leszel gyönyörű tíz év múlva

Géntechnológia a szépségért?
“A nem műtéti kozmetikai-esztétikai kezelések száma évről-évre dinamikusan emelkedik, 2011 és 2012 között az Európában16%-al nőtt az igénybevevők száma, a világon pedig 16,5 millió botox injekciós kezelés történik évente.” – kezdi Dr. Molnár Miklós, az Aesthetica Orvosi központ plasztikai sebésze és arcszépésszeti specialistája. Ez azért nem kevés, ugye? „A kutatások során a már eddig is használt anyagok, termékek hatékonyságát javítják és fejlesztik tovább, viszont az őssejt felhasználása hozhatja a legnagyobb előrelépést a jövőben. A géntechnológiai kísérletek is igen szuper eredményekkel kecsegtetnek, így 10 év múlva sokkal célzottabb, még látványosabb eredményt adó, és tartósabb kezelések lesznek elérhetőek. Pontos magyarországi statisztikákat nem ismerünk, de a felmérések alapján a 20-70 éves nők 20%-a már részt vett valamilyen esztétikai kezelésen, ez a szám pedig a jövőben még inkább növekszik majd.” – teszi hozzá a szakértő.

Stop az időnek?
A szokásos arcmasszázson és tisztításon kívül már most is egyre különlegesebb kezeléseket kérhetsz a kozmetikusodtól, ez pedig csak fokozódik: „Tendencia, hogy egyre látványosabb és gyorsabb eredményeket várnak el a vendégek. Jelenleg a hyaluronsav, a kollagén, az elasztin, a növényi őssejt, valamint a perflourodecalin (ez képes a bőrbe oxigént juttatni) a legnépszerűbb hatóanyagok – magyarázza Besenyei Laura kozmetikus szakértő – de egyre inkább elvárás, hogy a termékek ne tartalmazzanak bőrt terhelő összetevőket, így már a kozmetikában is használunk orvosi tisztaságú hatóanyagokat. Éppen ezért a következő 10 évben a ma még kuriózumnak számító ténylegesen „tiszta” termékek már alapkövetelményekké válhatnak! Ráadásul a fejlesztések gyorsasága miatt talán már tényleg képesek leszünk megállítani az időt a bőrünkön!”

Még több

Body