Te mivel szédíted magad diéta közben?

A jó ügy érdekében néha nem árt a kegyes hazugság, viszont amikor diéta közben csapod be magad, azzal csak a saját fogyásodat akadályozod!

Te mivel szédíted magad diéta közben?

„Az a csokis brownie simán belefért a könnyített menübe! Nem is volt nagy adag, amit ettem!” – ugye neked is ismerősek ezek a mondatok, mert te is áltatod magad olykor velük. Csakhogy érdemes felhagyni a kegyes hazugságokkal, mert csak saját magaddal szúrsz ki! Eláruljuk, hogy mi az 3 leggyakoribb kamu, és hogyan védekezhetsz ellenük:

1. hazugság: „Nyugodtan ehetek, mert sokat edzek!”
Lehet, hogy eltervezed, egy héten 4-5 alkalommal is elmész kardiózni, de ez még nem jelenti azt, hogy büntetlenül ehetsz bármit. Gondolj arra, hányszor fordult elő, hogy végül nem jutottál el a terembe, mert tovább kellett melóznod vagy közbejött egy sürgős dolog.
Így védd ki: Inkább ahhoz mérten állítsd össze az étrendedet, mintha nem járnál edzeni, és csak akkor engedj meg magadnak extra finomságokat, ha tutira eljutottál tornázni. Így garantáltan nem fenyeget az elhízás, és még a lelkiismereted is tiszta lesz!

2. hazugság: „Egészségesen eszem. Legtöbbször.”
Hiába kínzod magad diétákkal, ha aztán egy nyaraláson vagy hétvégi lazuláson borítasz mindent, és lelkiismeret furdalás nélkül tömöd magadba a finomságokat. Hiszen így akár duplán is feljöhetnek rád a kilók.
Így védd ki: Nem baj, ha nem aszkétaként élsz, és egy-két kedvencedet belecsempészed a diétádba. Inkább válassz megengedőbb fogyókúrát, mert így hosszú távon tudod tartani.

3. hazugság: „5-ször eszem, de keveset!”
De ki mondja meg, hogy mi a kevés? Mert ha igazán őszinte akarsz lenni, akkor kiderülhet, hogy bizony egy nap észrevétlenül 5 teljes fogást is eltüntetsz. Mert lehet, hogy a szervezeted kevesebb energia bevitellel is beérné.
Így védd ki: Oké, hogy bonyolult, de néhány napig próbáld számolni a kalóriákat. Például, ha egy nap 1600 kalóriát ehetsz, akkor iktass be négy 400, öt 320 vagy hat 266 kalóriás étkezést. Ebből érzed majd, hogy mennyi energiára van szükséged.

Még több

Body