Hozd ki a maximumot izmaidból!

Mindig is kíváncsi voltál, hogyan képesek a sztárcsajszik rekordidő alatt feszes és tónusos testet varázsolni maguknak? Hát bizony nem varázspálcával, hanem kőkemény edzéssel és az igazi izomgyilkos 10-20-30 módszerrel!

Hozd ki a maximumot izmaidból!

A Todd Durkin sztáredző által kidolgozott módszer lényege, hogy bármilyen kemény edzés után csinálj három sorozatot mindössze három gyakorlatból. Az elsőnél 10, a másodiknál 20, a harmadiknál pedig 30 az ismétlésszám– innen jön a 10-20-30 elnevezés. Az izmaid ugyanis akkor fejlődnek igazán, ha pluszterhelésnek vannak kitéve: ezt akkor érzed, amikor elkezdnek fájni (ilyenkor kezd el termelődni a tejsav). Épp ezért nem szabad abbahagynod az edzést, amikor már fájnak az izmaid, hanem ilyenkor kell még egy kicsit rádolgoznod.

Persze azért ne terheld túl magad! A 10-20-30 módszert egyébként beiktathatod azokon a napokon is, amikor nincs időd egy teljes edzésre, hiszen önmagában is elég hatásos tud lenni ez a három szuperegyszerű gyakorlat:

10 Fekvőtámasz
A fekvőtámaszt ugye már nem kell bemutatni? A lényeg, hogy addig ereszkedj lefelé, amíg a könyököd párhuzamos nem lesz a válladdal, majd nyomd vissza magad, miközben a csípődet és popsidat egyvonalban tartod.

20 Guggolás
A kiinduló helyzet a csípőszéles terpesz, miközben a lábfejek párhuzamosan előre néznek. Hajlítsd be a térded, és guggolj le, amilyen mélyen csak tudsz. Arra figyelj, hogy a popsid hátrafelé nyomd, így a térded nem csúszik a bokád elé. Egy tipp a profiktól: ha a kezedet előre tartod, jobban tudsz egyensúlyozni!

30 Gyorskorcsolya
Az utolsó gyakorlathoz állj enyhén behajlított térdekkel csípőszéles terpeszben. Ugorj először balra úgy, hogy a bal lábadra érkezel, miközben a jobb lábadat hátul tolod oldalra, hogy keresztezzék egymást a lábaid. Majd következhet az ugrás jobb lábbal és a hátul kereszt bal lábbal. Természetesen a hátsó lábaddal nem ér érinteni a talajt!

Még több

Body