2013.12.17.@ 11.12

Ezért ne váltogasd gyakran a diétákat

Te is mindig rögtön lecsapsz a legújabb sztárdiétákra, hátha így még gyorsabban bombaformába rázhatod magad? A szakértők szerint viszont ezzel csak ártasz a szervezetednek, és most az is kiderült, miért!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért ne váltogasd gyakran a diétákat

A Harvard Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogyan befolyásolja az étrend az emésztési folyamatokat, és elég meglepő felfedezést tettek. A kísérletben résztvevőket két csoportra osztották: az egyik csapat főleg növényi eredetű táplálékot ehetett, a másik csapat pedig proteindús, állati eredetű táplálékokra épülő étrendet követett. A kutatók eközben folyamatosan mintákat vettek, és már 5 nap után határozott különbségeket tapasztaltak.

A vega étrendet követők emésztőszervei nagyrészt olyan baktériumokat termeltek, amik aminosavakká (fehérje-építőkövekké) alakítják át a növényi cukrokat. Míg az állati eredetű tápanyag hatására inkább a protein-lebontó baktériumok szaporodtak el. Az emésztési folyamatok tehát mindig alkalmazkodnak az étrendhez. Emiatt a szélsőséges diétaváltás megviseli a gyomrodat, mivel átmenetileg csak jóval lassabban és nehezebben tudja megemészteni az újfajta táplálékokat. Ezért a legjobb, ha mindig fokozatosan szoktatod magad hozzá egy új fogyókúrához, így az eredmény is tartósabb lesz. De a legszuperebb, ha egy életmódszerűen betartható étrendre szavazol!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

3 hétig csak vizet ivott, így néz ki

3 hétig csak vizet ivott, így néz ki

Képzeld, semmi mást nem fogyasztott ezen kívül. De vajon érdemes követni a példáját?

Töltsd ki a Cosmo nagy napozás-kérdőívét és nyerj!

Nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogyan készülsz a strandszezonra fényvédelem-fronton. Töltsd ki a Cosmo kérdőívét, és nyerj 1 éves előfizetést a kedvenc magazinodra!