2013.12.20.@ 00.12

Ideje hátast dobni

Szilveszterre már kinéztél magadnak egy szexi, hátul kivágott rucit? Akkor bizony itt az ideje, hogy rákapcsolj a hátizmaid formálására, ezért most mutatunk két szuper gyakorlatot!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ideje hátast dobni

A sztáredzők szerint az egyik legáltalánosabb fitneszbaki, amit a nők elkövetnek, hogy csak a has-popsi-comb hármasra koncentrálnak edzések közben. Pedig a váll-, kar- és hátizmok erősítése is ugyanolyan fontos, ha igazán dögösen szeretnél feszíteni az új rucidban – főleg, ha hátul villantasz benne. Ráadásul egy tónusos hát és kerek váll sok pasit jobban beindítja, mint egy mélyen kivágott dekoltázs. De nem kell izgulnod akkor sem, ha eddig elhanyagoltad a hátizmokat, ezzel a mini-tornával már 1 hét alatt is feszessé teheted őket – ráadásul csak napi 5 perc az egész!

Fűrészelj!

Kiinduló helyzet: Egyik lábadat hajlított térddel tedd fel egy steppadra vagy egy lépcsőre, majd támaszkodj rá a könyököddel, miközben a törzsed egyenes marad. A másik kezedbe fogj egy 5 kilós súlyzót, és engedd lefelé lógni.

Gyakorlat: Húzd fel a súlyzót a mellkasoddal egyvonalba, miközben hátrafelé behajlítod a könyököd, majd engedd vissza jó mélyen. Arra figyelj, hogy a törzsed ne forduljon el, a hátadat pedig végig tartsd egyenesen.

Ismétlésszám: 2X20 mindkét oldalra

Repülj!

Kiinduló helyzet: Állj csípőszéles terpeszben enyhén behajlított térdekkel. Dőlj előre kb. 45 fokos szögben, és fogj mindkét kezedben 2-3 kilós súlyzókat, amiket lógass lefelé kinyújtott karokkal.

Gyakorlat. Először húzd fel egyszerre mindkét súlyzót az oldaladig, amíg hátul a lapockáid össze nem érnek, majd engedd vissza őket. A könyököd végig maradjon a felsőtested mellett, ne engedd oldalra dőlni! Ezután nyújtott karral emeld fel a súlyzókat oldalra vállmagasságig, majd újra engedd vissza, és jöhet ismét a hajlított karral emelés.

Ismétlésszám: 2×15

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

3 hétig csak vizet ivott, így néz ki

3 hétig csak vizet ivott, így néz ki

Képzeld, semmi mást nem fogyasztott ezen kívül. De vajon érdemes követni a példáját?

Töltsd ki a Cosmo nagy napozás-kérdőívét és nyerj!

Nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogyan készülsz a strandszezonra fényvédelem-fronton. Töltsd ki a Cosmo kérdőívét, és nyerj 1 éves előfizetést a kedvenc magazinodra!