2014.08.04.@ 12.08

Nasizz Mihalik Enikő tortájából!

Tudtad, hogy a gyönyörű modell nemcsak a kamerák előtt, de a konyhában is igazi profi? Nem hiszed? Akkor próbáld ki ezt az isteni glutén- és cukormentes sajttorta receptjet, amit Enikő saját maga kísérletezett ki!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nasizz Mihalik Enikő tortájából!

A receptet eredetileg a Harper’s Bazaar magazin jelentette meg, amire persze Enikő is nagyon büszke volt.

Amire szükséged lesz:

A tortaalaphoz:

250 g apróra morzsolt, gluténmentes keksz (sós vagy édes, ahogy szeretnéd)

34 g agávé

175 g kókuszolaj

 

A töltelékhez:

800 g alacsony zsírtartalmú krémsajt

134 g agávé

3 evőkanál mandulaliszt (ha nem elég sűrű, akkor még szórhatsz hozzá picit)

4 tojás

80 ml tejszín

1 evőkanál reszelt citromhéj + fél citrom kifacsart leve

1 teáskanál vanília kivonat + fél teáskanál vanília por

Így készítheted el:

Első lépésnek kenj ki vajjal egy 23 centiméteres tortaformát, hogy a tészta később ne ragadjon bele, majd ezt tedd bele egy nagyobb tortasütőbe (így 100 százalék, hogy nem fog kifolyni a sajtkrém a formából). Ezután melegítsd elő a sütődet 180 fokra, és már kezdheted is az ügyeskedést.

Egy tálkában mixeld össze a morzsolt kekszet, az agávét és a kókuszolajat, majd öntsd bele a masszát a tortaformába. Ha ez megvan, tedd be a hűtőbe addig, amíg a tölteléket készíted.

A belső krémhez egy botmixerrel keverd össze a sajtkrémet, az agávét és a mandulalisztet. Amikor már selymes az állaga, egyesével üsd fel és mixeld el benne a tojásokat. Végül a tejszínt, a citromhéjat, a citromlevet, a vanília kivonatot és a vaníliaport is beleöntheted.

Majd vedd ki a hűtőből a masszát és öntsd hozzá azt is. Ha ez kész, akkor már mehet is a sütőbe, majd 15 perc után vedd lejjebb a hőmérsékletet 120 fokra, és hagyd sülni még kb. 60-90 percig, amíg a széle meg nem pirul.

Ha ez megvan, vedd ki a sütőből, és ha van kedved, ezután még tovább dekorálhatod a tortát. Csak annyi a dolgod, hogy összekeversz egy tálban egy pohár (240ml) tejfölt, 10 gramm agávét és fél teáskanál vanília kivonatot, a mixet pedig a meleg finomság tetejére öntöd. Majd tedd vissza a sütőbe, hogy összeálljanak a rétegek. 15 perc után vedd ki a kész nasit, díszítsd bógyós gyümölcsökkel, majd rakd be a hűtőbe éjszakára, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Reggel pedig már ezzel az isteni reformsütivel indíthatod a napodat. Hm, már te is megkívántad, igaz?

Címkék: diéta fogyókúra gluténmentes receptek mihalik enikő torta

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

A legcukibb tetkók könyvmániás csajoknak

A legcukibb tetkók könyvmániás csajoknak

Nézd meg a legszebb mintákat ebben a témában!

Tényleg rossz a testednek, ha hideg vizet iszol?

Lehet, hogy a hideg vízzel többet ártasz magadnak, mint használsz.

Ez történik a testeddel, ha nem eszel cukrot

Nem kell teljesen leszoknod róla!