4 diétás fánk recept, amit ki kell próbálnod
Imádod a fánkot, de eddig messziről elkerülted a magas kalóriatartalma miatt? Több nem kell lemondanod kedvenc nasidról, ugyanis összegyűjtöttük neked a legfinomabb egészséges verziókat!

Oszd meg a cikket

1. Pekándiós-tökös fánk
Ezt az őszi finomságot egyszerűen ki kell próbálnod! Ha igazán őszire akarod venni a fazont, akkor dobd fel a fánkot egy sütőtökös lattéval!
Hozzávalók a tésztához (6 db):
– 2 evőkanál barna rizsliszt
– fél bögre burgonyakeményítő
– fél bögre cirokliszt
– 1 teáskanál sütőtökös pite fűszerkeverék
– 1 teáskanál sütőpor
– fél bögre kókuszcukor
– fél bögre sütőtökpüré
– háromnegyed bögre író tej
– 3 evőkanál kókuszolaj folyékony formában
Így készítheted el:
Tedd a cukrot, a sütőtökpürét, és a kókuszolajat egy tálba, majd keverd össze őket. Utána szórd bele az összes többi „száraz hozzávalót”, végül öntsd bele az író tejet. Miután alaposan eldolgoztad, kanalazd a masszát a fánk sütőformába és süsd 175 fokon 15-20 percig.
Hozzávalók a mázhoz:
– 1 bögre fahéjjal összekevert porcukor
– kb másfél-2 bögre őrölt pekándió
Így készítheted el:
Olvaszd fel a fahéjas porcukrot, majd forgasd bele a kihűlt fánkokat és szórd a pekándiót egy tálba, helyezd bele a mázos fánkot, és tapaszd rá a diódarabokat.
2. Gluténmentes csokoládés-málnás fánk
Ha egy kicsit csokisabb ízekre vágysz, akkor ez a málnás-csokis kombót válaszd, amit ráadásul gluténmentesen is elkészíthetsz!
Hozzávalók a tésztához (6 db):
– fél bögre barna rizsliszt (vagy bármilyen gluténmentes liszt)
– 5 evőkanál lenmagliszt
– 5 evőkanál kakaópor
– 1 teáskanál sütőpor
– 1/4 teáskanál szódabikarbóna
– 1/8 teáskanál tengeri só
– 1/3 bögre kókuszcukor
– 3 evőkanál kókuszolaj
– 1 egész tojás
– 1/2 bögre kókusztej
Így készítheted el:
Helyezd a hozzávalókat egy tálba, és kever össze őket, de mielőtt ezt megtennéd, győződj meg róla, hogy a „nedves” összetevők szobahőmérsékletűek legyenek. Adagold a tésztát a fánk sütőformába, és már mehetnek is a 175 fokos sütőbe 12-15 percre.
Málnás máz hozzávalók:
– negyed bögre fagyasztott málna
– fél bögre kesudió
– 2 teáskanál vanília-kivonat
– 2 evőkanál kókusztej
– 2 evőkanál juharszirup
Így készítheted el:
Áztasd be a száraz kesudiót egy tál vízbe, és hagyd benne legalább egy órán keresztül. Ha kész, öblítsd le, aztán tedd az összes többi hozzávalóval egy turmixgépbe, és alaposan dolgozd össze.
Ha kész, mártsd a masszába a csokis fánkokat, és már el is készült.
3. Almaboros fánk
Ha egy kicsit könnyedebb ízvilágra vágysz, akkor ezt az almaboros fánkot ki kell próbálnod, ugyanis a tésztája nemcsak szuperkönnyű, de hihetetlenül finom is!
Hozzávalók (6 db):
– másfél bögre lisztkeverék
– fél bögre teljes kiőrlésű liszt
– másfél teáskanál sütőpor
– fél teáskanál só
– 2 teáskanál őrölt fahéj
– 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
– fél bögre barna cukor
– 1 nagy tojás
– fél bögre cukrozatlan sima almaszósz
– 1/3 bögre zsírszegény író
– 1/3 bögre almabor
– 1/8 bögre méz összekeverve 1/8 bögre juharsziruppal
– 1 evőkanál olvasztott vaj
– porcukor a mázhoz
Így készítheted el:
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, a sütőformát pedig olajozd be spray-vel, vagy ha nincs, csak csöpögtesd bele, és folyasd rajta körbe. Keverd össze az első 5 összetevőt egy nagy tálban, majd a tojást és a vajat dolgozd össze egy másik edényben, utána pedig öntsd össze és add hozzá az összes többi „nedves” összetevőt, és addig kevergesd, míg teljesen sima nem lesz a tészta. 8-10 perc alatt gyönyörűre sülnek.
Vegán vaníliás minifánk
A végére hagytunk egy igazi klasszikus csodát, amit vegánként is bátran fogyaszthatsz!
Hozzávalók (9 db minifánkhoz):
– 1/4 bögre kókuszliszt
– 1/4 bögre burgonyakeményítő
– 1/8 teáskanál szódabikarbóna
– 3/4 teáskanál sütőpor
– 1/4 bögre kókuszcukor
– 1/4 tasak vaníliáscukor
– 2 evőkanál kókuszolaj
– 6 evőkanál kókusztej
Így készítheted el:
Tedd az összes „száraz” összetevőt egy tálba és keverd össze, majd add hozzá a kókuszolajat és a tejet. Keverd simára a tésztát, ezzel egy nagyon könnyű masszát kell kapnod. Legegyszerűbb, ha minifánk sütő éppel dolgozol, de ha nincs, megteszi bármilyen más sütőforma is, a lényeg, hogy apró fánkokat formázz a tésztából. Ha géppel dolgozol, süsd 2-3 percig, ha sütőbe teszed, süsd 170 fokon kb. 10 percig.
Fahéjas cukormáz hozzávalók:
– fél bögre porcukor
– 1 evőkanál fahéj
Keverd össze és olvaszd fel a fahéjas cukrot, majd mártogasd bele a kihűlt fánkokat!
Még több Body
7 érdekesség a vagináról, amiről a nők azt kívánják, bárcsak előbb tudták volna
A csajok a Buzzfeeddel osztották meg névtelenül a tudásukat, hogy te is tutira minden szükséges infó birtokában lehess!
5 hatásos gyakorlat, ha a derekad a gyengéd
Garantáltan imádni fogod a végeredményt!
A videó, ami után minden nő jobban érzi magát
Hatalmasat ment a TikTokon, és nem is csoda!
Minden, amit tudnod kell a karácsonyi pluszkilókról
Van egy rossz hírünk: ilyenkor még az edzés sem segít.