2015.11.10.@ 11.11

Kiderült: A zsír egészségesebb az olajnál

Képzeld, egy friss kutatás szerint az állati eredetű zsiradékok sokkal egészségesebbek, mint a napraforgóolaj, ami akár súlyos betegséget is okozhat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kiderült: A zsír egészségesebb az olajnál

Fogadjunk, eddig te is azt gondoltad, hogy zsírral főzni egészségtelen, igaz? Az utóbbi időben egyre több meglepő dolog derült ki az eddig károsnak tartott hozzávalóról: a tudósok például bebizonyították, hogy igenis léteznek egészséges zsírok, de arra is fény derült, hogy a zsírszegény diéta sajnos nem működik. Egy angol kutatócsoport most pedig annak is utánajárt, hogy a növényi olajokból (például a napraforgó- vagy a kukoricaolaj) főzés közben olyan mérgező anyagok szabadulnak fel, amik a rák és a szívproblémák kialakulásában is szerepet játszanak. Grootveld professzor szerint mindez annak köszönhető, hogy magas hőmérsékleten ezeknek az anyagoknak megváltozik a molekulaszerkezete. A tudós azt is hozzátette, hogy háromszor több mérgező anyag van a napraforgó- és kukoricaolajban, mint a vajban vagy a zsírban.

Ezért a kutatócsoport tagjai azt tanácsolják, hogy inkább vajjal, zsírral, olívaolajjal vagy kókuszolajjal készült ételeket egyél, ezekből ugyanis kevesebb méreganyag szabadul fel melegítés közben.

Téged is meglepett a legújabb fitt-hír?

Címkék: egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód mozgás növényi olaj olaj sport sportolás táplálkozás zsír

Még több Body

Ez lenne a világ legkeményebb edzése?

Ez lenne a világ legkeményebb edzése?

Aki ezt végig tudja csinálni, igazi hős!

Élő Ken 70 műtét után már mégsem akar baba lenni

Úgy tűnik, megbánta a sok műtetet!

Kollagén és hyaluronsav – bőrünk barátai (x)

Te tudod, hogy mi a szerepük? Bőrünk megfelelő állagáért felelősek. A kollagén alapú vázelemek, az elasztin, a hyaluronsav és az általa megkötött vízmennyiség együttesen dolgoznak a szép és feszes bőrért, de kevesen tudják, hogy az egészséges ízületeinket is nekik köszönhetjük.