5 diétás őszi süti
Szeretnél úgy nassolni, hogy a nagy adag cukorbomba miatt ne legyen bűntudatod? Ezek a sütik csupa egészséges hozzávalóból készülnek, így akár egy egész tepsivel is befalhatsz belőlük!

Oszd meg a cikket

Nem olyan régmegmutattuk az egészséges palacsinta és a diétás fánk receptjét, most pedig még ezeknél is fincsibb sütiket hoztunk neked! Ezek az őszi finomságok csupa egészséges hozzávalóból készülnek, cukrot pedig egyáltalán nem tartalmaznak. Na, felcsigáztunk? Akkor kösd fel a kötényedet és csekkold a recepteket!
1. Sütőtökös mousse
Hozzávalók:
– 3-6 teáskanál édesítő, ízlés szerint
– 1 csésze zsírszegény túró
– 1 evőkanál pudingpor
– fél csésze sütőtök püré
– fél teáskanál sütőtök pite fűszer vagy mézeskalács fűszerkeverék
– fél teáskanál fahéj
– negyed csésze tej
Elkészítés:
Tegyél minden alapanyagot a turmixgépbe és dolgozd össze krémesre. Amikor kész, rakd be a masszát a hűtőbe kb. egy órára, és már fogyaszthatod is.
2. Gyömbéres-quinoa magos keksz
Hozzávalók:
– 1,5 csésze teljes kiőrlésű liszt
– 1 kávéskanál szódabikarbóna
– 1 teáskanál őrölt gyömbér
– 1 teáskanál őrölt fahéj
– 1 teáskanál őrölt szerecsendió
– 1 tojás
– háromnegyed csésze quinoa
– fél csésze vegán vaj
– fél csésze barnacukor
– fél teáskanál őrölt szegfűszeg
– harmad csésze melasz
– negyed teáskanál só
Elkészítés:
Első lépésként melegítsd elő a sütőt 180°-ra, hogy amíg a süti elkészül, legyen ideje bemelegedni. Ezután a quinoa magokat szórd turmixgépbe és őröld finom porrá, aztán a száraz alapanyagokkal keverd össze. Egy másik tálban kutyuld össze a puha vajat, a barna cukrot, a tojást, és melaszt, aztán kezd el beleszitálni a lisztes keveréket lassan, és gyúrd össze az egészet. Ha kész, tépj le a tésztából kis darabokat és sodorj belőlük golyókat, aztán helyezd rá őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. (Hagyj legalább 5-6 centi helyet közöttük!) Kb. 10 perc alatt a cookiek meg is sülnek, ha már aranybarna az aljuk vedd ki őket. 1 perc pihentetés után már eheted is.
3. Almás muffin
– 2 nagyobb alma
– 15 dkg teljeskiőrlésű liszt
– 10 dkg fehér liszt
– fél tasak sütőpor
– csipet szódabikarbóna
– 1 tojás
– 14 dkg olvaszott vaj
– 8 dkg nyírfacukor (más édesítőszer)
– 3 dl tej
– pár csepp citromlé és a citrom reszelt héja
– csipet fahéj és szerecsendió
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg és reszeld le, majd szórd meg a fűszerekkel. A tojást keverd habosra az olvasztott vajjal és édesítőszerrel, öntsd hozzá a citromlevet és a tejet. A lisztet keverd össze a sütőporral és szódabikarbónával, reszeld bele a citromhéjat. Most öntsd hozzá a cukros masszát, de folyamatosan keverd, hogy ne legyen csomós. Ha kész, mehet bele az alma. Adagold muffintepsibe és 180 fokon süsd 25 percig.
4. Datolyás sütinyalóka
Hozzávalók:
– 24 fogpiszkáló vagy kis tortabot
– 3 evőkanál vaníliás szójatej
– 2 alma
– 1 csésze aszalt datolya (a medjoolt ajánljuk, mert ez elég húsos és nem szárad ki a belseje)
– 1 teáskanál friss vanília
– apróra vágott dió, kókuszreszelék, apróra vágott csokoládé, vagy csokireszelék ízlés szerint
Elkészítés:
A datolyákat, a szójatejet és a vaníliát mixeld össze a turmixgépben. A kész masszából a kezed vagy fémkanál segítségével formázz golyókat, aztán szúrd beléjük a pálcikát, majd forgasd bele őket a feltétekbe. Ha nem tudsz neki ellenállni, rögtön nasizhatsz is, de a hűtőbe is beteheted őket, úgy sokáig elállnak.
5. Almás-pekándiós szelet
Hozzávalók a tésztához:
– 18 db datolya
– 1 teáskanál fahéj
– háromnegyed csésze mandulavaj
– negyed csésze méz
– fél csésze cukrozatlan kókuszreszelék
– fél csésze egész pekándió
Hozzávalók a töltelékhez:
– 3 alma vékonyra szeletelve
– 1 teáskanál fahéj
– fél csésze egész pekándió
– negyed csésze kókuszolaj
– csipetnyi só
Elkészítés:
A tészta alapanyagait dobd a turmixgépbe és törd alaposan össze. Fogj egy 20×20-as tepsit és egyenletesen nyomkodd bele a masszát, aztán tedd hűtőbe, míg a töltelék elkészül. Ehhez pirítsd meg a pekándiót (kb. 8 perc alatt), nagyjából aprítsd is össze, illetve a szeletelt almát a kókuszolajon kicsit párold meg. Szórd rá a fahéjat és a csipetnyi sót is. Amikor az alma kihűlt, vedd ki a hűtőből a tepsit, oszlasd el a tetején az almaszeleteket és a pekándiót is. Ezután tedd be megint a hűtőbe, ha pedig teljesen összeállt (ez sajnos 6-8 óra várakozást jelent), akkor szeletelheted is!
Na, te melyiket válaszod?
Még több Body
A videó, ami után minden nő jobban érzi magát
Hatalmasat ment a TikTokon, és nem is csoda!
Minden, amit tudnod kell a karácsonyi pluszkilókról
Van egy rossz hírünk: ilyenkor még az edzés sem segít.