2015.11.26.@ 12.11

Itt az új sütiőrület: pitetorta

A kedvenced az almás pite, de a krémes sütiknek sem tudsz ellenállni? Akkor az új finomság, a pitével töltött torta biztosan nagy kedvenced lesz!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Itt az új sütiőrület: pitetorta

Úgy tűnik, a hagyományos sütik már egyáltalán nem trendik, mostanában ugyanis egymás után jelennek meg az őrültebbnél őrültebb desszert kombók! Gondolj csak például a fánkshake, ami óriási sikert aratott, de a cronut és a cruffin is szuper kísérlet volt. De talán mind közül a legfincsibb és legmeglepőbb a Brownie Funfetti, ami egyszerre ötvözte a browniet, a cookiet, a piskótát és a vaníliafagyit.

Most viszont valami ennél is jobbat találtak ki, az új kedvenc ugyanis a pitetorta, ami egyszerűen csak pitéből és tortából áll, persze az elkészítése ennél picit bonyolultabb. Ennek ellenére mégis felrobbantotta az Instát a napokban.

 

I really want some piecaken #desserts #piecaken #endlesspossibilities

A photo posted by Hannah (@haniqua89) on Nov 25, 2015 at 8:50pm PST

Kedvet kaptál hozzá te is, igaz? Akkor készítsd el ezt a szuper receptet!

Hozzávalók a pitéhez:

25 dkg vaj

6 nagy alma

5-6 teáskanál hideg víz

2,5 bögre finomliszt

1 evőkanál citromlé

1 evőkanál kukoricakeményítő

1 teáskanál fahéj

1 evőkanál + háromnegyed bögre kristálycukor

Hozzávalók a tortához:

6 tojás

3 bögre liszt

3 teáskanál szódabikarbóna

1,5 bögre kristálycukor

1,5 bögre tejföl

fél bögre olívaolaj

Hozzávalók a krémhez:

45 dkg szobahőmérsékletű vaj

25 dkg porcukor

1 teáskanál vanília-kivonat

1 teáskanál friss vanília

Elkészítés:

Az almát hámozd meg és szeleteld fel. Tedd egy tálba, szórd rá a fahéjat és a háromnegyed bögre cukrot, aztán öntsd rá a citromlevet és keverd össze. A kukoricakeményítőt a 1,5 kanál vízzel keverd csomómentesre, majd locsold rá ezt is az almára és tedd félre, amíg a pitetésztát elkészíted. Ehhez a lisztet a csipetnyi sóval, és az egy evőkanálnyi cukorral keverd össze, morzsold bele a vajat, lassanként adagold bele a maradék vizet is. A tésztát gyúrd össze, vágd félbe, majd mindkét felét lisztezett deszkán nyújtsd ki. Az egyiket tedd bele egy kivajazott pitesütő formába, szórd rá az almaszeleteket, aztán fedd be a másik tésztával. Néhány helyen szúrd meg a tetejét villával, végül előmelegített sütőben süsd 40 percig, míg szép aranybarna lesz.

Amíg a pite készül, jöhet a torta elkészítése! A lisztet, a cukrot és a szódabikarbónát keverd össze, aztán adagold hozzá az olajat is. (Ha a tészta nem elég lágy, még egy kis olívaolajat adhatsz hozzá.) Tedd bele a tojásokat és a tejfölt, és keverd teljesen simára az egész tésztát. Egy tortaformába önts két ujjnyit a tésztából, tedd bele a kisült pitét, aztán öntsd rá a maradék tésztát is. Megint kezdődhet a sütés, 180 fokon kb. 1 órára van szüksége a sütinek. Persze azért néha ellenőrizd, hogy ne égjen meg! Amikor kész, vedd ki a sütit és hagyd teljesen kihűlni, de hűtőbe is teheted.

A krémhez a vajat és a porcukrot keverd össze, majd amikor már egészen habos, add hozzá a vanília kivonatot és a friss vaníliát is. Vedd ki a tortát a hűtőből, fedd be a krémmel, aztán tedd vissza, hogy megszilárduljon rajta. Csak ezután szeleteld fel a pitetortát!

Cosmo-tipp: Érdemes a krémet a tortára kenés előtt mélyhűtőbe tenni egy-két órára, úgy könnyebb vele dolgozni.


Mother of god… #piecaken #dessertgoals #someonemakethis @elkelkelkelke #happythanksgiving

A photo posted by Marion (@lizavetta19) on Nov 25, 2015 at 5:01pm PST

Címkék: desszertőrület életmód lifestyle piecaken pitetorta recept süti test

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

„Egy hétig maszkban edzettem, ez történt”

Börtönbüntetést kaphat ez a lány pár szexi szelfi miatt

Kambodzsában kicsit máshogy működnek a dolgok, és egy-egy dögösebb fotó miatt óriási bajba lehet kerülni.

Hightech kozmetikumokkal szépüljünk! (x)

A 100% hatóanyag kozmetikumokban bízhatunk, mert ezek a készítmények az arcápolás csúcsát jelentik. Méltán van helyük a professzionális, luxus