2015.12.20.@ 09.12

Készíts habcsókot villámgyorsan!

Nálad sem múlhat el a karácsony fincsi habcsók nélkül? Tudjuk, hogy a boltit egyszerűbb megvenni, de ezt a receptet kár lenne kihagyni, annyira könnyű összedobni!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Készíts habcsókot villámgyorsan!

Úgy belejöttél év közben a sütigyártásba, hogy a karácsonyi nasikat is saját kezűleg akarod elkészíteni? Akkor mindhárom habcsókos receptünket imádni fogod, ugyanis szupergyorsak és pont olyan ízűek, mint amire gyerekkorodból emlékszel!

Ha pedig úgy döntenél, hogy más finomságokkal is próbálkoznál, akkor próbáld ki sütés nélküli receptjeinket, vagy a mennyei almás pitét is. Hidd el, nem fogod megbánni!

Hozzávalók:

– 20 dkg porcukor
– 4 tojásfehérje
– csipetnyi só

Elkészítés:

Először is melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tojásfehérjét robotgéppel verd fel, majd amikor az állaga már félkemény, szórd bele a porcukor felét, és így verd tovább. Addig habosítsd, míg éppen eléri a teljes keménységét, azután add hozzá a porcukor másik felét is, illetve a csipetnyi sóról se feledkezz meg. Most már ne fogd vissza a robotgépet, legyen belőle minél keményebb massza!

Töltsd habzsákba a krémet és egy sütőpapírral letakart tepsire nyomj tetszőleges mintájú habcsókokat. Told be őket a sütőbe és kb. 10 percig süsd a habcsókokat. Ezután zárd el a tűzhelyet, és legalább 10, de még inkább 20 percig hagyd bent a tojásfehérjehabokat, hogy rendesen kiszáradjanak. Utána megeheted, vagy a fára is akaszthatod a sütiket.

Cosmo-tipp: Tartsd be a receptet rendesen, mert ha a megfelelő időben szórod a porcukrot a tojásfehérjébe, a végeredmény szép csillogó lesz!

Kókuszos habcsók

Hozzávalók:

– 20 dkg porcukor
– 15 dkg kókuszreszelék
– 3 tojásfehérje

Elkészítés:

Forralj fel egy fazék vizet, és a gőz felett verj kemény habot a tojásfehérjéből és a porcukorból. Óvatosan forgasd bele a kókuszreszeléket, nehogy megtörjön a hab, aztán kanalazd bele egy habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsire nyomj kis halmokat. Melegítsd elő 180 fokra a sütőt, aztán csúsztasd be a sütiket, de ezután vedd lejjebb a hőmérsékletet és 15-20 percig szárítsd a habcsókokat. Amikor az idő letelt, zárd el a sütőt, és 20-25 perc száradás után húzd ki a sütiket a melegből.

Vaníliás habkarika

Hozzávalók:

– 20 dkg porcukor
– 4 tojásfehérje
– 1 teáskanál vanília aroma
– csipetnyi só
– ételfesték

Elkészítés:

A tojásokat alaposan válaszd szét, ne maradjon a fehérjében egy pici sárgája sem, máskülönben nem lehet kemény habot verni belőle. A fehérjébe szórd bele a sót, azután gépi habverővel verj belőle kemény habot. Ezután lassanként szitálva add hozzá a porcukrot is – közben folyamatosan járjon a robotgép – végül a vanília aromát és az ételszínezéket is keverd hozzá.

Töltsd a krémet habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kis karikákat. A sütőt közben melegítsd elő kb. 100 fokra, aztán 1-1,5 óra alatt szárítsd ki a habcsókokat. Akkor jók, ha már könnyen elválnak a sütőpapírtól.

Hmm, ugye te is szívesen megkóstolnád őket?

Címkék: életmód habcsók habcsók recept karácsony karácsonyi süti recept süti süti recept táplálkozás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

3 hétig csak vizet ivott, így néz ki

3 hétig csak vizet ivott, így néz ki

Képzeld, semmi mást nem fogyasztott ezen kívül. De vajon érdemes követni a példáját?

Töltsd ki a Cosmo nagy napozás-kérdőívét és nyerj!

Nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogyan készülsz a strandszezonra fényvédelem-fronton. Töltsd ki a Cosmo kérdőívét, és nyerj 1 éves előfizetést a kedvenc magazinodra!

Ezt tedd, ha nehezen alszol el esténként

Egy apró változtatás a hálószobádban, és máris Csipkerózsikaként fogsz durmolni.

A legmenőbb babanevek 2019-ben

Kerülnéd a klasszikus neveket? Akkor inspirálódj listánkról!

„Egy hétig minden este nassoltam, mégis fogytam”

Olvasd el, milyen trükköt vetett be ez a lány a plusz kilók ellen!