Készíts habcsókot villámgyorsan!
Nálad sem múlhat el a karácsony fincsi habcsók nélkül? Tudjuk, hogy a boltit egyszerűbb megvenni, de ezt a receptet kár lenne kihagyni, annyira könnyű összedobni!

Oszd meg a cikket

Úgy belejöttél év közben a sütigyártásba, hogy a karácsonyi nasikat is saját kezűleg akarod elkészíteni? Akkor mindhárom habcsókos receptünket imádni fogod, ugyanis szupergyorsak és pont olyan ízűek, mint amire gyerekkorodból emlékszel!
Ha pedig úgy döntenél, hogy más finomságokkal is próbálkoznál, akkor próbáld ki sütés nélküli receptjeinket, vagy a mennyei almás pitét is. Hidd el, nem fogod megbánni!
Hozzávalók:
– 20 dkg porcukor
– 4 tojásfehérje
– csipetnyi só
Elkészítés:
Először is melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tojásfehérjét robotgéppel verd fel, majd amikor az állaga már félkemény, szórd bele a porcukor felét, és így verd tovább. Addig habosítsd, míg éppen eléri a teljes keménységét, azután add hozzá a porcukor másik felét is, illetve a csipetnyi sóról se feledkezz meg. Most már ne fogd vissza a robotgépet, legyen belőle minél keményebb massza!
Töltsd habzsákba a krémet és egy sütőpapírral letakart tepsire nyomj tetszőleges mintájú habcsókokat. Told be őket a sütőbe és kb. 10 percig süsd a habcsókokat. Ezután zárd el a tűzhelyet, és legalább 10, de még inkább 20 percig hagyd bent a tojásfehérjehabokat, hogy rendesen kiszáradjanak. Utána megeheted, vagy a fára is akaszthatod a sütiket.
Cosmo-tipp: Tartsd be a receptet rendesen, mert ha a megfelelő időben szórod a porcukrot a tojásfehérjébe, a végeredmény szép csillogó lesz!
Kókuszos habcsók
Hozzávalók:
– 20 dkg porcukor
– 15 dkg kókuszreszelék
– 3 tojásfehérje
Elkészítés:
Forralj fel egy fazék vizet, és a gőz felett verj kemény habot a tojásfehérjéből és a porcukorból. Óvatosan forgasd bele a kókuszreszeléket, nehogy megtörjön a hab, aztán kanalazd bele egy habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsire nyomj kis halmokat. Melegítsd elő 180 fokra a sütőt, aztán csúsztasd be a sütiket, de ezután vedd lejjebb a hőmérsékletet és 15-20 percig szárítsd a habcsókokat. Amikor az idő letelt, zárd el a sütőt, és 20-25 perc száradás után húzd ki a sütiket a melegből.
Vaníliás habkarika
Hozzávalók:
– 20 dkg porcukor
– 4 tojásfehérje
– 1 teáskanál vanília aroma
– csipetnyi só
– ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat alaposan válaszd szét, ne maradjon a fehérjében egy pici sárgája sem, máskülönben nem lehet kemény habot verni belőle. A fehérjébe szórd bele a sót, azután gépi habverővel verj belőle kemény habot. Ezután lassanként szitálva add hozzá a porcukrot is – közben folyamatosan járjon a robotgép – végül a vanília aromát és az ételszínezéket is keverd hozzá.
Töltsd a krémet habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kis karikákat. A sütőt közben melegítsd elő kb. 100 fokra, aztán 1-1,5 óra alatt szárítsd ki a habcsókokat. Akkor jók, ha már könnyen elválnak a sütőpapírtól.
Hmm, ugye te is szívesen megkóstolnád őket?
Kapcsolódó cikkek



Szólj hozzá
Még több Body
Mostanában sokszor álmodsz szexszel? Ez lehet az oka!
Utánajártunk a dolgoknak.
7 érdekesség a vagináról, amiről a nők azt kívánják, bárcsak előbb tudták volna
A csajok a Buzzfeeddel osztották meg névtelenül a tudásukat, hogy te is tutira minden szükséges infó birtokában lehess!
5 hatásos gyakorlat, ha a derekad a gyengéd
Garantáltan imádni fogod a végeredményt!
A videó, ami után minden nő jobban érzi magát
Hatalmasat ment a TikTokon, és nem is csoda!
Minden, amit tudnod kell a karácsonyi pluszkilókról
Van egy rossz hírünk: ilyenkor még az edzés sem segít.