2015.12.23.@ 08.12

Diétás karácsonyi menü szupergyorsan

Akkor sem kell kihagynod a fincsi karácsonyi vacsit, ha éppen fogyókúrázol! Készítsd el ezeket a diétás ünnepi recepteket, és biztos, hogy nem aggódsz majd a pluszkilók miatt!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Diétás karácsonyi menü szupergyorsan

Fahéjas almaleves

Hozzávalók (2 főre):

  • 4 dkg alma
  • 3 dl sovány tej
  • 30 g diétás pudingpor
  • citrom
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • stevia

Elkészítés:

Tegyél egy liter hideg vizet egy edénybe, majd szórd bele a fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat egy kis citromlevet, és édesítsd steviával. Ezután jöhet a meghámozott, szeletekre vágott alma is. Ha megvagy, kezd forralni közepes vagy magasabb hőfokon, és ha már forr, vedd alacsonyabbra, közben pedig keverd össze a pudingport a tejjel. Ha már csomómentes, sűrítsd be a levest vele, főzd még néhány percig, és tálald fahéj rúddal vagy almaszeletekkel a tetején.

Dióbundában sült ponty

Hozzávalók (2 főre):

  • 4 vékony szelet pontyfilé
  • 1 nagy tojás
  • 3 dkg liszt
  • 10 dkg darált dióbél
  • 10 dkg vaj
  • egy kis só

Elkészítés:

Tisztítsd meg alaposan a halat. Ezután sózd be, és forgasd bele először a lisztbe, aztán a tojásba, majd pedig a dióba. A panírt mindig nyomkodd bele egy kicsit a halszeletekbe, hogy sütés közben is rajta maradjon. Ha mindegyiket megforgattad már a hozzávalókban, akkor olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, és amikor már forró, tedd bele a halakat. Arra azonban figyelj, hogy ne magas lángon süsd, mert a dió könnyen megég. Hogy még szebbek legyenek, tegyél rájuk fedőt, és forgasd meg őket néhányszor. Amikor megsültek (kb. 15-20 perc), vedd ki őket, és már kész is vagy! Tálald párolt zöldségekkel: spárgával, répával, gombával, brokkolival, vagy készíts hozzá egy könnyű salátát!

Diétás zserbó

Hozzávalók:

  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg light vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg gyümölcscukor vagy stevia
  • 1 tojás
  • 1 dl zsírszegény tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tábla legalább 70%-os étcsoki
  • csipetnyi sütőpor
  • cukormentes baracklekvár
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd morzsold el benne a vajat. A tejben futtasd fel az élesztőt, és add hozzá a lisztet, a tojást, édesítőt és egy evőkanál olajat. A tésztából készíts három golyót, az elsőt nyújtsd akkorára, mint a tepsi, tedd bele, és kend meg a baracklekvárral, majd szórd meg a gyümölcscukorral összekevert dióval. Ezután tedd rá a második, kinyújtott tésztalapot, és ezt is kend meg lekvárral, majd szórd meg dióval. A harmadikkal fedd be az egészet, majd egy órát pihentesd. Ezután előmelegített sütőben süsd készre körülbelül fél óra alatt. Közben olvaszd meg a csokit, és vond be vele a kész sütemény tetejét, majd pedig hagyd megkeményedni és kihűlni.

Címkék: advent almaleves diétás karácsonyi menü diétás recept dióbundában sült ponty fogyókúra karácsony recept ünnepi készülődés zserbó

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

8 jel, hogy gluténérzékeny vagy

Veszélyes öregedésgátló módszer terjed

Gondolkoztál már azon, hogy pár celeb miért néz ki sokkal fiatalabbnak a koránál? A válasz egy illegális módszerben rejlik...

3 hétig csak vizet ivott, így néz ki

Képzeld, semmi mást nem fogyasztott ezen kívül. De vajon érdemes követni a példáját?

Töltsd ki a Cosmo nagy napozás-kérdőívét és nyerj!

Nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogyan készülsz a strandszezonra fényvédelem-fronton. Töltsd ki a Cosmo kérdőívét, és nyerj 1 éves előfizetést a kedvenc magazinodra!