2015.12.23.@ 08.12

Diétás karácsonyi menü szupergyorsan

Akkor sem kell kihagynod a fincsi karácsonyi vacsit, ha éppen fogyókúrázol! Készítsd el ezeket a diétás ünnepi recepteket, és biztos, hogy nem aggódsz majd a pluszkilók miatt!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Diétás karácsonyi menü szupergyorsan

Fahéjas almaleves

Hozzávalók (2 főre):

  • 4 dkg alma
  • 3 dl sovány tej
  • 30 g diétás pudingpor
  • citrom
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • stevia

Elkészítés:

Tegyél egy liter hideg vizet egy edénybe, majd szórd bele a fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat egy kis citromlevet, és édesítsd steviával. Ezután jöhet a meghámozott, szeletekre vágott alma is. Ha megvagy, kezd forralni közepes vagy magasabb hőfokon, és ha már forr, vedd alacsonyabbra, közben pedig keverd össze a pudingport a tejjel. Ha már csomómentes, sűrítsd be a levest vele, főzd még néhány percig, és tálald fahéj rúddal vagy almaszeletekkel a tetején.

Dióbundában sült ponty

Hozzávalók (2 főre):

  • 4 vékony szelet pontyfilé
  • 1 nagy tojás
  • 3 dkg liszt
  • 10 dkg darált dióbél
  • 10 dkg vaj
  • egy kis só

Elkészítés:

Tisztítsd meg alaposan a halat. Ezután sózd be, és forgasd bele először a lisztbe, aztán a tojásba, majd pedig a dióba. A panírt mindig nyomkodd bele egy kicsit a halszeletekbe, hogy sütés közben is rajta maradjon. Ha mindegyiket megforgattad már a hozzávalókban, akkor olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, és amikor már forró, tedd bele a halakat. Arra azonban figyelj, hogy ne magas lángon süsd, mert a dió könnyen megég. Hogy még szebbek legyenek, tegyél rájuk fedőt, és forgasd meg őket néhányszor. Amikor megsültek (kb. 15-20 perc), vedd ki őket, és már kész is vagy! Tálald párolt zöldségekkel: spárgával, répával, gombával, brokkolival, vagy készíts hozzá egy könnyű salátát!

Diétás zserbó

Hozzávalók:

  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg light vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg gyümölcscukor vagy stevia
  • 1 tojás
  • 1 dl zsírszegény tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tábla legalább 70%-os étcsoki
  • csipetnyi sütőpor
  • cukormentes baracklekvár
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd morzsold el benne a vajat. A tejben futtasd fel az élesztőt, és add hozzá a lisztet, a tojást, édesítőt és egy evőkanál olajat. A tésztából készíts három golyót, az elsőt nyújtsd akkorára, mint a tepsi, tedd bele, és kend meg a baracklekvárral, majd szórd meg a gyümölcscukorral összekevert dióval. Ezután tedd rá a második, kinyújtott tésztalapot, és ezt is kend meg lekvárral, majd szórd meg dióval. A harmadikkal fedd be az egészet, majd egy órát pihentesd. Ezután előmelegített sütőben süsd készre körülbelül fél óra alatt. Közben olvaszd meg a csokit, és vond be vele a kész sütemény tetejét, majd pedig hagyd megkeményedni és kihűlni.

Címkék: advent almaleves diétás karácsonyi menü diétás recept dióbundában sült ponty fogyókúra karácsony recept ünnepi készülődés zserbó

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Mostanában sokszor álmodsz szexszel? Ez lehet az oka!

7 érdekesség a vagináról, amiről a nők azt kívánják, bárcsak előbb tudták volna

A csajok a Buzzfeeddel osztották meg névtelenül a tudásukat, hogy te is tutira minden szükséges infó birtokában lehess!

5 hatásos gyakorlat, ha a derekad a gyengéd

Garantáltan imádni fogod a végeredményt!

A videó, ami után minden nő jobban érzi magát

Hatalmasat ment a TikTokon, és nem is csoda!

Minden, amit tudnod kell a karácsonyi pluszkilókról

Van egy rossz hírünk: ilyenkor még az edzés sem segít.