Diétás karácsonyi menü szupergyorsan
Akkor sem kell kihagynod a fincsi karácsonyi vacsit, ha éppen fogyókúrázol! Készítsd el ezeket a diétás ünnepi recepteket, és biztos, hogy nem aggódsz majd a pluszkilók miatt!

Oszd meg a cikket

Fahéjas almaleves
Hozzávalók (2 főre):
- 4 dkg alma
- 3 dl sovány tej
- 30 g diétás pudingpor
- citrom
- fahéj
- szegfűszeg
- só
- stevia
Elkészítés:
Tegyél egy liter hideg vizet egy edénybe, majd szórd bele a fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat egy kis citromlevet, és édesítsd steviával. Ezután jöhet a meghámozott, szeletekre vágott alma is. Ha megvagy, kezd forralni közepes vagy magasabb hőfokon, és ha már forr, vedd alacsonyabbra, közben pedig keverd össze a pudingport a tejjel. Ha már csomómentes, sűrítsd be a levest vele, főzd még néhány percig, és tálald fahéj rúddal vagy almaszeletekkel a tetején.
Dióbundában sült ponty
Hozzávalók (2 főre):
- 4 vékony szelet pontyfilé
- 1 nagy tojás
- 3 dkg liszt
- 10 dkg darált dióbél
- 10 dkg vaj
- egy kis só
Elkészítés:
Tisztítsd meg alaposan a halat. Ezután sózd be, és forgasd bele először a lisztbe, aztán a tojásba, majd pedig a dióba. A panírt mindig nyomkodd bele egy kicsit a halszeletekbe, hogy sütés közben is rajta maradjon. Ha mindegyiket megforgattad már a hozzávalókban, akkor olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, és amikor már forró, tedd bele a halakat. Arra azonban figyelj, hogy ne magas lángon süsd, mert a dió könnyen megég. Hogy még szebbek legyenek, tegyél rájuk fedőt, és forgasd meg őket néhányszor. Amikor megsültek (kb. 15-20 perc), vedd ki őket, és már kész is vagy! Tálald párolt zöldségekkel: spárgával, répával, gombával, brokkolival, vagy készíts hozzá egy könnyű salátát!
Diétás zserbó
Hozzávalók:
- 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 20 dkg light vaj
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg gyümölcscukor vagy stevia
- 1 tojás
- 1 dl zsírszegény tej
- 1 dkg élesztő
- 1 tábla legalább 70%-os étcsoki
- csipetnyi sütőpor
- cukormentes baracklekvár
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd morzsold el benne a vajat. A tejben futtasd fel az élesztőt, és add hozzá a lisztet, a tojást, édesítőt és egy evőkanál olajat. A tésztából készíts három golyót, az elsőt nyújtsd akkorára, mint a tepsi, tedd bele, és kend meg a baracklekvárral, majd szórd meg a gyümölcscukorral összekevert dióval. Ezután tedd rá a második, kinyújtott tésztalapot, és ezt is kend meg lekvárral, majd szórd meg dióval. A harmadikkal fedd be az egészet, majd egy órát pihentesd. Ezután előmelegített sütőben süsd készre körülbelül fél óra alatt. Közben olvaszd meg a csokit, és vond be vele a kész sütemény tetejét, majd pedig hagyd megkeményedni és kihűlni.
Kapcsolódó cikkek



Szólj hozzá
Még több Body
7 érdekesség a vagináról, amiről a nők azt kívánják, bárcsak előbb tudták volna
A csajok a Buzzfeeddel osztották meg névtelenül a tudásukat, hogy te is tutira minden szükséges infó birtokában lehess!
5 hatásos gyakorlat, ha a derekad a gyengéd
Garantáltan imádni fogod a végeredményt!
A videó, ami után minden nő jobban érzi magát
Hatalmasat ment a TikTokon, és nem is csoda!
Minden, amit tudnod kell a karácsonyi pluszkilókról
Van egy rossz hírünk: ilyenkor még az edzés sem segít.