Ekcémásnak hitték, kiderült, hogy rákos

Eleanor sokáig ártalmatlan bőrbetegségnek tudta be tüneteit, aztán bebizonyosodott, hogy ennél sokkal nagyobb a gond.

Ekcémásnak hitték, kiderült, hogy rákos

A 26 éves Eleanor Rooney évek óta ekcémával küzdött, ezért igazán fel sem tűnt neki, hogy az egész teste viszket, betudta egy egyszerű bőrbetegségének. Végül aztán mégis elment orvoshoz, ahol aztán kiderült, hogy a viszketést nem ekcéma, hanem rák okozza.

ekcéma-cosmopolitan-1

A lánynak az volt először gyanús, hogy az ekcémás tünetek testének olyan részein is előjöttek, ahol korábban sosem, és az ekcéma elleni készítmények sem hatottak. Aztán amikor kulcscsontja alatt talált egy csomót, úgy döntött, inkább orvoshoz fordul, igaz, még ekkor sem gondolt semmi rosszra. A doktor két másik csomót is talált Eleanor nyakán, ezért a lányt további vizsgálatoknak vetették alá, és kiderült, hogy kettes stádiumú Hodgkin limfómája van, ami a nyirokrendszer rosszindulatú, daganatos megbetegedése.

Ez a viszonylag ritka betegség, legtöbbször a fiatalokat támadja meg. Eleanor sokáig el sem hitte, hogy rákos, egészen addig úgy érezte, minden rendben van egészségével, hisz rendszeresen edzett, jól érezte magát, eszébe sem jutott, hogy baja lehet. Azon túl, hogy megijedt, mérges is volt, mert épp költözés előtt állt, és munkát is kapott. Orvosa végül azzal próbálta nyugtatni őt, hogy azt javasolta neki, fogja fel ezt a betegséget egyfajta szünetként az életében.

ekcéma-cosmopolitan-2

Ez a bizonyos „szünet” végül fél évig tartott, a kemoterápia pedig nagyon megviselte a lányt – állandóan fáradt volt, sétálni is alig maradt ereje, még a csontjaiban is fájdalmat érzett, aztán gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra jobban lett, és dolgozni is vissza tudott menni. Szerencsére teljesen meggyógyult, most már csak annyi dolga van, hogy háromhavonta vissza kell mennie kontrollra, hogy ha a betegség mégis visszatérne, még időben észrevegyék azt.

Eleanor úgy érzi, pasija és a családja támogatása nélkül nem lett volna képes végigcsinálni ezt az egészet. Mióta újra egészséges, próbálja kiélvezni élete minden pillanatát, rengeteget utazik, bulizik, ha teheti, akkor nem csak pasijával, de barátaival is.

Még több

Body