„Hozzámentem a gyerekkori szerelmemhez, ez lett a vége”

Néhány szerencsés már a gimis évei alatt megtalálja az igazit és igent mond az első nagy szerelmének. De tényleg olyan mázlisták? Egy őszinte lány megosztotta a saját tapasztalatait.

„Hozzámentem a gyerekkori szerelmemhez, ez lett a vége”
Emily Cappiello még a középsuliban ismerkedett meg a jövendőbeli férjével, akivel már akkor érezte, hogy képes lenne leélni egy egész életet. Aztán egyszercsak azon kapta magát, hogy eltelt 12 év és a házasságuk tönkrement. Nem volt harmadik fél vagy veszekedés, szimplán úgy döntöttek, hogy ideje ismét a szinglik táborához csatlakozni, külön-külön. Elsőre szomorúnak tűnhet a sztori, pedig Emily így utólag pontosan tudja, hogy mikre is kell odafigyelni, ha úgy döntesz, az első komoly pasidhoz mész feleségül.
„Az első fontos pont, hogy fogadd el a tényt: mindketten változni fogtok – kezd bele a történetébe Emily, aki a Popsugar magazinnal osztotta meg a tapasztalatait. – Ha belegondolsz, furcsa is lenne, ha ugyanolyan maradna a másik, mint amilyen a gimis évek alatt volt. Változunk és ez teljesen oké, ameddig együtt és nem egymás nélkül következnek be az apró átalakulások.” A lány bevallása szerint akkor követték el a legnagyobb hibát, amikor nem kapcsoltak időben, hogy már rég másra vágynak és teljesen más emberek lettek. Így egy idő után már nem tudták megbeszélni, hogy pontosan ki mit is akar az élettől az új felállásban.
De nem csak ez az egyetlen rizikófaktor a korai románcok tartósításában: „Ha őszinte akarok lenni magamhoz, akkor már az elején elrontottam a jövőnket. A mai napig imádom az exem, viszont egy kicsit mindig is abba voltam szerelmes, amilyennek elképzeltem, hogy majd milyen is lesz ő és figyelmen kívül hagytam, hogy az álomképem és az ő aktuális énje meg sem közelítik egymást. Szóval ne a pasid elképzelt felturbózott verzióját keresd benne, hanem lásd meg őt a saját valójában és azt szeresd.” Ez nem azt jelenti, hogy ne motiválhatnád többre a szerelmed, sőt, szuper ha képesek vagytok kihozni a másikból a legtöbbet.
És hogy mi Emily legfőbb tanácsa? Ne veszítsd el önmagad és sose maradj valakivel csak azért, mert kényelmes és mert félsz kitenni magad a csalódásoknak és a randizásoknak. Benne van a pakliban, hogy néhányszor még összetörik a szíved, de cserébe egy olyan ember mellett élheted le az életed, aki seperc alatt össze tudja ragasztani.

Még több

Body