2018.04.19.@ 14.04

Egy ritka betegség miatt éhes mindig ez a lány

Te hogy viselnéd, ha egész nap éhesnek éreznéd magad? Képzeld, ez a 25 éves lány akkor is azt érzi, hogy napok óta nem evett, ha éppen a kedvenc szendvicsét eszi!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Egy ritka betegség miatt éhes mindig ez a lány

A 25 éves Alex Brown már kisbabának is kicsit teltebb volt, mint az átlag, husis combja, karja volt, de a szülei azt gondolták, hogy idővel majd arányossá válik a kislány teste. De a helyzet később sem javult sokat, Alex arca puffadt maradt, az izmaiban alig-alig volt erő és tartás. Amikor 3 éves volt, a szülei orvoshoz vitték, ahol kiderült, hogy egy igen ritka betegségben, a Prader-Willi szindrómában szenved, és ez okozza nála a torz elhízást és azt, hogy állandóan ehetnékje támad… Mivel Alex, mindent felfalt, ami az útjába került, a szülei végül úgy döntöttek, hogy elzárják előle az ételt: lakat került a hűtőszekrényre, a kamrára és még a garázsra is.

A student with a rare condition that causes constant hunger has revealed how her parents used to lock the FRIDGE so she couldn’t steal food. See SWNS story NYHUNGRY; Alex Brown, 25 (Pictured), has a Prader-Willi-like syndrome, an incurable genetic disorder which causes. If she eats fatty or sugary grub she will quickly pile on pounds and struggle to lose them, so she must closely monitor her calorie intake. Against all the odds she has lost 20lbs in two years through daily exercise and restricting her diet and is documenting her grueling journey on her Facebook page. Now she is speaking out in a bid to raise awareness about the condition and to help others with PWS and similar conditions realize they can follow in her footsteps.

Az a legnehezebb az egészben, hogy tényleg állandóan éhes vagyok, korábban végtelen számú hamburgert meg tudtam enni, és nem érdekelt, hogy emiatt kövér maradok. Csak a kaja érdekelt” – emlékszik vissza kisgyerekkorára a lány. „Amikor szülinapi zsúrra hívtak, az anyukám már előre felkészített, elmesélte, hogy nagyon sok finom étel, torta és süti lesz a buliban, és a lelkemre kötötte, hogy egy falattal sem ehetek többet, mint amennyit a barátom anyukája ad… Mondanom sem kell, kibírhatatlan volt látni, hogy a többiek tolják magukba a sütiket, és nekem nem szabad ennem. Amikor pedig a barátaim át akartak jönni, inkább nemet mondtam, hogy ne lássák az összes bezárt szekrényt és hűtőt. Cikinek éreztem az egészet.” – mondta Alex.

Amikor a lány 19 évesen megkapta a jogsiját, eljött, amire mindig is vágyott: szabad utat kapott a Mekihez, szendvicsezőkhöz, és nem kellett többet engedélyt kérnie, ott evett és annyit, amennyit csak akart. A folyamatos kajahadjáratnak köszönhetően, még kövérebb lett, hiszen ezzel a betegséggel már egy kevés cukor és szénhidrát is nagyon gyorsan súlygyarapodáshoz vezet.

Aztán két évvel ezelőtt a lány találkozott egy specialistával, aki azonnali fogyást javasolt neki, hogy ezzel elkerülje az elhízás okozta komolyabb betegségeket. Alexnek pedig nem kellett kétszer mondani, rohamtempóban kezdett fogyózni, és mára 20 kilóval kevesebbet mutat a mérlege. A betegsége miatt nehezített pályán mozog, de a rendszeres testmozgás és az egészséges kaják meghozták az eredményt neki, az átalakulását pedig bárki nyomon követheti Facebook-oldalán, ahol rendszeresen posztolja sikereit.

Címkék: betegség éhség fogyókúra sport

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Ezeknek a diéta trükköknek köszönheti Meghan, hogy bomba formában van

Ezeknek a diéta trükköknek köszönheti Meghan, hogy bomba formában van

Meghan mindig is szenvedélyes képviselője volt az egészséges életmódnak – most összeszedtük a legjobb tippjeit!

7 érdekesség a vagináról, amiről a nők azt kívánják, bárcsak előbb tudták volna

A csajok a Buzzfeeddel osztották meg névtelenül a tudásukat, hogy te is tutira minden szükséges infó birtokában lehess!

5 hatásos gyakorlat, ha a derekad a gyengéd

Garantáltan imádni fogod a végeredményt!

A videó, ami után minden nő jobban érzi magát

Hatalmasat ment a TikTokon, és nem is csoda!

Minden, amit tudnod kell a karácsonyi pluszkilókról

Van egy rossz hírünk: ilyenkor még az edzés sem segít.