2018.07.31.@ 10.07

Hihetetlen fájdalmai vannak a vízre allergiás lánynak

Néhány évvel ezelőtt még az orvosok előtt is teljesen ismeretlen volt ez a betegség, emiatt segíteni sem tudtak rajta. Olvasd el a történetét!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hihetetlen fájdalmai vannak a vízre allergiás lánynak

A 25 éves Valentina Bonas Magyarországon, Budapesten született, 2007-ben, 14 éves korában költözött a családjával az Egyesült Államokba. Ekkor vette észre, hogy a testét kiütések lepik el, valahányszor vízzel érintkezik. Elég volt, hogy rácseppenjen egy kevés, elkezdjen izzadni vagy elázzon az esőben és azonnal fájdalmas allergiás reakciók jöttek ki rajta.

Hosszú kutatás után kiderült, hogy egy olyan ritka betegségben szenved, ami csak néhány évvel ezelőtt kapott nevet, ráadásul a mai napig nincs rá gyógymód. A kór neve: aquagenic urticaria.

Valentina a saját könnyeitől és izzadságától is foltokban megjelenő, vérvörös kiütéseket kap, de a nyál és a gyümölcsök leve is hasonló hatással van rá.

„A testem nagy részét eltakarhatom, de az arcomat nem és ez zavar a legjobban. Ha ott jelentkeznek a kiütések, szó sem lehet arról, hogy bárki meglásson, inkább csak otthon küzdök a fájdalommal, egyedül.”

Mivel egyelőre ismeretlen, hogy mivel lehetne kezelni ezt a problémát vagy legalább enyhíteni a fájdalmakat, Valentina kikísérletezte, hogyan tudja elfogadhatóbbá tenni a tüneteket. Meleg víz helyett hideggel – vagy télen maximum langyossal- zuhanyozik, mert úgy kevesebb kiütés jön ki rajta. Sosem tartózkodik 2-3 percnél tovább a zuhany alatt. Ha esős az idő, inkább nem mozdul ki és esti iskolába jár, mert akkor kevésbé meleg és párás az osztályterem, így nem izzad.

„Mindig próbáltam valahogy megakadályozni, hogy előjöjjenek a kiütések, mert nagyon zavaró volt, ahogy az emberek reagáltak, amikor meglátták őket. Most már mindig van nálam egy pulcsi, hogy magamra tudjam kapni, eltakarni a foltokat, ha esetleg víz ér.”

Címkék: aquagenic urticaria valentina bonas vízallergia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Élő Ken új fotói felrobbantották a netet

5 izgalmas film péntek estére

Péntek 13. elhozta a legjobb filmeket. Csekkold a listát!

Hihetetlen, mennyit keresett Kim Kardashian az új márkájával

És az se mindegy, hogy mennyi idő alatt sikerült ezzel az összeggel gyarapítania vagyonát.

„25 éves vagyok és 1 milliót költök évente botoxra”  

Hihetetlen, hogy mire gyűjt egyetem mellett!

„Nyílt levél a nőnek, akivel állítólag megcsalt a férjem”

Az ausztrál Whim nevű lapnak írt egy névtelen nő egy nagyon érdekes nyílt levelet. Megéri elolvasni!

Horoszkóp: Szeptember 9., Hétfő

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat szeptember 9-én is!

Ennyit kellene edzened hetente a lapos hasért

És nem, nincs könnyebb megoldás!