2018.07.31.@ 10.07

Hihetetlen fájdalmai vannak a vízre allergiás lánynak

Néhány évvel ezelőtt még az orvosok előtt is teljesen ismeretlen volt ez a betegség, emiatt segíteni sem tudtak rajta. Olvasd el a történetét!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hihetetlen fájdalmai vannak a vízre allergiás lánynak

A 25 éves Valentina Bonas Magyarországon, Budapesten született, 2007-ben, 14 éves korában költözött a családjával az Egyesült Államokba. Ekkor vette észre, hogy a testét kiütések lepik el, valahányszor vízzel érintkezik. Elég volt, hogy rácseppenjen egy kevés, elkezdjen izzadni vagy elázzon az esőben és azonnal fájdalmas allergiás reakciók jöttek ki rajta.

Hosszú kutatás után kiderült, hogy egy olyan ritka betegségben szenved, ami csak néhány évvel ezelőtt kapott nevet, ráadásul a mai napig nincs rá gyógymód. A kór neve: aquagenic urticaria.

Valentina a saját könnyeitől és izzadságától is foltokban megjelenő, vérvörös kiütéseket kap, de a nyál és a gyümölcsök leve is hasonló hatással van rá.

„A testem nagy részét eltakarhatom, de az arcomat nem és ez zavar a legjobban. Ha ott jelentkeznek a kiütések, szó sem lehet arról, hogy bárki meglásson, inkább csak otthon küzdök a fájdalommal, egyedül.”

Mivel egyelőre ismeretlen, hogy mivel lehetne kezelni ezt a problémát vagy legalább enyhíteni a fájdalmakat, Valentina kikísérletezte, hogyan tudja elfogadhatóbbá tenni a tüneteket. Meleg víz helyett hideggel – vagy télen maximum langyossal- zuhanyozik, mert úgy kevesebb kiütés jön ki rajta. Sosem tartózkodik 2-3 percnél tovább a zuhany alatt. Ha esős az idő, inkább nem mozdul ki és esti iskolába jár, mert akkor kevésbé meleg és párás az osztályterem, így nem izzad.

„Mindig próbáltam valahogy megakadályozni, hogy előjöjjenek a kiütések, mert nagyon zavaró volt, ahogy az emberek reagáltak, amikor meglátták őket. Most már mindig van nálam egy pulcsi, hogy magamra tudjam kapni, eltakarni a foltokat, ha esetleg víz ér.”

Címkék: aquagenic urticaria valentina bonas vízallergia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Mindannyian szeretjük a nyarat. Napozás, fürdőzés, vagy csak maga a jó idő... Viszont az UV sugarak, a sós víz, a meleg és a medencék vegyszerei igencsak károsítják hajunkat. De a megfelelő eszközökkel könnyedén óvhatod hajad a káros külső hatásoktól, hogy az visszatérhessen eredeti szépségéhez. Próbáld ki az új Univerzális növényi balzsamot az Yves Rocher-tól!

Ezért érzed magad másnaposnak alkohol nélkül is

Kevés ennél gonoszabb dolog létezik.