2018.08.10.@ 12.08

Ezért kezdj minden edzést hasazással

Nem mindegy, hogy miként állsz neki a testmozgásnak, illetve hogy milyen gyakorlatokkal kezdesz!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért kezdj minden edzést hasazással

Valószínűleg te is úgy tanultad, hogy mielőtt nekiállsz edzeni, be kell melegíteni a tested pár mozdulattal, és csak utána lehet nekiállni a kőkemény gyakorlatoknak. Mindez oké, de egy fontos dolog ebből kimaradt. Méghozzá az, hogy bemelegítés közben a mélyen és tested közepén található izmokat is meg kell mozgatni, az úgynevezett magot is, amit a jógatanárod is állandóan mantrázik neked.

Ez azt jelenti, hogy a hasizom bemelegítése az egyik legfontosabb dolog az edzés megkezdésében, vagyis érdemes mindig hasizom-gyakorlatokkal indítanod.

A hasizmod egy elég komplex dolog, ami nem csak arra jó, hogy szép kockás legyen és jól mutasson, de arra is, hogy megvédje a belső szerveidet. Illetve hogy tartsa és segítse a gerincedet körülvevő izmokat, hogy ki tudj egyenesedni. Ezért nem szabad elhanyagolni a hasizmot, sőt! Ez gyakorlatilag az egyik legfontosabb izom a testedben, vagyis érdemes nagyon odafigyelni rá. Ha ezzel kezded az edzést, azzal megalapozod a többi izmodnak, meg úgy általában minden mozdulatodat, hisz gondolj csak bele, milyen sokszor használod a hasizmodat úgy, hogy észre sem veszed. Felállásnál, leülésnél, sőt egy szimpla köhögésnél, orrfújásnál vagy tüsszentésnél is. Szóval ha eddig elhanyagoltad a hasizmodat, gyorsan állj neki gondozni. Sőt, kezdd azzal minden edzésed!

Címkék: bemelegítés gyakorlat hasizom gyakorlat sport

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Egészséges haj egy szempillantás alatt? Ezzel az többfunkciós növényi balzsammal lehetséges! (x)

Mindannyian szeretjük a nyarat. Napozás, fürdőzés, vagy csak maga a jó idő... Viszont az UV sugarak, a sós víz, a meleg és a medencék vegyszerei igencsak károsítják hajunkat. De a megfelelő eszközökkel könnyedén óvhatod hajad a káros külső hatásoktól, hogy az visszatérhessen eredeti szépségéhez. Próbáld ki az új Univerzális növényi balzsamot az Yves Rocher-tól!

Ezért érzed magad másnaposnak alkohol nélkül is

Kevés ennél gonoszabb dolog létezik.