2018.08.10.@ 12.08

Ezért kezdj minden edzést hasazással

Nem mindegy, hogy miként állsz neki a testmozgásnak, illetve hogy milyen gyakorlatokkal kezdesz!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért kezdj minden edzést hasazással

Valószínűleg te is úgy tanultad, hogy mielőtt nekiállsz edzeni, be kell melegíteni a tested pár mozdulattal, és csak utána lehet nekiállni a kőkemény gyakorlatoknak. Mindez oké, de egy fontos dolog ebből kimaradt. Méghozzá az, hogy bemelegítés közben a mélyen és tested közepén található izmokat is meg kell mozgatni, az úgynevezett magot is, amit a jógatanárod is állandóan mantrázik neked.

Ez azt jelenti, hogy a hasizom bemelegítése az egyik legfontosabb dolog az edzés megkezdésében, vagyis érdemes mindig hasizom-gyakorlatokkal indítanod.

A hasizmod egy elég komplex dolog, ami nem csak arra jó, hogy szép kockás legyen és jól mutasson, de arra is, hogy megvédje a belső szerveidet. Illetve hogy tartsa és segítse a gerincedet körülvevő izmokat, hogy ki tudj egyenesedni. Ezért nem szabad elhanyagolni a hasizmot, sőt! Ez gyakorlatilag az egyik legfontosabb izom a testedben, vagyis érdemes nagyon odafigyelni rá. Ha ezzel kezded az edzést, azzal megalapozod a többi izmodnak, meg úgy általában minden mozdulatodat, hisz gondolj csak bele, milyen sokszor használod a hasizmodat úgy, hogy észre sem veszed. Felállásnál, leülésnél, sőt egy szimpla köhögésnél, orrfújásnál vagy tüsszentésnél is. Szóval ha eddig elhanyagoltad a hasizmodat, gyorsan állj neki gondozni. Sőt, kezdd azzal minden edzésed!

Címkék: bemelegítés gyakorlat hasizom gyakorlat sport

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Kollagén és hyaluronsav – bőrünk barátai (x)

Kollagén és hyaluronsav – bőrünk barátai (x)

Te tudod, hogy mi a szerepük? Bőrünk megfelelő állagáért felelősek. A kollagén alapú vázelemek, az elasztin, a hyaluronsav és az általa megkötött vízmennyiség együttesen dolgoznak a szép és feszes bőrért, de kevesen tudják, hogy az egészséges ízületeinket is nekik köszönhetjük.