Rövidebb ideig élhetsz ettől a diétától

Ha épp ketogén diétán vagy, ezt feltétlenül olvasd el!

Rövidebb ideig élhetsz ettől a diétától

Nemrég kiderült, hogy azoknak a népszerű étrendeknek, – mint például a ketogén vagy az Atkins diéta – amiknek lényege, hogy drasztikus módon csökkented a széhidrátbeviteled mennyiségét, van egy hatalmas hátul ütője! Mégpedig, hogy nem csak a kilóid számát negyedelik meg, de az életed hosszúságát is. Ha szeretnéd ezt kikerülni és egészségesen fogyni, a szakértők szerint a legfontosabb, hogy mérsékelten csökkentsd a bevitt szénhidrát mennyiségét és amire még inkább figyelj, hogy ezek inkább növényi alapúak legyenek, ne pedig állatiak.

A napi kalóriamennyiség eloszlására is figyelj oda! Azoknál az embereknél ugyanis, akik a kalóriabevitelük körülbelül ötven százalékát a szénhidrátokból fedezik a legalacsonyabb a korai elhalálozás veszélye. Ellentétben azokkal, akik túl kevés vagy túl sok szénhidrátot esznek.

Mindezek mellett pedig arra is fény derült, hogy minél több húst és tejterméket fogyasztasz a növényi alapú szénhidrátok helyett, annál inkább csökkenni fog a várható élettartamod. Egyél sok zöldséget, hüvelyeseket, dióféléket, így nem kell félned attól, hogy a szervezeted, idő előtt felmondja a szolgálatot!

Az alacsony szénhidrát számokon alapuló diéták kutatását vezető dr. Sara Seidelmann úgy nyilatkozott: „Ha valaki mégis úgy dönt, hogy követi a nagyon alacsony szénhidráttartalmú étrendeket, akkor legalább figyeljen oda arra, hogy növényi zsírokat és fehérjéket vegyen magához, így elősegítheti az egészséges öregedést.”

Még több

Body