Kiderült: tilos az edzés másnaposan

Eddig a legdurvább macskajaj ellenére sem hagytad ki az edzést? Itt az ideje parkolópályára állítanod magad, legalábbis a koktéleste után, ha nem akarsz komoly bajt magadnak.

Kiderült: tilos az edzés másnaposan

Oké, egy húzósabb csajos este után érthető, hogy másnap nem csak az extra adag Cosmopolitan koktéltól, hanem a tripla adag kalóriaadagtól is fáj a fejed. Viszont míg előbbire egy csomó bevált praktika lapulhat a tarsolyodban, addig a plusz kalóriamennyiségre tényleg csak a testmozgás lehet a válasz. Ez viszont semmiképp sem jelenti azt, hogy az első utad a futógéphez vezessen – legalábbis David Beckham személyi edzője szerint. A sztáredző ugyanis elég nyomós érvet árult el, ami után tuti messzire kerülöd majd a brutál mozgást egy mámorosabb este után.

Shona Vertue pedig tudhat valamit, hiszen neki köszönheti szuper dögös alakját a sztárfocista is, akit szintén nem enged edzeni, ha előtte való nap koccintott egyet a haverokkal. „Óriási tévedés, hogy azzal nyugtatgatod magad buli közben, hogy majd másnap kiizzadod magadból az alkoholt” – kezdi a 31 éves tréner. Ennek a legfőbb oka, hogy másnapra elképesztően dehidratált az emberi szervezet és az utolsó vágya az, hogy további vizet veszítsen az izzasztó edzés során. Ráadásul a zsírvesztéshez először alaposan hidratálni kell a testet, különben csak egy hatalmas öngólt csavarhatsz be magadnak. Ezzel az indokkal pedig még David Beckhamet is azonnal meg lehet győzni.

Plusz a májad is elég keményen melózik, hogy ismét normál kerékvágásba kerüljön a szervezted és lebontsa a méreganyagokat, így nem túl jó ötlet egy durva HIIT edzéssel még nagyobb munkára bírni szegényt. Szóval ne legyen lelkifurdalásod, ha nem tudod rávenni magad a mozgásra, mert sokkal jobbat teszel magadnak, ha inkább otthon maradsz és minél több vizet iszol!

Még több

Body