2019.01.07.@ 12.01

Bizarr kihívás terjed a neten: Januhairy

Movember csajoknak – te kipróbálnád ezt a meghökkentő challange-et?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Bizarr kihívás terjed a neten: Januhairy

Először indult egyhónapos kampány amellett, hogy a nők szabadon hagyják nőni a szőrt a testükön. A Januhairy névre hallgató kihívást egy 21 éves angol egyetemista csajszi, Laura Jackson indította el, hogy a Movembernek csajos verziója is legyen. Ezzel a lányokat arra próbálja buzdítani, hogy fogadják el természetes valójukban önmagukat, miközben Laura egy jótékonysági szervezetnek is gyűjt.

Az Exeter University-n tanuló lány azt nyilatkozta, hogy az ötlet akkor jött neki, amikor megnövesztette a saját szőrét egy kísérlet kedvéért: „Bár én sokkal magabiztosabbnak és szabadabbnak éreztem magam, sok ember körülöttem nem értette, miért nem borotválkozom. Ekkor jöttem rá, hogy még mennyi mindent kell egymással kapcsolatban elfogadnunk, úgy igazából.”

A világ minden tájáról, Spanyolországtól Amerikáig csatlakoztak csajok Laurához, aki reméli, hogy legalább ezer fontot össze tud így gyűjteni a Body Gossip nevű jótékonysági szervezet számára. Az alapítvány oktatási programja egyébként fiatalokat tanít a testképről.

Laura egy képet is posztolt Instára magáról, hogy beindítsa a kihívást: „Egy pár hét kellett, hogy hozzá tudjak szokni, de már kifejezetten szeretem a testemen természetesen növő szőrt. Ráadásul imádom, hogy nem kell folyton a borotválkozással szenvedni” – kommentelte a fotót.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Januhairy (@janu_hairy) on Jan 2, 2019 at 10:35am PST

A csajszi amúgy hangsúlyozza, hogy nagyon sokan nem értik, miért dobta el a borotvát. „Amikor először döntöttem úgy, hogy hagyom megnőni a szőrt a testemen, anyukám megkérdezte, hogy lustaságból nem borotválkozom, vagy bizonyítani akarok valamit? Miért lennénk lusták, ha nem szedjük le a szőrt? Miért akarnánk bármit is bizonyítani?” – mondta Laura, akinek azóta az anyukája is csatlakozott a kihíváshoz!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Januhairy (@janu_hairy) on Dec 10, 2018 at 3:40am PST

A közösségi médián az emberek viszont még nem tudják eldönteni, hogy mit szóljanak a Januhairy-hez. Valaki azt kérdezte, hogy „miért kell elcsúfítani magad ahhoz, hogy bármit is bizonyíts?”, mások viszont inkább támogatják Laurát. Sokan kommentelik, hogy imádják a kezdeményezést, és ők sem borotválják már egy ideje a lábukat, hiszen a férfiaktól sem várja el senki. Laura mellett amúgy kiállt egy másik lány is az egyetemről, India Howard, aki azt mondta: „szerintem a testünkön lévő szőr miatt soha nem szabadna a nőknek szégyenkeznie. Úgy kellene elfogadnod a nőiességedet, ahogyan akarod – senkit sem szabadna sima bőrre kényszeríteni. A borotválkozás is egy választás.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Januhairy (@janu_hairy) on Dec 28, 2018 at 12:48pm PST

Laura még ezt is hozzátette: „dühös kampány azok ellen, akik nem látják be, hogy a szőr teljesen természetes, hanem egy bátorító projekt mindenki számára, hogy megértsük, hogyan látjuk egymást.”

Címkék: borotva challenge divat januhairy kihívás movember szőr szőrtelenítés

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Lejárt önbarnítót használt, valami nagyon furcsa történt a testével

Lejárt önbarnítót használt, valami nagyon furcsa történt a testével

Ez már nagyon nem fér bele a szépségért meg kell szenvedni kategóriába...

Ezekkel a receptekkel turbózhatod fel gyorsan az immunrendszered

Csekkold le, hogyan erősítheted még tovább a szervezeted!